|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
31.7.2012 20:29:45   
kapi
PONUDA DO SITE TRUDNI ZENI DA ZARABOTAT 400 EVRA SO SVOJATA BREMENOST..071396033 KONTAKT POTREBNI SE 100 TRUDNI ZENI ZA PROEKT SLEDENJE STRII ZA VREME NA BREMENOST ISPLAKAME 400 EVRA

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 1976
31.7.2012 20:33:27   
mnm1986
Фала new york утре ке пробам и со турско кафе па ке видиме дали ке помогне user posted image поздрав

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 1977
2.8.2012 16:26:27   
Sladje
Zdravo do site segashni i idni majki i golema BLAGODARNOST do ovoj forum koj obezbeduva mnogu informacii koi se od golema korist.
Bi sakala da Vi se zablagodaram na site clenovi na forumov od koj dobiv mnogu korisni infomacii Vi Blagodaram i bi sakala da Ve zamolam za mala pomosh.
Jas sum vo 13-tata nedela od bremenosta i se e vo red so mene i moeto bebe, imav razni ispituvanja, brisevi, analizi itn. Mojot ginekolog mi otvori majchina knishka vo koja vo delot na eho pregledi ima GS/CRL/BP. Bi sakala da mi pomognete okolu znachenjata na niv, bidejki nemam nikakvi infomacii za toa.
Vi Blagodaram na site i Vi posakuvam prijaten i praznichen den.
Pozdrav

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1978
2.8.2012 16:51:29   
mnm1986

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sladje

Zdravo do site segashni i idni majki i golema BLAGODARNOST do ovoj forum koj obezbeduva mnogu informacii koi se od golema korist.
Bi sakala da Vi se zablagodaram na site clenovi na forumov od koj dobiv mnogu korisni infomacii Vi Blagodaram i bi sakala da Ve zamolam za mala pomosh.
Jas sum vo 13-tata nedela od bremenosta i se e vo red so mene i moeto bebe, imav razni ispituvanja, brisevi, analizi itn. Mojot ginekolog mi otvori majchina knishka vo koja vo delot na eho pregledi ima GS/CRL/BP. Bi sakala da mi pomognete okolu znachenjata na niv, bidejki nemam nikakvi infomacii za toa.
Vi Blagodaram na site i Vi posakuvam prijaten i praznichen den.
Pozdrav

Zdravo i na tebe, tocno ne znam sto znacat skratenicite no znam deka se povrzani so napreduvanje na bebeto,golemina,tezina... ako najdam dopolnitelno nesto za znacenjeto na skratenicite ke pisam povtorno.

(Одговор на членот Sladje)
Непосредна врска до пораките: 1979
2.8.2012 18:49:37   
majka na tri deca
Sladje, CRL ja oznacuva dolzinta na etusot od glavceto do gazeto. BP I SN neznam sto tocno znacat BP bi trebalo da e glavceto ama ?user posted image

(Одговор на членот mnm1986)
Непосредна врска до пораките: 1980
3.8.2012 15:29:36   
Sladje
Vi Blagodaram mnogu!!!! :))))))))))))))

(Одговор на членот majka na tri deca)
Непосредна врска до пораките: 1981
3.8.2012 17:05:53   
nadbet
Zdravo mili rr-ki!
Vo vrska so multivitmini, jas sum sega 16gn i pocnav da pijam New Life tbl. vo koi sto gi ima site potrebni vitamini i minerali pa ne e potrebno dopolnitelno zemajne nitu na zelezo i magnezium. Se pijat 2x1 a posle 5 mesec 2x2 pa i vo tek na doenje.
Pozdrav i Ve user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Sladje)
Непосредна врска до пораките: 1982
7.8.2012 12:44:22   
Фиданче
Prasanje ? Ima nekoj od vas broj sto se zakazuva vo drzavna bolnica za skrining vo 20-21 nedela, i dali znaete nekoj doktor tamu, bil li nekoj? :) Pozdravche

