|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
21.7.2012 3:31:59   
slip
ИЗВОРНА ПОРАКА: 1mama

slip i new york pozdrav do vas ajde neka vi e so lesno...jas sum 22nedela no spored GAK bebevo e 23user posted image ...
istite simptomi gi imav i jas i ne im obrnuvav pregolemo vnimanie no dovede vo krvarenje i lezenje vo bolnica cela nedela,ne sakam da ve plasam se ke bide vo red moj sovet e na sekoja bolka sto ke ja pocuvstvuvate da odite na lekar,zasto ne se siri tolku matkata da bidat tie bolki tolku golemi,do 5ti mesec morav da miruvam bukvalno nemav stanato od krevet samo do wc,taka da poveke lezete si,odmarajte toa e njdobro vo prvite 3-4meseca ako gi imate ovie simptomi i uzivajte vo spienjeto oti posle ko ke se porodite spienje nema...hihihi...ve pozdravuvam i imajte ubav den..user posted image

Знам Мама, затоа и прашувам за болкуве,пошто си имам мака. И јас имав две крварења до сега, и сега на секое пецкање се паничам. Сакав и ваше мислење, и фала ти на искрениот одговор, ќе морам значи само да лежем...леле неможам веќе, се укочив од лежење. Ако не е тајна ти од што прокрваре, и во која недела?? Јас имам лакуни (плацентарни крвави езерца)и тие ми пукаат.
Ти благодарам на одговорот и поздравче и до тебеuser posted image

< Поракaта ја уредил slip -- 21.7.2012 3:32:30 >

(Одговор на членот 1mama)
Непосредна врска до пораките: 1951
21.7.2012 9:12:06   
marijam
Mamicki zdravo!!!
Odamna vi nemam pisano,se bese ok a ve sledam celo vreme ,
sega dojde momentot i jas da imam maka pa bi sakala sovet.
Vcera bev na skrining inaku sum 20 nedeli i 4 dena ,bebeto ne mozese da se vidi ubavo ,mi odlozija za naredna nedela bidejki sum bucka podebela pa da go pocekame da podporasne...
Uste na 14 ovoj mesec pred edna nedela pocnav da imam cudni cuvstva dolu vaginalno kako da saka bebevo da iskaca ama nemav bolki,otidov na dezurstvo i mnogu se iznervirav pretrpev manuelen pregled za koj podocna mi rekoa deka voopsto ne bil potreben i demek se e ok .
vcera na skriningot i go kazav ova iskustvo na doktorkata megutoa nosev i krvna analiza rezultati ,kade leukocitite mi se baagi visoki i CRP visoko. me pregneda so vag sonda i sooook
Grloto na matkata se otvara od vnatre znaci ne e za serklaz , imam uterina infekcija za koja nemaat odgovor od sto e ,brisevite i urinata se uredni,i imam VKLINUVANJE na GRLOTO SO VIDLIV SLUDGE
SHOK
Mi dadoa sumamed 7 dena da pijam po 1 gr na den toa e mnooogu i da lezam so pernica pod zadnikot.
sega sum pobudalena ,bez pamet sum i samo cekam da dojde ponedelnik da odam na druga konsultacija vo ponedelnik.
Ve molam dali imala nekoja od vas vakvo iskustvo!!!

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1952
21.7.2012 10:00:27   
meU87
маријам незнам што да ти кажам освен смирено и слушај ги докторите, лежи само. Лесно е вака да се каже, си знам по себе, зошто на сите им беше едноставно да ми кажат лежи, уживај,но само јас си знам како ми е, цело време закована за кревет.

