|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27...
28.7.2011 13:21:55   
dushice
jas na pocetokot imav i neprijaten miris ama so  neopenotranot iscezna toj miris imam i crvenilo i ceskanje od vreme na vreme a cela bremenost zolt iscedok  i non stop primav neopenotran i poliginax sega eve tret pat neo penotran

ama ne mi pomaga i me ubeduva posto sum alergicna na penicilin deka nema sto drugo da mi se dade

sto da pravam  user posted image

jas kaj da e ke se porodam posto ctg pokazuvase slabi bolki vcera a toj mi vika ne moralo da gi pravam brisevite taka da odam na poragaj sto mislite vie

dali e vo red negovoto mislenje

nemam od kogo sovet da pobaram tesko mi e se nerviram

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 926
28.7.2011 13:31:49   
Annet
disice jas pravev bris,mi rece i mene dok kako sakam,ama ja da si bidam sigurna go napraviv....

e sega kaj mene uste ne pokazuva ctg kontrakcii ,neznam sto da ti kazam,ako pocnale kontrakcii kaj tebe mozebi i nemora da go pravis brisot......
pa koj znae ajde moze da si se porodis sekoj mig,misli si na ubavkoto bebece;-)))
ne se nerviraj ajde se ke pomine ;-)))

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 927
28.7.2011 13:38:54   
lady_bug
Dushice ic ne se sekiraj vece e prikraj i da rece da si izleze bebto treba samo so radost da se podnesat tie bolki inaku iskreno ke ti kazama ne mi se svigja toa sto cela bremenost si sotie lekovi ama sepak ostavame vo race an doktorite inaku nekogas i sami terbada bideme doktori neli??? moe mislenje e da gi prekines bidejki si na kraj vece i cekaj sidomce dodeka ne te fatat jaki bolovi zs mi imaat kauvano deka ako otides so slabi bolki nema da te porodat vednas osven ako nedaj boze ima komplikacija barem taka e vo kumanovo a sepak odi do nekoj drug doktor pobaraj mislenje eve jas sum prezadovolna od remedika od Dimitrov i Efremovski pa sepak sekoj so svoe iskustvo a ti gi osecas li bolkite stom vcera ti rekle na CTG deka imas?

aj nekoja poiskusna mamicka da mi kaze ili koja znae od vas vi se javuvaat li kako predmenstrualni bolki dolu vo dtomakot a i kicma bolenje mnogu?

Непосредна врска до пораките: 928
28.7.2011 13:43:30   
viki87
Токму така јас ја примив на два пати по половина доза со што и ја купив на два пати а останатата половина и од првата и од втората инекција ги фрлав.Јас одам само кај еден гинеколог,второ мислење  конкретно за случајов побарав затоа што и јас никогаш немав слушнато за вакво примање на два пати по половина доза и ми рекоа дека нема потреба да се прима така на два пати меѓутоа другиот гинеколог ми рече дека нема ни зијан.Баш беше вицкаст и ми рече дека ако тој јадел сега и по два саати јадел пак ич немало да му дојди лошо.Направив како што ми рече матичната сепак мислам дека таа е доволно стручна и знај што прави,башка е специјалист за високоризични бремености како што можи да биди случај со Rh-негативните, ми ја води цела бременост па фала богу досега сме супер.Јас послушав, што немора да значи дека тоа треба да го сторат и другите Rh-негативни.Поздрав до сите.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 929
28.7.2011 13:45:47   
eleonorastrumica
i kaj mene na ctg pokazuvase bolki na 3 minuti,jas se posomnevav da ne se javija poradi padot od plockite vo zgradata,ne bev ic otvorena i plus bebeto ne e spusteno nadole,mi rekoa demek uste edna nedela ke si posedelo samo da sum pravela redovno ctg na dva najmnogu tri dena,,pa utre zdravje ke sum pak na ctg i pregled pa problem so maticnata ne saka da dava uputi a vo bolnicata mi rekoa deka treba za sekoj pregled uput,i nekni si plativ na privatno,tuku deneska me bolese levata strana,pa si lezam se si mislam da ne sum lezela na nesto zs taka me boli koga lezam na neso ne e takva bolka odvnatre tuku kako kozata da me boli

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 930
28.7.2011 13:51:55   
dushice
vcera koga mi pravea ctg imav menstrualni bolki i bas se svrtev da vidam i ctg gi registrirase pa sega znam deka toa e toa  a jas si gi osekam veke dve nedeli ama ete sega gi doznav

moram da razmisluvam pozitivno zaraadi maleckovo sto go nosam ama se cuvstvuvam ko da sum ostavena sama na sebeuser posted image
mm veke ne znae sto da pravi
moram da se tesam deka na kraj se ke se zavrsi odlicno

iako po muabeetoo od vcera nekako sum preplasena za moeto bebe

sto ako infekcijata se prefrli na nego ili veke mu nastetila posto ja vlecam cela bremenost

