|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
19.9.2011 12:29:28   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: sani 13

dobredojdovte na site novi "finalistki" hahaha ova e veke posledniot krug!!
Natasa za papoceto se zavisi kakvo ti bilo pred bremenosta, ako ti bilo plitko brzi i mnogu ke ti izleze, a ako ti e dlaboko ko na mene nema da ti izleze-mene mi rekoa deka ke mi se izramni samo toj del ama ispadna deka mi e mnooogu dlabok papokot a i stomakot ne mi e mnogu golem a vo cetvrtok vlagam vo 40 nedela!
Da vi kazam najiskreno strav mi e da ne se urocam ama kiselinite mi se podsmirija, i osven safra sto me faka (ama gledam site ne faka) drug problem bas i nemam! Mozete li na grb da lezite?? Site mi se cudat deka mozam pa da ve prasav vas dali sum jas frik ili ima i drugi sto mozat da si lezat na grb??

jas lezev do posleden moment pa duri i bolkite koga gi imav samo na grb koga lezev mi bea podnoslivi na levata strana nikako ne mozev vo poslednite meseci da spijam samo na desna i na grb

(Одговор на членот sani 13)
Непосредна врска до пораките: 1751
19.9.2011 12:34:15   
mamicka77
nekoj mamicki seuste ni gi nema kade e bethany koj znae dali se e porodila vanesa30 i nea ja nema

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 1752
19.9.2011 12:41:42   
dushice
moze li nekoja mamicka poiskusna da mi odgovori
bev otvorena sedum prsti i doktorkata vika deka ne sum se otvarala poveke i mi stavija spazmeks inekcija kao navodno za da sum se otvorela i deka spazmeksot ke pomognel vo toa i na kraj zavrsiv so carski
me interesira dali davaat za toa spazmeks ili napravija budala od mene samo za da zemat poveke pari inace se porodiv vo sistina i nikogas poveke tamu ne stapnuvam nemam ubavo iskustvo so taa bolnica samo loso tie pet dena

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 1753
19.9.2011 13:06:00   
*mika*
Dushice se nadevam nekoja iskusna mamicka ke ti odgovori. Velis ne si zadovolna voopsto od Sistina?? zasto?? imas li nekade pisuvano? Deka jas tamu planiram da se poragjam, pa te molam ako sakas nekade na forumov da go spodelis tvoeto iskustvo so Sistina
fala odnapred user posted image

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 1754
19.9.2011 13:17:02   
miana
Mene mi stavija spazmeks so prvata bremenost koga bev 3 prsta otvorena za da mi gi namalat bolkite - ama dzabe bese se..se otvoriv  so provokacija duri utredenta a bolki imav celo vreme takada....neznam sto da ti kazam

(Одговор на членот *mika*)
Непосредна врска до пораките: 1755
19.9.2011 13:59:54   
vesnab
i jas nemozam nikako da najdam polozba za spienjeuser posted image mm samo se buni, celkaspalna samo za mene hehehe, spijam so pernica za doenje pa malku e podobrouser posted image no na grb po 5-6 sekundi mozam i tolku, user posted image moe se na leva strana e , taka da nemozam da spijam na leva i cela vecer sum na desna strana svrtena, cela ukocena, ama ajde, kje pomine, vazno za ubavo e user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1756
19.9.2011 14:07:48   
vesnab
dushice jas ne bi mozela da ti kazam zatoa shto ova mi e prva bremenost, no ne e cudno i za pari da e se , n e mi e jasno zoshto site tolku navaluvaat za privatno, i shto e najtragicno ja potcenuvaat bolnicata cair i gak a kade sme rodeni nie ??? kade se rodeni nashite majki ??? pa fala bogu, zivi zdravi sme, a sega samo negativni raboti slusham, no ete i vo privatnite ne e sjajno, jas na primer imam solidna plata, i mozam da si dozvolam poragaj kaj sakam, no ne mislam deka e potrebno privatno, samo gospod da e so mene....mamickiiiii koga kje razberete deka najvazno e koj te poraga a ne kade, a 2-3 dena ubava hrana i zborovi spored mene ne se plakjaat 2000 eura.....kako i da e sekoj ima pravo na izbor

Dushice sepak mislam deka ne treba da se optpvaruvash, dobro e koga dobro se zavrsilo, guskaj si se so bebeto i ne misli na nishto...pozz

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 1757
19.9.2011 14:37:34   
ana mari
vesnab vo pravo si.....