Инаку сакам да ве прашам , дали имате чувство дека ве болат мускулите, мене од вчера ме болат мускулите од страна и доле, над срамната коска. Дали е ова резултат на ширење на матката??? Инаку сум 26+2 . Од вчера бебчо го гледам кога мрда се гледа од страна, не е веќе само на средина топка user posted image

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 1953
21.7.2012 22:53:22   
1mama

ИЗВОРНА ПОРАКА: slip

ИЗВОРНА ПОРАКА: 1mama

slip i new york pozdrav do vas ajde neka vi e so lesno...jas sum 22nedela no spored GAK bebevo e 23user posted image ...
istite simptomi gi imav i jas i ne im obrnuvav pregolemo vnimanie no dovede vo krvarenje i lezenje vo bolnica cela nedela,ne sakam da ve plasam se ke bide vo red moj sovet e na sekoja bolka sto ke ja pocuvstvuvate da odite na lekar,zasto ne se siri tolku matkata da bidat tie bolki tolku golemi,do 5ti mesec morav da miruvam bukvalno nemav stanato od krevet samo do wc,taka da poveke lezete si,odmarajte toa e njdobro vo prvite 3-4meseca ako gi imate ovie simptomi i uzivajte vo spienjeto oti posle ko ke se porodite spienje nema...hihihi...ve pozdravuvam i imajte ubav den..user posted image

Знам Мама, затоа и прашувам за болкуве,пошто си имам мака. И јас имав две крварења до сега, и сега на секое пецкање се паничам. Сакав и ваше мислење, и фала ти на искрениот одговор, ќе морам значи само да лежем...леле неможам веќе, се укочив од лежење. Ако не е тајна ти од што прокрваре, и во која недела?? Јас имам лакуни (плацентарни крвави езерца)и тие ми пукаат.
Ти благодарам на одговорот и поздравче и до тебеuser posted image

Slip jas prokrvarev vo 13 nedela no do 17nedela ne smeev da se mrdnam od krevet,znaci nikako mrdanje,doma mi dojde svekrvami na gosti ona se mi pomogna mnogu bukvalno nisto ne fakav ni za voda ne stanuvav...samo so strogo miruvanje,a zosto prokrvarev nikoj doktor ne znaese da mi kaze, se bese vo red ama bas se i krv i mokraka i sekakvi laboratoriski ispituvanja,za sreka traese samo tri dena krvarenjeto i posle se bese vo red no bolkite gi imav do 15nedela,taka da ne se plasi ako imas nekoj da ti pomogne niz doma slobodno vikni go, nemoj da se pravis jaka deka si e vo red,bidejki 2 pati si prokrvarila,moras da miruvas,drugo nisto ne e vazno,veruvaj.....te pozdravuvam i imaj ubav vikend..user posted image

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1954
21.7.2012 23:00:59   
1mama
marijam,neznam so da ti kazam no sepak najdobro e da miruvas i da ja primas propisanata terapija i ne se grizi se ke bide vo red,samo poleka smireno...user posted image

Непосредна врска до пораките: 1955
24.7.2012 8:36:21   
antoanetam
Bremena sum 22 nedela bev na 4d se e vo red imam mnogu jaki bolku kaj preponi i sramnata koska od krevet ne mozam da stanam , ima nekoj takov problem, doktorot veli deka se drugo e ok ??? Podravv do site

(Одговор на членот nova_mama31)
Непосредна врска до пораките: 1956
24.7.2012 11:37:05   
meU87
Болките ти се од ширење на матката, пиј повеќе магнезиум. Јас внесувам 700мг дневно и пак ги осеќам тие болки повремено, но не се среашни.

(Одговор на членот antoanetam)
Непосредна врска до пораките: 1957
24.7.2012 13:11:38   
marijam
mili moi ...i jas go imam istiot problem so bolki ,vcera bev na vtor skrining kade mi rekoa deka ke moram da si se naviknam na istite ,deka nema problem so matkata i bebeto se e ok ama mi gi namali site mozni tableti sto gi primav.a primav vitamin c , tothema ampuli,b kompleks, ,pregnazon,bedoksin,magnezium 500, acidofilus tableti i sto ti ne veke .sve mi skrati i mi rece deka mozam da pijam samo magnezium od 250 i nisto poveke. normalno da si jadam poveke ovosje i zelencuk kako zamena.
Ajde ke probam pa ke vi kazam kako e.

