|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
8.6.2011 14:37:14   
kikitina
Умрев по жешкото денеска, пак на трансфузиологија ми го продолжија Клексанот уште една недела, тие димерите никако да дојдат под 1000. Се надевам дека на крај се ќе биде како што треба со мене и user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1476
8.6.2011 15:00:08   
Elce
Denes i jas bev na pregled i CTG,dobro e bebceto,samo me uplasija nekni,denes na ctgeto pokazuvase bolki,a jas ne cuvstvuvam nekoi jaki bolki,poelkata e zrela i zaradi toa me pratija utre na transfuziologija da ispitam hemostaza i d-dimeri.

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 1477
8.6.2011 15:40:52   
nelaa
vo koja nedela se praj ctg? ????????

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1478
8.6.2011 15:49:58   
rina13
jas pocnav vo sredina na 37 nekoi pocnuvaat posle 35 toa treba da go dogovoris so tvojot ginekolog

(Одговор на членот nelaa)
Непосредна врска до пораките: 1479
8.6.2011 16:24:26   
prettygirl
mojot ginekolog ne mi ni spomna posledniot pat koga bev koga da pocnam so ctg, a sega koga treba da odam na kontrola ke bidam 38mauser posted image .Kako i da e od petok vleguvam 37ma pa ke odam na bolnica kaj toj doktor sho ke me poraga pa ke kazi valjda toj sho kako

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 1480
8.6.2011 16:26:43   
prettygirl
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina

Умрев по жешкото денеска, пак на трансфузиологија ми го продолжија Клексанот уште една недела, тие димерите никако да дојдат под 1000. Се надевам дека на крај се ќе биде како што треба со мене и user posted image
kikitina ne se sekiraj nema sho da ti nastetat kleksanot,mozi samo da ti pomognat i tebe i na bebeto za da si posedi uste malku ama na raat user posted image zatoa ic da ne se sekiras, jas 45 primiv pa fala bogu od niv vo red mi e sega cirkulacijata

Непосредна врска до пораките: 1481
8.6.2011 16:31:36   
kikitina

ИЗВОРНА ПОРАКА: prettygirl

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina

kikitina ne se sekiraj nema sho da ti nastetat kleksanot,mozi samo da ti pomognat i tebe i na bebeto za da si posedi uste malku ama na raat user posted image zatoa ic da ne se sekiras, jas 45 primiv pa fala bogu od niv vo red mi e sega cirkulacijata

Фала ти многу што ме расположи, малку сум во паника бидејќи до сега се ми беше ок, си викам сега ли на крајот. Многу ми значи кога ќе прочитам искуство.

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 1482
8.6.2011 16:46:33   
prettygirl
абе нема проблем user posted image само нормално е да се покачени димерите ама важно е да  се држат под контрола затоа и ти препишале клексан.Уживај 

Непосредна врска до пораките: 1483
8.6.2011 17:18:32   
heba
koga mi raskazuvale drugarkite kako im e vo bremenosta ne sum obrnuvala ich vnimanie deka toa e kujznae shto pa ushte i otecheni noze si vikav ajde samo se vadat za da ne akame podolgo ama sega si vikam eee chuek dodeka ne iskusi nishto od taa rabota so zborovi ne se opishuva. denovive se chustvuvam mn slabo nemozam ni do prodavnica mi se vrti i sum malaksana nonstop. go prekinav magneziumot dosta mu e, vtornik pravam prv pat ctg  38 nedela i se nadevam kje dobijam i datum za poragjaj. ceel den si pominuvam vo prashanja kako kje bide koga kje dojde doma
kiselinive ne stivnuvaat

Непосредна врска до пораките: 1484
8.6.2011 19:14:43   
nelaa

mojot ginekolog ne mi ni spomna posledniot pat koga bev koga da pocnam so ctg, a sega koga treba da odam na kontrola ke bidam 38mauser posted image .Kako i da e od petok vleguvam 37ma pa ke odam na bolnica kaj toj doktor sho ke me poraga pa ke kazi valjda toj sho kako

zdravo prettygirl dali tvojot maticen doktor ti dade upat za na bolnica za poragaj ili doprva treba da ti daj???????a za ctg treba na bolnica da se odi po preporaka od maticniot ili kako????????

