Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Julie1
За вистинските гурмани
Крапот нека биде засечен на кременадли но не до крај од едната страна да останат прицврстени(во рибарница ако кажете за полнење знаат како да ви го исечат). Исчистениот крап го премачкувате во внатрешноста со сенф и од двете надворешни страни го полните со коцки путер, лимон, магдонос, лук,оригано, црн бибер и останати зачини. На надворешната страна ставате дополнително црн пипер, оригано и магдонос. Го преливате тавчето со бело вино и сос од домати. Ставате да се пече на загреана рерна од 200 Ц - 30 тина минути, потоа ја зголемувате температурата на 250 Ц и печете уште 15 тина минути. Може да сервирате со приготвен интегрален ориз. Остатокот од белото вино, измешан со стопениот путер,сосот од домати, може да го соберете во сад и да го служите како прелив.
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
1,5 кг крап,
2 лимони,
магдонос,
црн бибер,
оригано,
сенф,
лук,
1 путер,
1/2 л. бело вино,
сос од домати - 250 мл,
останати зачини чиј вкус го обожавате.
забава Бремените
Автор: bobik
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...