Бешамел сос
Автор:
Редакција Рингераја
Додаток за сите јадења

Подготовка
1. се вари путерот, млекото и брашното околу 20 минути, потоа се додава киселата павлака и сок од лимон. Сосот се користи за прелив на печено масо.
Време на подготовка од: 10
Време на подготовка до: 30
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
Состав
- 30гр. путер
- 20гр. брашно
- 500мл. млеко
- 200гр. кисела павлака
-
забава Бремените
Автор: bobik Среќата живее во она што го имаш
Во секојдневието често трчаме по она што ни недостига, по следниот усп...
Што е страв од непознати лица кај бебињата?
Одеднаш твоето насмеано бебе почнува да плаче кога ќе му се доближи не...
Што се смета за нормален срцев ритам на фетусот?
Срцето на вашето бебе започнува да чука рано во бременоста и неговиот ...
Промени на телото во првиот триместар на бременоста
Првиот триместар од бременоста (недела 1-12) е период на големи видлив...
Што е „трудничка магла“ и дали навистина постои?
Дали некогаш си влегла во соба и заборавила зошто си таму? Или си го о...
Анкета
Одвикнување од пелени.
пеперутка16
Дали вашето дете прво се одвикна од мокрење во пелена или од какање, и дали постои одреден редослед по кој прво доаѓа едното, а кога другото?