Непосредна врска до пораките: 1485
8.6.2011 19:54:36   
prettygirl
nelaa ne mi ima uste dadeno upat a ne mu imam ni receno si vikam rano euser posted image .A za ctg i za toa ne mi rece nisto ( ako prasas mozi ke ti kazi samo za pari zemanje gi biva).Jas kaj toj so ke me poraga ke odam od ponedelnik nekoj den na bolnica ke go prasam toj so ke mi reci oti kaj ovaj duri po 2 nedeli na kontrola treba a togas 38ma ke bidam .Ti mozis maticniot da si go prasas ili ako imas koj da te poraga prasaj go nego.Od bt bese ti ili se lazam?

Непосредна врска до пораките: 1486
8.6.2011 20:34:25   
nelaa
da da od bitola sum a ctg mora na bolnica da se praj???? maticniot mi veli mozelo i kaj nego

Непосредна врска до пораките: 1487
8.6.2011 20:36:22   
bombica
Jas sega si idam od kontrola kaj maticnata i mi napravi CTG a sum 35+3.Jas kolku sto znam CTG se pravi od36 ned, bas i vo Sistina doktorot mi zakaza za 13 maj a togas ke bidam 36+1.

Непосредна врска до пораките: 1488
8.6.2011 20:41:38   
Lidina

ИЗВОРНА ПОРАКА: nelaa

zdravo prettygirl dali tvojot maticen doktor ti dade upat za na bolnica za poragaj ili doprva treba da ti daj???????a za ctg treba na bolnica da se odi po preporaka od maticniot ili kako????????

Значи исти случај сме сите со докториве, мораш да се распрашуваш што како иначе уста не им се отвара да ти кажатuser posted image .
Нела ти треба специјалистички упат за ЦТГ и болнички упат за пораѓај. Јас отидов првапат на ЦТГ кога влегов во 9ти месец (со полна 36 недела и да отидеш покасно не е грешка) и на болница ми рекоа да одам секоја недела, ти еднаш ќе отидеш ќе ти кажат кога пак. Упатот за ЦТГ ти важи еден месец. Значи со еден специјалистички упат одиш повеќе пати не одиш на секое да земаш упат од матичниот. Позз

Непосредна врска до пораките: 1489
8.6.2011 20:46:22   
Lidina

ИЗВОРНА ПОРАКА: nelaa

da da od bitola sum a ctg mora na bolnica da se praj???? maticniot mi veli mozelo i kaj nego

Можеш и кај матичниот, ако тој има ЦТГ. На мојот не му беше стигнато уште можеби ке одев кај него ама додека да го подеси јас ке се породамuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1490
8.6.2011 21:08:19   
heba
denes detevo mn pomirno i iimam nesho slichno kako bolki za dobivanje ama slabi i kratki, si vikam taman nedelava kje vrne kje se izdrzi nekako i posle od ponedelnik da se ragja kje bide najubavo :)) 

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 1491
8.6.2011 21:13:19   
Lidina
Моево е последниве 2 недели помирно од претходно, од ум ме вади, го будам за да се размрда, многу ми е загушливо иако врне, а ни б од болки немамuser posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1492
9.6.2011 9:17:14   
emilija28
Ctg mi pravea vcera na pocetok na 37 nedela sum.Imav vecerta strasna bolka dodeka spiev ama izgleda naglo sum se zavrtela i bebeto pritisnalo nekoj nerv na nogata.Gi gledaa samo otcukuvanjata na srceto i dobro bese.Sega mislam se e porazlicno ima internet maljkite se mnogu informirani.Mojata majka so brat mi ne bila ni na eho,vo nasiot grad nemalo se bilo vo red i .......pravo na poragaj.user posted image