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1958
24.7.2012 15:35:13   
padme
zdr. devojki odamna vi nemam napisano skoro sum 15-ta nedela pravev brisevi samo se uste ne mi se gotovi rezultatite inaku citajki ve sega vas se isplasiv koga procitav deka caj od nane predizvikuval kontrakcii jas bidejki mnogu povrakav do 12-ta nedela a i sega znam od mnogu toplo da povratam sekogas pijam caj od nane za da ne zemam nekoj lek sega se izvadiv od pamet koga procitav, deneska nekako site me plasat od kako bev na prvoto eho na 4d vo 12-ta nedela od kako mi kazaa deka e se vo red si se opustiv i ne mislam na nisto loso deneska drugarka mi mi kaza deka najstrasen pregled bil vo 20-ta nedela i deka bez razlika ako vo 12-ta e se vo red deka vo taa nedela mozno e da se vidat i nekoj anomalii sega zamislete me uste 5 nedeli ke pobudalam dodeka ne go napravam i toa 4d. Pozdravche i pisete mi vie sto veke ste gi pominale dvete eha kakvi se sansite da ima golemi izmeni od edno do drugo?

(Одговор на членот nine 1)
Непосредна врска до пораките: 1959
24.7.2012 17:18:09   
Regina
ИЗВОРНА ПОРАКА: antoanetam

Bremena sum 22 nedela bev na 4d se e vo red imam mnogu jaki bolku kaj preponi i sramnata koska od krevet ne mozam da stanam , ima nekoj takov problem, doktorot veli deka se drugo e ok ??? Podravv do site

Antoanetam jas sum 20 nedela i kaj mene denovive se javija slicni bolki kako tvoite, plus i bolki vo polovinata. Maticniot me sovetuvase da lezam i odmaram nekoj den, voopsto da ne se napregam inaku drugoto e ok, a denovive treba da odam i na 4d eho i na toa mu ja mislam i molam boga se da bide vo red.

Непосредна врска до пораките: 1960
24.7.2012 20:19:43   
marijam
zdravo na site !!!
Bi sakala da Ve prasam koga pravevte krvna slika kolku edinici vi bea leukocitite t.e kolku e normalno vo bremenost?
Kaj mene se postojano visiki so visok CRP a nemozeme da otkrieme od kade doaga toa ,sega posle ispieni 4 grama sumamed crp se namali a leukocitite se i ponatamu visoki t.e 16
molam ako nekoj znae da mi odgovori.

(Одговор на членот Regina)
Непосредна врска до пораките: 1961
24.7.2012 23:47:47   
meU87
И мене ми се постојано високи ,но ми кажаа дека леукоцити, седементација, маснотии во бременост не се испитувале user posted image

Непосредна врска до пораките: 1962
25.7.2012 8:02:56   
new york
i jas bas prasuvav pred nekoe vreme na forumov za leukocitite. mene mi bea sega posleden pat koga ispituvav krv, 9,9 so gorna granica do 11. znaci nikogas ne mi bile tolku,obicno 5, 6 ili 7 najveke mi bile. ja prasav doktorkata rece za trudnici do 13 bilo normalno. e sega jas si barav po net i ocigledno na mn trudni im se i poveke od 13, pa koga ke se porodat si pagaat vo normala. Na eden angliski sajt procitav deka se kacuvaat vo bremenost i od 15-20. cabe se antibiotici truenje za toa, ne pomagaat, deka ne e od infekcija, tuku verojatno taka si reagira organizmot na bebeto. meU87 kolku ti se tebe obicno leukocitite, cist da si napravime sporedba, da si se tesime user posted image

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1963
25.7.2012 9:49:33   
padme
Devojki i jas pravev krvna slika pred 12-ta nedela i mene mi bese sedimentacija, trigliceridi i holesterol site mi bea visoki ne mnogu ama nad granicata vo Sistina mi rekoa deka e normalno sekoja trudnica gi ima tie rezultati, taka da ne se grizite mislam deka na site ni e isto.

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1964
25.7.2012 10:10:02   
meU87
new york горна граница е 10, а мене 13,3 .