(Одговор на членот viki87)
Непосредна врска до пораките: 931
28.7.2011 14:06:28   
lilicka
Kako ste trudnici..imame li nekoja nova mamicka denoviveuser posted image
Baknezi od mene i Leontinauser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 932
28.7.2011 14:42:10   
lady_bug

ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice

vcera koga mi pravea ctg imav menstrualni bolki i bas se svrtev da vidam i ctg gi registrirase pa sega znam deka toa e toa  a jas si gi osekam veke dve nedeli ama ete sega gi doznav

moram da razmisluvam pozitivno zaraadi maleckovo sto go nosam ama se cuvstvuvam ko da sum ostavena sama na sebeuser posted image
mm veke ne znae sto da pravi
moram da se tesam deka na kraj se ke se zavrsi odlicno

iako po muabeetoo od vcera nekako sum preplasena za moeto bebe

sto ako infekcijata se prefrli na nego ili veke mu nastetila posto ja vlecam cela bremenost

me interesira dali si ja imala i bakterijata pred bremenosta ili ja dobi otkakoostana bremena???
inaku edno ke kazam KAKO E PISANO TAKA KE BIDE nema beganje i ni ostanuva samo dobri misli da imame i deka ke bide se vo red so nas i nasite bebushki so samata pomisla deka ne deli uste mnogu malku vreme da se guskame se isceznuva seta razocaranost site losi misli inaku jas veruvam deka tvoeto bebe e dobro ise ke si bide ok ne se sekiraj ti posakuvam od se srce najdobro za tebe i tvoete bebe :)
e uste sakam da znam dali vi se stega stomakot dali vistanuva tvrd od vreme na vreme od edna na druga strana se premestuva ????kaj mene e redovna ovaa pojava a kaj vas?a i predmenstrualnite bolki gi osecam se pocesto mislam sekoj den kako da stanuvaat pocesti i pojaki no sepak seuste izdrzlivi

Непосредна врска до пораките: 933
28.7.2011 15:00:02   
Annet
da ve prasam samo:posto izgelda deka samo jas uste pijam folna dali da ja pijam do kraj ili da ja ostavam?
imam uste 2 nedeli do termin??
a i mene ne mi dava uput da odam vo bolnica na konsultacija,sekoe odenje mi vika rano e ima vreme...of lelee ke puknam veke ... sega vo sreda ke odam na ctg i ke cekam da vlezam da pise so saka neka bide user posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 934
28.7.2011 15:04:57   
dushice
vo 31 nedela se pokaza enterococata a piev i eritromicin i pancef i mislam deka ne se iscistila a strav mi e na poragjaj da ne ja sobere dushice moe malo edvaj cekam da ja gusnam da ja vidam da i kazam kolku e sakana kolku e cekana kolku so netrpenie ja ocekuvame

a i jas toa si vikam po gospoda so kamenja ne sum frlala za da bide nesto pupu skraja da e

Непосредна врска до пораките: 935
28.7.2011 15:09:06   
dushice
fala ti za ubavite zborovi neznaes kolku mi znaci toa

inace bas kako sto opisa i mene taka isto mi e stomakot i mi se stvrdnuva i mi se sobira na edna strana nonstop se si mislam deka se grci vnatr user posted image neznam sto i e

Непосредна врска до пораките: 936
28.7.2011 15:16:22   
eleonorastrumica
neka e ziv i zdrav maliot andrej,i kaj mene se stvrdnuva stomahot najcesto na levata strana kako da mu e gazeto,a nakaj desnata strana da mu e glavceto,inaku denes uste me boli levata strana na ne znam sto moze da e ,dali nekoj imal bolki vo levata strana,se si mislev ke mi pomine ama nisto ,a bebceto si mrde si uzivka vo meseto na mama 

Непосредна врска до пораките: 937
28.7.2011 16:59:53   
lady_bug

ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice

fala ti za ubavite zborovi neznaes kolku mi znaci toa

inace bas kako sto opisa i mene taka isto mi e stomakot i mi se stvrdnuva i mi se sobira na edna strana nonstop se si mislam deka se grci vnatr user posted image neznam sto i e

i jas istoto mu go kazav na doktorot vcera a toj mi objasni deka kako sto raste bebto vnatre taka si zafac prostor i deka e sosema normalno e sega se zavisi od bebeto od majkata(zenata neli site sme razlicni) taka da nemalo prostor za panika si mrdka si uzivka a ponekogas nema spienje i preku noc stanuvam odam kako nocna ptica a stom legnam stomakot akrobacii se pravi hehehe a znae i da zaboli koga ke se stvrdne premnogu i toa bas od kaj glavceto nadolu zasto se svrteno so glavceto nadolu i stomakot ke mi se podlei kako na dve topcinja i za nekolku sekundi ili pola minuta ke se vrati vo normala taka da mislam nema sto da se sekirame za nasite bebushki kaj i da e se spremaat da izlezat :)

pozzzzzuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 938
28.7.2011 17:36:50   
Natasa981
dushice se ke bide vo red, ke vidis. nema zosto da mislis na strasni raboti. Mene pa mnogu cesto me obzemaat stravovi nekoi cudni, stoznam, sto ke bide-kako ke bide itn..se opteretuvam i plasam ,neznam zasto. annet, zosto tolku dolgo pies folna? jas prestanav odamna,neznam konsultiraj si se so doktorot ama mislam deka mozes komotno da prekines da ja pies.
lele naskoro ke si imame novi ringerajcinja malecki na forumov, so lesno neka vi e na site vo ocekuvanje! lilicka, pozdravi ja Leontina od mene:)