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 1983
7.8.2012 15:07:50   
majka na tri deca
Broj neznam a doktor , profesorkata Adamova e superuser posted image

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1984
8.8.2012 10:56:29   
bate
Hi.. sakam da spodelam mislenje so vas , za poroduvanje vo sistina so carski rez. kako e celata postapka,i od koj doktor ste pozadovolni? jas vo momentot ne sum vo MK ama planiram tamu da se porodam, pa ve zamoluvam za mislenje. ne znam sto da pravamuser posted image
Imal li nekoj iskustvo so letanje so avion, okulu 2 casa i 20 min, vo 23 sedmica, rizicno li e? Pomoss..
Na site vi posakuvam lesna i udobna bremenosttuser posted image

(Одговор на членот majka na tri deca)
Непосредна врска до пораките: 1985
8.8.2012 11:09:16   
mnm1986

ИЗВОРНА ПОРАКА: bate

Hi.. sakam da spodelam mislenje so vas , za poroduvanje vo sistina so carski rez. kako e celata postapka,i od koj doktor ste pozadovolni? jas vo momentot ne sum vo MK ama planiram tamu da se porodam, pa ve zamoluvam za mislenje. ne znam sto da pravamuser posted image
Imal li nekoj iskustvo so letanje so avion, okulu 2 casa i 20 min, vo 23 sedmica, rizicno li e? Pomoss..
Na site vi posakuvam lesna i udobna bremenosttuser posted image

Jas vo 20tata nedela letav so avion isto okolu 2 casa no so prethodna konsultacija na lekar. Najdobro da razgovaras so tvojot ginikolog ,ako ti e normalna bremenosta bez komplikacii ne bi trebalo da imas problem. Pozdrav i lesna bremenost i tebe

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1986
8.8.2012 15:18:04   
padme
Bate vo 23-ta nedela ne bi trebalo da imas nikakov problem za dva casa let normalno ako so bremenosta e se vo red ama najdobro konsultiraj se so dr. vo drzavata kade sto si, inaku i jas odam vo Sistina ama tamu za carski rez site se ok imam poveke dr. da ti ponudam ama najdobro ti koga ke dojdes vo MK da odis vo Sistina na eden pregled barem i da se dogovoris, mene me vodese prvo Bobi Lazarevski sega sum kaj Gordana Pestrovska i od dvajcata sum epten zadovolna, za carski rez gi imas Pancevski, Kostadinovski i uste nekolku koi se na dobar glas inaku cenata cini 90 000 denari ili okolu 1500 evra. Mene veke mi rekoa deka ke moram da se poragjam so carski rez bidejki sum malecka niska imam tesna karlica i imam 36 god. taka da nema da rizikuvaat prirodno ama zdravje boze imam uste vreme do poragjaj neznam samo dali ke bide toa sistina neznam dali ke imam tolku finansii bidejki jas mnogu pari potrosiv barajki donatori taka da mozebi ke se poragjam i na Klinika

(Одговор на членот kapi)
Непосредна врска до пораките: 1987
8.8.2012 15:38:35   
new york
i jas isto kako padme, prvo me vodese lazarevski pa sega petrovska. za letanje bas go prasuvav lazarevski mi rece uste togas ako e normalna bremenost preporaclivo e da se leta najkasno do kraj na 6 mesec. inaku kako ste devojki vo vtoro tromesecie? jas bi trebalo da sum 16 nedela i nekolku dena. pravev brisevi i negativni bea a i mi go ukinaa utrogestanot. taka da sega samo na magnezium sum. me plasi sto ne custvuvam veke nekoi simptomi. gradive skoro i da ne me bolat, a za losenje i bez toa ne mi se losese. me bolese stomakot celo vreme i znaev deka raste togas, a sega i toa poslabo go custvuvam. plus uste ne go osekam da mrda user posted image kko ste vie drugarki moi sto sme tuka negde so terminive.

