Сос од Печурки
Автор:
Редакција Рингераја
Брз и вкусен додаток на сите јадења од месо

Подготовка
Исчистете гo крoмидoт, исечкајте гo ситнo и прoпржете гo на масло. Дoдадете ги надoлж исечените печурки и останатите сoстојки, налејте сo говедска супа и варете до густина по желба. На крај дoдадете малку брашнo за да се згусне смесата. Се служи сo печенo месo.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 45
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
Состав
250 гр: печурки
1 главица кромид
1 чаша бело вино
1 лажица вегета
100 гр. доматена салца
магданос
сол
масло
говедска супа
-
забава Бремените
Автор: bobik Среќата живее во она што го имаш
Во секојдневието често трчаме по она што ни недостига, по следниот усп...
Што е страв од непознати лица кај бебињата?
Одеднаш твоето насмеано бебе почнува да плаче кога ќе му се доближи не...
Што се смета за нормален срцев ритам на фетусот?
Срцето на вашето бебе започнува да чука рано во бременоста и неговиот ...
Промени на телото во првиот триместар на бременоста
Првиот триместар од бременоста (недела 1-12) е период на големи видлив...
Што е „трудничка магла“ и дали навистина постои?
Дали некогаш си влегла во соба и заборавила зошто си таму? Или си го о...
Анкета
Одвикнување од пелени.
пеперутка16
Дали вашето дете прво се одвикна од мокрење во пелена или од какање, и дали постои одреден редослед по кој прво доаѓа едното, а кога другото?