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 1758
19.9.2011 14:39:53   
anedespo
Dushice samo znam deka mozat da pocnat so poragjaj, t.e. da vlezes vo rodilna sala so minimum 8 prsti otvorena. A spazmeksot kolku sto znam e da se namalat grcevite. Pa neli tie se tie sto go pravat bebeto da izleze. Ako ne se grci matkata, kako bebeto ke se istisne. A za da ubrzaat poragjaj ili se puka vodenjakot, ako ne e puknat prethodno ili venozno stavaat oksitocin ili progesteron (ne sum sigurna koj od ovie bese). Cudno mi e !!!

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 1759
19.9.2011 14:43:54   
miana
taka e i jas se soglasuvam,no sepak ponesena od iskustvoto vo GAK koga bi imala finansii bi platila na privatno bidejki namesto tie 5 dena lezeni vo GAK da mi bidat najubavi jas pamtam kako nesto strasno,grozno....Lebarki,necistotija,neljubeznost...Zamislete,se poragav pred n.godina i edna vecer personalot slavese n.god..okolu 2h nautro moeto bebe bese iskakano i mu bese proteceno nadvor od spilkoznite...nemozev da go gledam i go soblekov a vo meguvreme edna od zenite sto lezea otide da ja vikne sestrata da mi pomogne da ja oblecam kerkami ( prvorotka bev i nemav iskustvo) Zamislete moeto bebe golo,taa doaga i mi vika: vo 05h gi presoblekuvame a sega kako sto si ja soblekla taka da si ja obleces..lele luge kako bebeto moe placese jas beter od nea sum vristela..nekako i staviv nova pelena,ja oblekov vo tie iskakanite i nemozev da se smiram..Kade  e covecnosta ovde?Toa bese glavnata sestra mislam Ole deka se vikase ....Pa Ve molam....da imam finansii ovoj horor ne bi go trpela povtorno bidete sigurni....Vo wc da ne ti se vleguva a ne pa da treb ada napravis nesto..HAOS....

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 1760
19.9.2011 15:01:17   
vesnab
sum slushnala miana za mnogu vakvi iskustva no toa e i do nas, makedonska rabota, nauceni da premolcuvame, no mora da se stavi kraj na se, neznam kako kje bide so mene, samo Gospod da mi pomogne no takva arogancija od nekoja si sestra ne bi trpela, nikako ne bi i placela, bi ja prijavila kaj direktorot 100 %, sigurno deka kje prevzemam se shto treba za da se pocustvuva isto losho i da si go dobie toa shto go zasluzuva....sepak site sme razlicni karakteri, i ne vikam deka mene ne bi mozelo da mi se sluci, no site zaedno treba da se obedinime, nemoze sestrata da izigrava deka e nad doktorot ( shto najcesto e taka ) ili cistackata glavna vo bolnica...ahhhh zalno e, no primerite od zapadot kazuvaat deka se dodeka kutime nishto nema da se promeni, ne smeeme da se predavame, sekogash sebesi stavi se pred se ostanato, veruvaj deka uspeva.

Непосредна врска до пораките: 1761
19.9.2011 15:03:20   
sani 13
jas nekolku dena polezav vo cair vo tekot na bremenosta negde vo 35 nedela i toa tamu sto go gledav bese super! gi simnuvaa vo rodilna so 6-7 prsta otvoreni (ma da nekoi do 9-10 brzo se otvaraa i vo soba) i obavezno im davaa sapzmeks toa za da im gi namalat bolkite za krajnite kontrakcii koi se najbolni, a bas mi e cudno dusice da se otvoris do 7 prsta a da nemozes uste 2 user posted image !! a vo cair bebinjata ne se obleceni nego se povieni ko fisaci i ne slusnav nekoja od rodilkite bilo sto da se pozali! ama se slozuvam so toa deka e bitno na kogo ke naletas i kakva sreka imas sekade moze da te razocaraat i sekade e mozno prijatno da te iznenadat!! a na krajot na kraistata koga ke vidis deka za "NE DAJ BOZE" pak prakaat na GAK ne go gledam apsurdot od frkanje pari za dzabe kolku i da e strasno na klinika tamu se SITE kliniki za nedaj boze situacii i za majkata i za bebeto a toa e najvazno neli!! dodusa jas vo Cair ke se poragam bidejki si imam tamu covek a vo denesno vreme izgleda toa e najvazno!!

