Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Уживанција за сите сетила
Подготвената супа чувајте ја топла во тава на ниска температура. Во друга тава загрејте малку маслиново масло. Во него динстајте ги печурките додека не поруменат и изгубат дел од водата. Ставете ги на страна. Во друга тава загрејте го другиот дел од маслиновото масло. Во него динстајте ги тиквичките додека не поруменат. Ставете ги на страна. Во истата тава растопете половина од путерот. Во него пропржете ги лушпите додека не омекнат. Додадете го преостанатиот путер и оризот. Мешајте додека не стане проѕирен и кромидот порумени. Додадете го белото вино и продолжете со мешање додека не се впие. Додадете чаша супа и мешајте додека не се впие. Повторете го ова неколку пати додека не ја истурите целата количина супа во тавата и оризот не почне да станува кремаст. Во меѓувреме во друга тава пропржете ја сланината. Додадете го во оризот, додадете го чедарот, сол и бибер. Многу добро измешајте. На крајот додадете ги печурките, тиквичките и послужете.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4
1,6 литри пилешка супа
2 лажици маслиново масло
150 гр бело месо, исечкано
150 гр печурки, сецкани
3 мали тиквички, исечени на тенки ленти
50 гр путер
3 мали шери домати, ситно сецкани
400 гр ориз
120 мл бело вино
200 гр сланина, сечкана
40 гр рендан чедар
Сол и бибер по вкус
забава Бремените
Автор: bobik
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...