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1965
25.7.2012 10:24:03   
deluxe
Ne e nisto strasno jas veke 3 meseci sum so 18 leukociti ,piev antibiotik i pak nisto.CRP mi bese visoko,sega e ok ,ama pak leukocitite se 18,taka da oktorkata krena race od niv mi vika: sigurno organizmot taka reagira na bremenosta,inace mi e ova 2 bremenost,vo prvata leukocitite mi bea vo normala ama sega ova user posted image user posted image . v azno e so user posted image da e ok leukocitite ne se problem koga nemas nikakvi simptomi user posted image

Непосредна врска до пораките: 1966
25.7.2012 12:09:19   
antoanetam
fala regina , bev na jas na lekar vcera si go smeniv stariot mi dade da pijam magnezium a mi rece mama vit da gi prekinam tie ne treba da gi pijat site zeni mi rece i visokoproteinska hrana inac mnogu e 'ubavo custvoto a 4 d :)

Непосредна врска до пораките: 1967
26.7.2012 17:52:08   
Calisto
Zdravo idni mamicki , jas samo da ve pozdravam site, odamna ne sum pisala, no ve sledam postojano, sega sum 21 nedela i 5 dena. Bevme na skrining na klinika odlicno pominavme se e vo red, inaku nosam user posted image user posted image
Bolki povremeno, onaka slabi, isterav eden stomacen virus sreka se sredi se za 24h, ama caevi, supi, masazi se bese vo igra user posted image Vi posakuvam na site so lesno i cuvajte se. Pozdravceuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1968
26.7.2012 19:13:10   
1mama
mamicki zdravouser posted image sakam da ve prasam sto vitamini piete?mene mi gi dadoa femibion 2,no ovoj mesec gi smeniv,zemav pregnazon complet......+ dodatok na magnezium forte

(Одговор на членот Calisto)
Непосредна врска до пораките: 1969
27.7.2012 9:41:51   
**nana**
Decki aj nekoj da mi dade broj za zakazuvanje za scrining vo Gak .ja sun 19.4 i mi rekoa deka najdobro e vo 20 ta ama moralo dda se zakaze imalo mnogu guzva.ne sum od Sk.pa ne bi rizikuvala da odam i da me vratat,zatoa please nekoj broj za zakazuvanje.

(Одговор на членот 1mama)
Непосредна врска до пораките: 1970
27.7.2012 18:43:57   
padme
Nana javi se na 3147-147 pobaraj Ginekologija i tie ke te prefrlat kaj treba ili tama ke ti dadat tocen broj kade da se javis inaku i jas sega se javiv vo Sistina da zakazam 4D i mi rekoa 21-22 nedela ama mene toa mi e na kraj na avgust duri, 1mama i jas pijam pregnazon ama mi kazaa deka najdobri vitamini za trudnici bile vo Zlatna pcelka vo leptokarija tamu ti davale na prirodna baza vitamini samo bile dosta skapi.

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1971
28.7.2012 18:47:02   
**nana**
fala padme.Se snajdov ama mi zakazaa duri za 23 ti avgust a togas ce sum 23 ned.Ama toa mi e

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1972
31.7.2012 12:09:13   
Regina
Бев на 4д ехо и фала богу се е во ред со бебчето. За болките кои ми се јавија претходната недела ми рече докторот да пијам магнезиум наутро и навечер. Уште два дена и ќе влезам во 22 недела. Го видов бебушот некна на 4д ахх малечко тоа колку е слатко, инаку го дознав и полот user posted image е, па ми се исполни желбата.

(Одговор на членот **nana**)
Непосредна врска до пораките: 1973
31.7.2012 17:01:27   
mnm1986
Како сте труднички? Како поминувате на ова жешково време?
Јас пред некој ден почнав да пијам железо но одењето во wc ми е ужас. Сте имале ли ваков проблем?

Непосредна врска до пораките: 1974
31.7.2012 19:57:58   
new york
nemam bas problem so odenjeto vo wc, ednas me fati da ne mozam nekolku dena i nisto ne mi pomagase osven pola filcan tursko kafe user posted image probaj toa i ne znam vidi ima tuka tema za zapek vo bremenosta, vidi sto pravele drugite trudnicki.

(Одговор на членот mnm1986)
Непосредна врска до пораките: 1975
Страница:   <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?