Непосредна врска до пораките: 1762
19.9.2011 15:10:28   
miana
povieni ko fisak????? Vo 21 vek povieni ko fisak? a BEBETO SO TEBE LI E ? Auuu pa toa e greotka jas ne bi mozela taka da go gledam...Poarno pak vo Gak nego li toa

Непосредна врска до пораките: 1763
19.9.2011 15:17:22   
anedespo
Mislam deka toa ne e nisto strasno. Koga se slobodni bebinjata, na sekoe najmalo mrdnuvanje , se plasat, se budat i vreskaat. Mislam deka na ovoj nacin go nadminuvaat toa. Stegnati se i im e toplo kako vo utrobata na majkata. A i polesni se za rakuvanje na novo pecenite mamicki koi prvpat zemaat vo race nesto tolku krevko i nezno. 

Непосредна врска до пораките: 1764
19.9.2011 15:21:23   
miana
Dobro ama eve ve molam ako nekoja sega skoro se porodila vo cair ja molam da mi pise dali decata se kako fisak i dali se so majkite ili ne...

Непосредна врска до пораките: 1765
19.9.2011 15:46:48   
sladjana ms
Vo  vrska so ova jas mislam deka najvazno e da bide se kako sto treba na poragaj bez oggled dali si privatno ili drzavno vazno e Gospod vo tie momenti da ni stoi nad glava i se da bide vo red iuser posted image da e zivo i zdravo.Mene licno voopsto ne mi znaci kade i koj ke me poraga bitno e jas da bidam psihicki spremna vo toj moment za da moze polesno da pomine poragajot, a toa dali bebeto e vo fisek ili ne toa e najmalku bitno sepak tamu e vo racete na strucni med.lica.So vesna b apsolutno se soglasuvam deka vo takvi neprijatni situacii ne bi placela tuku ke se obratam na povisoka instanca, sepak tie tamu se zaradi nas, a ne nie poradi niv. Kako i da e so lesno na site idni mamicki eve jas ja teram 34 nedela i imam golemi otoci na nozete ne znam kako ke izdrzam do kraj no sto e tuka e ke se izdrzi uste malku.Pozz do site r-rajki

Непосредна врска до пораките: 1766
19.9.2011 16:00:58   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: sladjana ms

Vo  vrska so ova jas mislam deka najvazno e da bide se kako sto treba na poragaj bez oggled dali si privatno ili drzavno vazno e Gospod vo tie momenti da ni stoi nad glava i se da bide vo red iuser posted image da e zivo i zdravo.Mene licno voopsto ne mi znaci kade i koj ke me poraga bitno e jas da bidam psihicki spremna vo toj moment za da moze polesno da pomine poragajot, a toa dali bebeto e vo fisek ili ne toa e najmalku bitno sepak tamu e vo racete na strucni med.lica.So vesna b apsolutno se soglasuvam deka vo takvi neprijatni situacii ne bi placela tuku ke se obratam na povisoka instanca, sepak tie tamu se zaradi nas, a ne nie poradi niv. Kako i da e so lesno na site idni mamicki eve jas ja teram 34 nedela i imam golemi otoci na nozete ne znam kako ke izdrzam do kraj no sto e tuka e ke se izdrzi uste malku.Pozz do site r-rajki