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 939
28.7.2011 17:53:51   
mamicki
Zenski, samo da ve pozdravam. Torbicata mi e v race, jas tip-top spremna, odam, nankam vo bolnica i nautro okolu 8.30-9 me pravat carski. Kje se javam stom mozam, so lesno da ni e na site i so dobra misla, pa na zdravi i zivi decinja da se raduvame. user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 940
28.7.2011 18:01:18   
eleonorastrumica
so lesno da pomines mamicki,Bog da bide iso tebe i so tvoeto bebcence ,pa da si se izguskate utre

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 941
28.7.2011 18:06:51   
Annet
mamicki da si pomines so lesno,Gospod da e so tebe,pa da ni pises kolku e ubavo da se guskas so bebenceto.pozdrav mila ,se najdobrouser posted image

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 942
28.7.2011 18:08:26   
Natasa981
mamicki, so lesno neka ti e!

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 943
28.7.2011 18:09:24   
Annet
natasa981 se konsultirav na sekoe odenje,samo vika pij si,pij si.........a nikoja dr trudnica ne kazala deka uste pie,site mi se cudat......se mislam da ostavam se veke dosta e od apcinja........na pocetokot piev za da zabramenam,zabremeniv-piev uste 3 meseci,no eve ke se porodam kaj da e i uste da sum gi piela,neznam ni dali ke mi stetat za poragajot????uffffffffffffffffffffffff ajde ..kako e Gospod nikoj ne e user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

dushice se ke bide vo red, ke vidis. nema zosto da mislis na strasni raboti. Mene pa mnogu cesto me obzemaat stravovi nekoi cudni, stoznam, sto ke bide-kako ke bide itn..se opteretuvam i plasam ,neznam zasto. annet, zosto tolku dolgo pies folna? jas prestanav odamna,neznam konsultiraj si se so doktorot ama mislam deka mozes komotno da prekines da ja pies.
lele naskoro ke si imame novi ringerajcinja malecki na forumov, so lesno neka vi e na site vo ocekuvanje! lilicka, pozdravi ja Leontina od mene:)

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 944
28.7.2011 18:33:05   
SkCura77
Mamicki, so srekja i so lesno neka ti e, neka pomine se vo red i nabrzo da se gushkas so bebuvkoto user posted image

Непосредна врска до пораките: 945
28.7.2011 18:33:39   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

natasa981 se konsultirav na sekoe odenje,samo vika pij si,pij si.........a nikoja dr trudnica ne kazala deka uste pie,site mi se cudat......se mislam da ostavam se veke dosta e od apcinja........na pocetokot piev za da zabramenam,zabremeniv-piev uste 3 meseci,no eve ke se porodam kaj da e i uste da sum gi piela,neznam ni dali ke mi stetat za poragajot????uffffffffffffffffffffffff ajde ..kako e Gospod nikoj ne e user posted image

Annet, ne se nerviraj , nema sigurno da ti stetat, toa e samo vitamin, i jas ovie vitamini sto gi pijam Prenatal isto taka sodrzat folna i toa 800 mkg, taka pisuva, a mislam deka porano zemav samo 400? Toa e , ne mu ja misli mnogu, nema nisto loso da e.

Непосредна врска до пораките: 946
28.7.2011 18:36:20   
Bethany
Гушки до малите Леонтина и Андреј. user posted image

Мамички, Господ со тебе и се нека помине лесно и благословено, бргу да се опоравиш и уживај со своето срценце.user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 947
28.7.2011 18:39:23   
Bethany
Еве да се пофалам дека денеска ги исправ сите алиштенца што ги имам за синче досега. Додека ги распростирав да се сушат леле солзи ќе ми потечеа од некоја радост и убавина. user posted image Едвај чекам да го облекувам моето златце. user posted image

Непосредна врска до пораките: 948
28.7.2011 18:44:30   
eleonorastrumica
i jas uste gi pijam vitaminite nikoj ne mi e kazal da gi prekinam i si gi pijam,sto znam dali se stetni na moite mislam oti pise folna kiselina 1000mg,

Непосредна врска до пораките: 949
28.7.2011 19:13:12   
Bethany
Нема зошто да се штетни, па нели се препорачува да се пијат и после породувањето, за време на доење. Јас само оти земам и тој ферум секој ден, витамин ц пијам и понекогаш магнезиум, па затоа ми се чинеше многу секој ден, а башка има многу свежо овошје и зеленчук, па земам тие витамини пренатал секој втор ден. И ќе продолжим така до крај со тие, а можеби и после породување.

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?