Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 14.7.2012 19:04:34
nine 1
Jas sum nova vo forumot,kako i vo bremenosta,prva bremenost mi e i sakam da prasam dali na nekoj na mikrobioloskite brisovi mu ima ispadnato pozitiven na ureaplasma? Jas sum 14 nedela i mi ispadna pozitiven,a dodeka drugite brisovi mi bea vo red. Primav terapija,azitromicin,2 dena i posle toa nemam napraveno kontrolen bris,i ne sum spokojna dali se ima iscisteno infekcijata ili se uste ja imam.Mojot ginekolog mi rece nemalo potreba od kontrolen bris,a jas sepak sakam da prasam dali moze proverka preku krv ili nesto slicno. Vi blagodaram odnapred.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 15.7.2012 20:18:23
target
ИЗВОРНА ПОРАКА: nine 1
Jas sum nova vo forumot,kako i vo bremenosta,prva bremenost mi e i sakam da prasam dali na nekoj na mikrobioloskite brisovi mu ima ispadnato pozitiven na ureaplasma? Jas sum 14 nedela i mi ispadna pozitiven,a dodeka drugite brisovi mi bea vo red. Primav terapija,azitromicin,2 dena i posle toa nemam napraveno kontrolen bris,i ne sum spokojna dali se ima iscisteno infekcijata ili se uste ja imam.Mojot ginekolog mi rece nemalo potreba od kontrolen bris,a jas sepak sakam da prasam dali moze proverka preku krv ili nesto slicno. Vi blagodaram odnapred.
Zdravo eve da si kazam jas imav ureaplaz ami dadoa eritromicin antibiotik i vaginaleti i nekni napraviv kontrolen pa ke vidam so ke kazi. Ne mozi preku krv mora so briz nemoj da se plasis jas go napraviv iako bev 15 nedela i plus so konizacija. Dobro e da si napravis kontrola, da si sigurna oti samo tamu ke ti e pameto, ubavo e da se znae deka se e cisto . Ajde pozdravi pisi kako ke pominis
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 15.7.2012 20:23:23
target
zdravo na site jas sum na maka pa moram za mislenje. 4 i pol meseci sum trudna i nenadejno vo nedelata me fatija porodilni bolki jas nemav pojama deka toa se tie pojdov na ambulanta i pod hitno me zadrzaja me otepaja od infuzii i mi dadoja da pijam apcinja posle toa. Vcera pominav na skrinig 4D i bebuso e vo red ama se palasam od stomi se desi da se javat porodilni bolki trojca doktori ne mi odgovrija za pricinata poradi koja mi se desi toa, ke ve moalm ako mozi nekoj da mi kazi dali imal takvo iskustvo. Inaku ne prokrvariv ama toa oti navreme sum otisla na bolnica,
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.7.2012 14:31:13
meU87
Женски имам една мака. Од сабајле постојано потам ,имам грчеви во стомакот , кој веројатно се резултат на проливот(4 пати до сега). Освен ова и ми се повраќа, ми се врти во глава, а од пред малку приметив како едвај да успевам да го одржам погледот стабилен. Пијам течности, се плашам да не дехидрирам, до сега сигурно испив 2л течност, но устата ми е постојано сува. Совет ве молам?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.7.2012 15:51:15
meU87
Не е сувата уста проблемот колку што се проливот, грчевите , вртоглавицата... Се јавив кај општиот матичен кажа дека најверојатно се работи за стомачен вирус или пак топлотен удар(признавам вчера шетав по топлото ) Ми кажа да се напијам линекс 3х2, но јас пиев едно само, се надевам ќе престане да ме тера за во вц , и бедоксин да пијам 3х1. Течности пијам, а два дена на лесна храна да сум Се надевам ќе помине за брзо време и ова чудо, аман веќе, една недела раат да се нема
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.7.2012 16:11:08
mnm1986
meU87 i mene istoto mi se sluci pred nekoja nedela gi imav istite simtomi kako i ti no plus i povrakjav.Mnogu mi bese loso duri zavrsiv vo brza pomos,tamu mi pravea krva analiza ,leukocitite mi bea mnogu pokaceni i doktorkata mi rece deka mozno e da imam zakaceno bakterija no fala bogu i toa se sredi. Pozdrav i pobrzo da se oporavis
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.7.2012 17:25:51
meU87