Neznam dali do sega imate rodeno i dali znaete kakvi se uslovite i dali voopsto mozete da se zalite nekade..pa so ogled na toa deka bese 02h nautro ( noke) kade ke odam da se zalam?Koj ke me pusti da izlezam od vrata ..Da go ostavam deteto taka golo i da trcam da se rspravam pa da bidam pogolema malograganka od nea?.Jas niz mnogu raboti pominav tamu iako imav 100 vrski..I mozebi zaradi vrskite i ne sakav da pravam skandali..Jas vristev zosto se najdov vo nebrano,deteto mi place a jas neznam kako da go oblecam..I sto da pravam vo toj moment ?Da se raspravam so iskompleksirana gospoga glavna sestra?Kade ke se zalite koga na toj sprat osven taa ne bese nikoj drug ,vi pisav deka site bea na PROSLAVA ili sto i da bese ,sama bese taa kokoska...Ne se resava se so raspravija....Mene sekako deka mi e vazno kade ke se porodam ama vazno mi e i dali vrz deteto ke mi lazat ogromni lebarki i dali ke imam kade da v;ezam vo wc da se zamijam ili da izvrsam nuzda..Pa ve molam..Poragajot so gospod napred ke poimne ama treba i sekavanjeto da vi bide ubavo a ne da si vikate : lele ova ovde  e strava..A za fisekot = neznam moze ne sum vo pravo ama toa mi e mnogu grozno sekogas gi zalev bebeinjata koga ke gi videv taka..Neznam moze gresam ama sakam bebeto da si bide so mene i da bide slobodno vo racete,..Pa vo stomakot  ne e vrsano,mrda i so race i so noze....

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 1767
19.9.2011 16:18:40   
sladjana ms
Miana kako i dae zal mi e sto ti se slucilo co bebeto na prviot poragaj megutoa nikoj ne rece deka treba da se raspravas tuku da se obratis na primer koga ke si zamines od bolnica kaj direktorot i da se pozalis na tretmanot od sestrata. Znaci koga ke ima takvi 20 poplaki na pr. nema da bidat indiferentni, ova go velam od iskustvo bev svedok na slucaj vo Gak kade stotuku porodena mamicka ja setaa od ambulanta vo ambulanta i taa kutrata cela vo solzi i kazuva na edna sestra sto i se slucuva i na moe golemo iznenaduvanje sestrata sto ja islusa ja gusna i rece deka za vakvi slucai im kinele od plata.Jas licno do sega nemem rodeno megutoa ima praveno HSG na GAK,laparaskopija  na Gak i lezev kaj rodilkite i inseminacija vo Gak. Apsolutno sum prezadovolna od doktorite vo Gak(Trajkovski, Kocovski, Aleksioska, Tofoski i dr.) i nemav nitu edna edinstvena vrska. Znaci ovde zboruvavme  za kolektivna svest, a ne za nesto licno.So sreka i so lesno  na site idni mamicki user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1768
19.9.2011 16:24:32   
miana
Mene Trajkovski licno mi bese VRSKA user posted image Jas sum od nego prezadovolna ( toj e hirurg) ama ete zaradi nego i nesakav da krevam dzeva - me razbirate...A taa so ogled na funkcijata - glavna sestra ,neznam i dali bi dorelo nesto do nea..kako i da e sega sum pozrela i sega sum mnogu drug alicnost i neznam kako bi reagirala...Aj moze ke ja pustat novata GAK do dekemvri :) I baska malce izbegavme od temava...Zatoa prodolziv da pisuvam na forumot- vo koj abolnica se porodivme ,da ne gi zamarame drugive rudni mamicki na ovoj forum 

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 1769
19.9.2011 17:23:50   
sani 13
srcka definitivno se vo fisek bebinjata kako sto kaza ana mari od tie pricini!! a i baska vo cair deka ne dozvoluvaat od higienski pricini sto e za golem pozdrav nikakva garderoba od nadvor da se vnese-istoto vazi i za obleka za bebeto! ti go oblakaat samo za izleguvanje! i da so majkite se bebinjata osven tie so carski ili ako deteto e vo inkubator neli dodeka da se oporavat do situacija da mozat da bidat zaedno! i sestra mi se poroduvase vo cair i bese zadovolna!

Непосредна врска до пораките: 1770
19.9.2011 19:02:32   
ana mari
jas ke se poragam vo germanija i tuka nema takvi problemi, site lekari se odnesuvaat dobro kon tebe so eden zbor mn mn podobro od makedonija........