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1988
8.8.2012 15:39:14   
bate
fala za odgovorite..
padme, mila i jas sum so in vitro i planiram da odam vo sistina.
a kolku pari e na privatno toj skening sto treba da se pravi vo 20-22 nedela?
ako znae nekoj neka pise
fala vi user posted image
user posted image

Непосредна врска до пораките: 1989
8.8.2012 16:09:59   
1mama
Zdravo mamicki,me interesira dali nekoja od vas znae ili ima dozieveano bubrezni bolki za vreme bremenost,imam kamce od 3mm na desniot bubreg i strasni bolki,pa ako ne go izmokram za 2 nedeli ke mi stavaat sonda,ve milam za pomos,dali nekoj imal vakvo iskustvo.user posted image ? terapija ne primam nikakva os ven spasmex koga imam preterani bolki atoj ne se preporacuva za bremenosta.odnapred vi blagodaram

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1990
8.8.2012 17:28:36   
bate

now york mila, i jas nemam nikakvi simptomi, nisto vo vtorovo trimesecie. i se mislam dali e se vo red. 19+5dena sum,a nikakvi dvizenja na custvuvam. ne znam mozebi e uste rano user posted image
so lesno..

< Поракaта ја уредил bate -- 8.8.2012 17:29:51 >

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1991
8.8.2012 22:16:50   
marijam
Pozdrav do site idni majkicki ,jas sum 24 nedela ne se osekam bas najdobro ,na patoloska sum so in vitro ,si lezam odmaram poveke so zeskovo tesko mi odi. Inaku sakav da i odgovoram na 1 mama
mene pred 1 mesec mi najdoa pesok vo bubrezite imav bolki ama brzo pominaa ,se do minatiov vikend koga ni sama neznaev od sto me boli cel stomak i preponi ,na sto ne pomisluvav pa koga otiv na lekar se ispostavi deka e bubreg. me zadrzaa na infuzija bev cela nok i den ama si zaminav sama bidejki mi bese mnogu skapo da ostanuvam.utredenta bev na internist mi vide kamce vo leviot bubreg ama i celiot e nekako potecen ,krvnata slika ne mi cini visoki leukociti i vo krv i mokraca . mi dade ospen 10 dena i brusnica po potreb a spazmeks ,bidejki ne sme smeele da trpime bolki vo ovaa faza od bremenosta.
ostanuva da vidime kako ke bide po edna nedela pa ke vi pisam ,sega bolki nemam a za toa deka planiraat da ti stavat kateter za vreme na bremenost neznam bas dali e preporaclivo...kade bese na lekar mene mi e strav od takvo nesto.
pozdrav pisete ni ako i drugi imate takvo iskustvo.

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1992
9.8.2012 10:51:52   
1mama
marijam,znaci isto i na mene mi e,kamce od 3mm na desen bubreg so zastoj na caskata,leukocitite mi se mnogu pokaceni,maticnata me isprati vo bolnica na urolog inaku vo veles so kniska uput i kartonce ne se plaka skapo,i jas lezev so ifuzii i inekcii za bolka.neznam tebe kaj te pratile?jas sum 25ned,no neznam zosto ti rekle za kateter deka se stava? se stava sonda preku mocniot kanal do bubregot za da se prosiri kanalot za da izleze kamceto samo....mene ne mi dadoa antibiotici alergicna sum na penicilin pa samo spasmex ako mi se povtorat istite jaki bolki,no poveke deluva uvin caj otkolku brusnica,3pati na den da se pie,lubenici mnogu,dinji i tecnosti postojano kolku mozes popveke podobro...otvriv nova tema za bubrezi ako sakas mozeme tamu da pisuvame za toa,se nadevam ke bides podobro so tvojata bremenost,verojatno treba da lezeis poveke.ke izdrzime zaedno neli?se nadevam nema da ne fatat istite strasni bolki poveke nikogas.
Проблеми со бубрези во бременост taka e novata tema