А која недела си бремена ??? Што ти дадоа од лекарства? Мене ми е многу лошо , но се воздржувам од повраќање. Ми кажа матичната ако ми е полошо до вечер да одам на брза помош за инфузија. Се надевам дека ќе ми помине до утре Грчевите ми се намалени, сега не ми се оди веќе во вц, но сеуште ми е лошо имам вртоглавица и потам, добро е устата не ми се суши засега.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.7.2012 19:45:29
mnm1986
meU87 sega sum 20ta nedela a togas mislam deka bev 16ta ili 17ta nedela. Togas mi dadoa Pantezol da pijam ama bidejki i od voda povrakjav dzabe sto gi piev .Ako mozes pi jogurt i jadi dvopek. Mene doktorkata mi kaza deka imam zakaceno nekoja bakterija najverojatno od ovosje ama jas brzo ja isfrliv i se normalizirav. Znam kako ti e grcevi nenormalni,gadenje i povrakjanje ... ama ke ti mine. Kolku vreme ti e vaka? Inaku jas ne sum vo mk a tuka mi kazaa dokolku povrakjam povekje od 24 casa ke mi dadat infuzija i ke mora da lezam vo bolnica.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.7.2012 20:59:03
meU87
Мене денес ми е вака, од Линексот ми се смирија, но сега гледа пак почнува, но не пијам, не јадам да видам може нема да има ништо. Важно престана да ми се врти, а и не потам, како што дува надвор, си седам и таман ми е ладничко.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.7.2012 23:23:56
nine 1
Target fala mnogu za odgovorot.Sakam da odam prvo na 4D eho,sakam da se uveram dali e se vo red,a potoa ke baram mislenje od drug doktor za kontrolniot bris,pa ako treba da pravam kontrolen,bi sakala da napravam i PAP-test oti nemav napraveno skoro pred da ostanam bremena.Se nadevam deka e vo red PAP-test vo bremenosta?!? Sto se odnesuva do tvojot slucaj ti posakuvam,se da e vo red ponatamu i toa da ostane kako edno iskustvo zad tebe. Moze da e i od ova pekolno zesko vreme,ili ako si imala povisok krven pritisok? Pozz
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 17.7.2012 7:52:01
target
Target fala mnogu za odgovorot.Sakam da odam prvo na 4D eho,sakam da se uveram dali e se vo red,a potoa ke baram mislenje od drug doktor za kontrolniot bris,pa ako treba da pravam kontrolen,bi sakala da napravam i PAP-test oti nemav napraveno skoro pred da ostanam bremena.Se nadevam deka e vo red PAP-test vo bremenosta?!? Sto se odnesuva do tvojot slucaj ti posakuvam,se da e vo red ponatamu i toa da ostane kako edno iskustvo zad tebe. Moze da e i od ova pekolno zesko vreme,ili ako si imala povisok krven pritisok? Pozz
Nine eve kako doplnenie vo meguvreme i jas napraviv 4D i se e vo red mu gi vidov duri i kovcinjata na racinjata na maloto i se e vo re, no koga gopovtoriv mikrobioloskit test, povtrono mi se javi ureaplaza deka seuste ne e iscistena, no ginikologo mi rece da ne pravam sega za sega ovie dve nedeli nisto samo poke tecnosti i rece nikako na kapenje ili bilo so dr somozi da dovedi do povtorna infekcija , rece deka i na plodot ne vlijaelo no deka ke mora da se iscisti, ajde da vidime kako ke bidi za 2 nedeli. Odi sto pobrzo na 4D oti koke go vidis tolku cisto maloto se ke ti olesni ke recis i grizi i se ke pominat samo da izlezi pozdrav
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 17.7.2012 10:35:34
Andriance
Нема никаков проблем за Пап тест во бременост...ама ако мораш прави го, ако не можеш после пораѓај.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 17.7.2012 11:26:06
meU87
ИЗВОРНА ПОРАКА: mnm1986
Pi caj od nane ili sipka i jadi nesto lesno bez jadenje ne e ubavo. Ajde belki ke ti se smiri sigurno ti e od nekoe jadenje. Ti koja nedela si? pozz
Јас сум 26недела. Помина вчерашната бура, само остана гадењето. Си мислам можеби е и нормално, но ќе видиме, продолжив да пијам бедоксин.
Е сега денес гледам имам како појачан исцедок, некако потемно жолт ми е. Сите брисеви ми беа негативни, но тоа беше пред 9недели. Знам дека и до наредните имам време, единствено ме теши што нема мирис. А ова промената на бојата се прашувам дали е можно да е од бедоксинот .