Непосредна врска до пораките: 1771
20.9.2011 0:18:02   
Natasa981
Ke se poZalite za uslovite na povisoka instanca?! Ha! Ne bidete smesni, pa tie od povisokata instanca gi pravat nenormalni 'uslovite' po drzavnive kliniki! I sto ako se pozalis?? Otkako se ke zavrsi i edvaj cekas od toj horor da si se vratis doma, tebe ke ti tekne da se zalis sto ne ti go prepovile bebeto ili sto ti go polazile lebarki..? Neznam, jas se mislam kade da se poragam, se predomisluvam stopati i neznam sto ke bide. Ne mi se problem finansii, niti pak sum zelna nekoj da me tintra tie 2-3 dena,samo sakam da imam covecki tretman i ubavi spomeni od mojot porogaj. Se poveke slusam horor prikazni za ova drzavnive kliniki, luge abe stvarno nikoj ne te recka ako nemas vrski.. Ostaven si sam na sebe,mnogu mi e strav od takvi traumi. Cair e mozebi podobra varijanta od Gak , ama veruvajte i tamu treba da imas covek. Ima slucai, da, mozebi nekoja pominala super bez vrski, zadovolna od sve, ama pa kolku takvi poznavate? Edna ili dve,neli. Jas imam razmisluvanje deka drzavnovo zdravstvo treba da go napravat kako po privatnive bolnici, site zasluzuvaat takvi uslovi, a ne samo tie sto mozat da si dozvolat.. Malce zabegav, izvinete za dolgiov post.

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 1772
20.9.2011 1:12:55   
Zivka*

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

jas ke se poragam vo germanija i tuka nema takvi problemi, site lekari se odnesuvaat dobro kon tebe so eden zbor mn mn podobro od makedonija........

ana mari ,i jas resiv da ostanam da si ja vodam cela bremenost i da se poragam tuka vo polska ,posto ne samo sto lekarite mnoooogu podobro se odnesuvaat sprema tebe tuku i se ti e besplatno ,nisto ne plakas za nieden pregled ,nitu pak za proverka na krv ili bilo kakvi ispituvanja...(normalno ako si zdravstveno osigurana)
vo 26ta nedela od bremenosta pominav 3 dena vo bolnicata kade sto planiram da se poragam (poradi visok pritisok) mislev deka se naogam vo hotel so 5 ***** ,i usluga i odnesuvanje ,i cistota.se e na nivo!!!
tuka znaci vidov kako ustvari se odnesuvaat i lugeto sprema trudinicite,deka vo market imaat prednosti ,ima duri i posebni kasi za trudnici(vo pogolemite marketi) vo avtobus vednas ti osloboduvaat mesto ili bilo kade, se e podrugo!
za vo skopje,sestra mi pred dve godini se poragase vo cair ,i zadovolna bese ama sepak imase nekoj vrska tamu ,glavna sestra ili taka nesto.

Непосредна врска до пораките: 1773
20.9.2011 1:32:24   
Baka
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Dobro ama eve ve molam ako nekoja sega skoro se porodila vo cair ja molam da mi pise dali decata se kako fisak i dali se so majkite ili ne...

Миана и јас се шокирав кога видов дека бебињата ги повиваат во фишек, ама после сватив и зашто. Пошто бебето ти го носат на секои три саати првите два дена а после и со тебе да спие/седи, многу полесно е да го земаш од креветчето, да го враќаш, да го држиш во раце, да го доиш итн. ако е така завиткано, посебно за оние кои за првпат стануваат мајки (како мене! јас незнаев ни како да го држам).
Со лесно нека им е на сите user posted image

< Поракaта ја уредил Baka -- 20.9.2011 1:35:42 >

Непосредна врска до пораките: 1774
20.9.2011 8:12:51   
miana
Aj sega nesto drugo da si kazeme,batalete gi bolnicive=-godpod neka ni e na  pomos... Jas inaku sum mnogu zedna i pijam skoro po 3l voda dnevno.Dali i Vas vi se slucuva ova? I toa ne e samo sega tuku veke nekolku meseci taka teram...Denes odam na pregled i mngou sum srekna user posted image Edvaj cekam 

(Одговор на членот Baka)
Непосредна врска до пораките: 1775
Страница:   <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16

Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?