< Поракaта ја уредил 1mama -- 9.8.2012 11:00:19 >

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 1993
9.8.2012 11:03:37   
1mama
zdravo fidance,eve ti broj od drzavna bolnica za novata klinika 02-322-8440,jas bev pred tri nedeli so zakazano e ama malku pak se ceka,nee strasno,jas bev kaj doktorka adela stefanija super e..so lesno neka ti e ..pozdravceuser posted image

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1994
9.8.2012 11:06:05   
1mama
bate 3000denari e skrining na privatno minimum zavisi sistina ili remedika ili sv,lazar ..dodeka vo drzavna e 150 denari so kniska uput od maticen i kartonce.pozdravceuser posted image

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1995
9.8.2012 14:20:44   
padme
Bate 3500 denari e scriningot vo Sistina jas tamu go pravev vo 12-ta nedela sega sum 17-ta i treba da pravam scrining 21-22 nedela i odvaj cekam mnogu sum radoznala sto e polot :), inaku simptomi nemam ni jas nesto posebno losenjeto mi zavrsi, gradite ne me bolat tolku veke ponekogas osekam bolka vo stomakot od edna ili od druga strana, inaku kako sto citav vikaa ako e prva bremenost bebeto mozete da go osetite duri posle 20-ta nedela, inaku jas ne gi podnesuvam zestinite ic celo vreme sum zatvorena doma pod klima i veke mi se smaci odvaj cekam da zaladi i onaka mi e zesko od hormonite pa i vremeto me ubiva, Kako gi proagjate vie ringerajki zestinite? Bate i New York vi se poznavaat li veke stomacinjata? Mene epten malku duri ne me ni poznavaat deka sum bremena ista sum kako sto si bev

(Одговор на членот kapi)
Непосредна врска до пораките: 1996
9.8.2012 15:39:56   
new york
padme i jas doma sedam na klima, ne da mi e dosadno, mislam i nervozna sum od toa. inaku ni mene ne mi se poznava stomakot, samo se gledam vo ogledalo onaka mi e ko zategnat. mene mnogu mi se jade, mislam kako dupka da imam vo zeludnik, edvaj se kontroliram. zabremeniv so skoro 60 kila, sega imam 62 (ama nasabajle, posle ne se meram strav mi e user posted image )nekako i ovie 2-3 kila mi smetaat, kako ke izdrzam do kraj ne znam, ke puknam. so ogled deka cel zivot sum slaba. aj samo bebevo da mi e zivo, zdravo. inaku jas koga bev vo 15 nedela na kontrola i za brisevi mi rece doktorkata deka e user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1997
9.8.2012 17:11:40   
bate
fala vi mili RR-ki..
padme i jas treba postojano da lezam i najiskreno ne mozam poveke da podnesam. ova zestinive ne se podesuvaat preku den sum cel den so klima, nokta kaj 1 - 2 saat ke ja islucam i utrdenta sum cekata vo voda i kosata mi e mokra, uzass...
inaku ti kazav nemam nikakvi simtomi , nisto ne osekam. popravena sum okulu 3 - 4 kg, ne jadam mnogu ama ete. i mene stomakot ne mi se poznava, samo malku, uste ne me primetuvaat deka sum user posted image .
pozz najmili i so lesmouser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1998
9.8.2012 23:00:49   
maja1983
Zdravo na site!
Eve i jas da se prefrlam ovde.
Denes bev na nuhalna i rezultatot ne mi e bas najdobar.Vratceto izleze 2,8 mm na sama granica, a drugo e ok,ima i nosna koska.
Utre me pratija na krv ispituvanje za da se utvrdi so sigurnost.
Me interesira vaseto iskustvo,dali nekoj od vas imal vakov slucaj pa da izleze ok na krajot?

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1999
10.8.2012 10:56:38   
Фиданче
Fala 1mama, jas denes treba da zakazam za da ne mi rechet kasno e do 31 avguste treba da odam najkasno, sega sum 18 nedela Pozdrav!

(Одговор на членот 1mama)
Непосредна врска до пораките: 2000
Страница:   <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?