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 17.7.2012 20:33:54
mnm1986
ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87
Јас сум 26недела. Помина вчерашната бура, само остана гадењето. Си мислам можеби е и нормално, но ќе видиме, продолжив да пијам бедоксин.
Е сега денес гледам имам како појачан исцедок, некако потемно жолт ми е. Сите брисеви ми беа негативни, но тоа беше пред 9недели. Знам дека и до наредните имам време, единствено ме теши што нема мирис. А ова промената на бојата се прашувам дали е можно да е од бедоксинот .
meU87 најдобро оди на лекар нека ти земат повторно брисеви за секој случај.позз
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 18.7.2012 13:22:19
1mama
Zdravo mamicki se nadevam ovaa nedela dobro se drzite bidejki zeskovo malku stivna duri denes sednuvam na kompj imav nekoi problemi so bubrezni bolki ama ispadna deka sega se e vo red,site rezultati se super,bolki veke nemam daj boze taka da prodolzi... iskreno malku sum isplasena,utre konecno odam na vtor skrining vo gak se nadevam se ke bide vo red,ako nekoja mamicka imala problem vo bremenosta so bolki od bubrezi ve molam pisete mi... pozdravce do site...
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 19.7.2012 0:25:38
nine 1
Jas bev kaj drug ginekolog vo drzavna bolnica za sovet i mi rekoja deka mora kontrolen bris ama pred da go napravam mi dade vaginaleti gineks 3,da gi primam nekolku dena pa da napravam eden den pauza pa da odam na kontrolen bris vo ponedelnik. Ovie vaginaleti trebalo da mi gi prepise mojot maticen ginekolog koga mi ja dade terapijata so sumamedot ama ete toj ednostavno zaboravil.Se prasuvam samo zosto na upatstvoto pisuva deka ovie vaginaleti gineks 3 ne treba da bidat ordinirani za vreme na bremenost i doenje????
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 19.7.2012 0:47:29
Фиданче
Pozdrav do site ! Jas sum nova na forumov 15 ipol nedeli i zasega fala bogu se e vo red. Od vcera malku chustvuvam peckanje vo stomakot ama najverojatno e od matkata sto se siri, taka chitav po forumive, dobro e sto ne se pogolemi bolki :p Vo ponedelnik odam na kontrola da ne mu ja mislam za dzabe :) Pozdrav :D
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 19.7.2012 22:16:11
slip
Девојки да ве прашам нешто-бремена сум скоро 14-та недела, но од вчера ме фатија некои болки во јајниците и позади како во бубрезите или кичмата,незнам точно. Дали и на вас ви се имаат појавено вакви болки,нормални ли се,или да си го фатам патот на лекар???
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 19.7.2012 22:33:03
new york
slip i jas sum kolku tebe bremena..jas od pocetok na bremenost sum so takvi tapi bolki ko pred dobivanje ili jajnici me peckaat. nekoi denovi e poloso nekoi poarno. mene cesto me faka panika i trcam na lekar i sekoj pat nema nisto. matkata se siri, raste..bla bla. ako mi trae vaka cela bremenost ke puknam. mi rekoa kao odmaraj poveke koga ke imas pojaki bolki i magnezium da zemam. tolku
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 19.7.2012 23:20:26
slip
New York,фала за одговорот, и да-може е нормално,се шири матката и се тоа, ама па и нормално е да не фаќа паника, и да трчаме по доктори. Јас си пијам магнезиум по 750мг на ден,имав две крварења и сега секое пецкање ми предизвикува страв. Може јас и ти заедно ќе си се пораѓаме во јануари а??? Може и ќе се видиме таму...Мене термин ми е 24.01.2012. Ти посакувам се најдобро и да немаш никакви проблеми.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 20.7.2012 11:12:01
1mama
slip i new york pozdrav do vas ajde neka vi e so lesno...jas sum 22nedela no spored GAK bebevo e 23 ... istite simptomi gi imav i jas i ne im obrnuvav pregolemo vnimanie no dovede vo krvarenje i lezenje vo bolnica cela nedela,ne sakam da ve plasam se ke bide vo red moj sovet e na sekoja bolka sto ke ja pocuvstvuvate da odite na lekar,zasto ne se siri tolku matkata da bidat tie bolki tolku golemi,do 5ti mesec morav da miruvam bukvalno nemav stanato od krevet samo do wc,taka da poveke lezete si,odmarajte toa e njdobro vo prvite 3-4meseca ako gi imate ovie simptomi i uzivajte vo spienjeto oti posle ko ke se porodite spienje nema...hihihi...ve pozdravuvam i imajte ubav den..