|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Печен лосос

Автор:
Julie1

Најдобро е рибата да стои цела ноќ во маринада, па потоа да се пече. Добар апетит!



Подготовка

Лососот се става во тавче, магдоносот зоврива во вода и со таа течност се прелива рибата. Потоа Лососот се прелива со маслиново масло, вино и зачините. Така приготвената риба, се пече во загреана рерна 40 минути, на температура од 160 степени.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

25 милилитри Цеден Лимон,
250 милилитри Суво бело вино,
малку Сол,
150 милилитри Маслиново масло,
малку Магдонос,
900 грама Лосос,
300 милилитри Вода,
малку Црн бибер.



Анкета

/
Jana9

Dali go koristite javniot prevoz?

Da (33%)

Ne (67%)

Ponekogas (0%)


Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!