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 1493
9.6.2011 9:48:23   
blond
Денес сум на преглед. Се надевам добро ќе биде се.
А мене кутра ми се спие, ми се плаче, а не можам да спијам, по дома "мама" галами уште од рано сабајле user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот emilija28)
Непосредна врска до пораките: 1494
9.6.2011 10:18:31   
kikitina
Мојата user posted image е многу подвижна, по цел ден ме клоца имам чувство дека го шета цел стомак. Спие само ноќеска кога спијам јас user posted image . Си велам кога ќе се роди ако го задржи тој ритам ќе биде супер. Како се ближат деновите јас се понестрплива сум.

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1495
9.6.2011 10:29:50   
heba
koga bev na minatata tema za do 27 nedela i koga gi citav tie sto se pri kraj kako se zalat deka nemozat da dochekaat si mrchev vo sebe vikam a nie sho da kazeme krajot ne se ni gleda oni mrsat za edna nedela ama choek dodeka ne oseti na svoja koza nishto :))) navistina poslednive denovi ne se dodrzuvaat ...nokjeska takov srav me faati  kako e bebevo kje se rodi li zdravo zivo , i nekako stomakov ich ne mi porasna se chudat site deka sum 9ti mesec i ja se gleam u ogledalo i probuvam da vizualiziram kako e smesteno unatre :0 ima li siroto mesto? da ne e malechko pa mnogu??
navecher mi e uzas od kiselini i goreshtini cela nokj stanuam prvo topam noze pa pijam limunada pa na sholja .... ama fala bogu denes denov svezichko naoblacheno kje se prezivee!!

Непосредна врска до пораките: 1496
9.6.2011 11:27:47   
prettygirl
nelaa jas izgleda na bolnica ke odam za ctg oti neznam ni dali kaj doktorot se praj takvo nesto ( koj da ti kaziuser posted image ).A znaci treba za ctg upat da baram od maticniot za na bolnica a? inace bebvo nemozi da dosedi mesto ne go faka pa mrda dali mrda a mene me izgore stomakot ko ke se svrti.

Непосредна врска до пораките: 1497
9.6.2011 11:30:26   
hoho
Heba јас сум сега 28 недела и исто ко тебе си мислам , ехеее само да стигнам до неделата во која се повеќето тука, само да влезам во 9 месец и ништо нема да ми смета.Ама точно е , секој момент си има свое, и кога бев на почеток викав, само да ми поминат критичните месеци и после не се секирам за ништо. Ама секој период си е сам за себе.

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1498
9.6.2011 12:37:38   
mamicki
Не бидете нестрпливи и нервозни мамички user posted image , не заборавајте дека вашите емоции ги чувствува бебулето што расне во вас. Смирено, трпеливо, и сега и откако ќе се родат милите user posted image , така и тие ќе бидат помирнички и позадоволни. Еднаш реков- уживајте во бременоста. Игнорирајте ги сите тегоби што ја придружуваат, не бидете себични, овие се најважните 9 месеца во нашиот живот- чудо се случува во насuser posted image , и вреди за секоја непроспиена ноќ, тежина, отоци...

< Поракaта ја уредил mamicki -- 9.6.2011 12:38:53 >

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 1499
9.6.2011 12:40:09   
Lara2224
CTG se pravi togas koga ke vidat potrebaza toa, nekoi pocinjaat redovno od 36 po ednas nedelno a veke od 38 i pocesto. Vo 40 nedela se pravi sekoj den. Ama mene eve od 32 pocnaa da me prakjaat dva pati bev do sega a ova aber nema. Sega ne idam na nikakov pregled do 37 zaso mi e preku glava....

Непосредна врска до пораките: 1500
Страница:   <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?