|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Преспански циронки

Автор:
Редакција Рингераја

Највкусната сушена риба



Подготовка

Испечете ги циронките на плотна oд шпоретот сосема малку и ставете ги веднаш во топла вода. Оставете ги да вријат во водата се додека oмекнат. Ставете ги во цедилка да се процедат од водата, отстранете им ги главите и ставете ги во чинија, прелијте ги со масло, буковец и сушено нане. Измешајте дoбро и служете. Сервирајте со нафора.

Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 30

Состав

300 гр. циронки (сушени преспански белвици)
100 гр. масло
буковска пипер
сушено нане



Анкета

Najubavo zensko imence od ovie?
natus

KOe od ovie iminja najmnogu vi se dopaga

Vedrana (37%)

Nikita (27%)

Miliana (33%)


Број на сите гласови: 163

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!