|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
9.7.2012 9:53:47   
Nade
Samo na telefon se zakazhuva :)

I dont have time to hate people who hate me because i am too busy loving people who love me :)

(Одговор на членот pepuska)
Непосредна врска до пораките: 1901
9.7.2012 9:55:47   
Nade
Javi si se na vreme, vreme na odmori e , moze da ima guzhva

I dont have time to hate people who hate me because i am too busy loving people who love me :)

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 1902
9.7.2012 12:46:47   
Regina
Mamicki, idni mamicki kako minuvate na ovie gorestini? Jas nesto malaksav voopsto nemozam da go podnesuvam zeskoto. Ovie nekolku dena sekoe utro povrakam a veke sum 18 nedela, samo ovosje nesto ako apnam drugo ne mozam ni da smislam. Se konsultirav so maticniot mi rece se e ok so bebusot, mi stignaa i rezultatite od biohemiskiot skrining i tie se vo red. I mnogu raboti mi se strupaa na zestinave, ispiti, polaganja ama aj se zavrsi pa ke odmaram denovive.

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 1903
9.7.2012 18:58:31   
pepuska
Регина на здравје одмарање јас секој ден си доажам од работа во 15 и30 ќе пукнам за среќа на повраќам а за собирање работи не да ми се собираат аууу глупости на работа па дома , климата не сум ја изгаснала и попладнињата не мрдам никаде за среќа не повраќам зашто тоа ако мисе случи крај ќе нема . Веќе почнав да шкрткам денови на календар као божем побрзо д а ми рпојде летото јас и онака не поднесувам горештини не пак уште трудна

Наде фала за информацијата

< Поракaта ја уредил pepuska -- 9.7.2012 18:59:29 >

(Одговор на членот Regina)
Непосредна врска до пораките: 1904
9.7.2012 20:38:16   
cecilia
Здраво на сите
Јас сум нова на форумов, 18 та недела
Сакав само да ве поздравам и со лесно на сите по жештиниве
user posted image

Непосредна врска до пораките: 1905
9.7.2012 22:10:29   
Regina

ИЗВОРНА ПОРАКА: cecilia

Здраво на сите
Јас сум нова на форумов, 18 та недела
Сакав само да ве поздравам и со лесно на сите по жештиниве
user posted image

Dobrodojde cecilija, so lesno neka ti e bremenosta i dobrodojde na forumov. I jas sum 18, nedela pa zdravje vo zima ke se podnovime, ke go dobieme najubaviot novogodisen podarok.

(Одговор на членот cecilia)
Непосредна врска до пораките: 1906
10.7.2012 0:08:40   
ole2004
Eве и јас да најдам време да пишам,иако редовно ве читам.Бремена сум 22недела и носам момче.Ме интересира кои испитувања се прават во следниве недели?Јас имам правено само 4д скрининг и user posted image добро си напредува,а следна контрола ми кажаа во 26неделаuser posted image .Поздрав и со лесно на ситеuser posted image во овие топли месеци.

(Одговор на членот Regina)
Непосредна врска до пораките: 1907
10.7.2012 8:47:40   
padme
zdr.ringerajki jas od forumot na in vitro, pa od prvoto tromesecje sega se prefrlam ovde so vas, veke sum 13-ta nedela od bremenosta pravev 1 skrinin i se bese vo red, sega naredno na 16-ta nedela treba da pravam brisevi, sakav da ve prasam sto brise vi se pravat? Dali e obicen pap i mikrobiologija ili nesto drugo? Pozdravche do site i lesno na site so zestinite

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 1908
10.7.2012 9:00:19   
new york
zdravo padme, eve i jas sum 12 nedela i nekolku dena. Vcera pravev skrining kaj d-r Gordana vo sistina i mi rece deka e ok bebeto. mu merase nuhalen nabor, nosna koska i nekoja venicka. i mene mi rece vo 16 nedela za brisevi. gi zemaat onie standard brisevi, klamidija, vaginalni, ureoplazma i mikoplazma. i eventualno pap test ako ne si zemala odamna. sakav da te prasam, ti rekoa li da go pravis onoj prisca test preku krv, sto se pravi vaka negde poslemerenje so ehotot. Mene ne mi rece da go napravam, samo ok se merkite i toa. A slusam nekoi i preku krv ispituvaat? Aj pisis mi te molam..pozdrav

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1909
10.7.2012 9:09:11   
Nade
Nema problem pepuska, vo sekoe vreme :), mozebi i ke se sretneme pred Nova godina, tuka sme so nedelite :)

Непосредна врска до пораките: 1910
10.7.2012 9:16:54   
Nade
Inaku jas zakazhav kaj Dr.Dimchev vo Sistina, mnogu sum zadovolna od nego a i povtorno matichnata mi go preporacha, pa jas od iskustvo ti go preporachuvam, no kolku shto imam informacija do 3 ti avgust e tuka potoa e na odmor neznam tebe kako tochno ti paga 22 nedela bidejki , od 21 do 23 e normalno da se pravi skrining na anomalii so site propratni elementi, detalno.Pozdrav Pepuska user posted image

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 1911
10.7.2012 9:50:32   
meU87

ИЗВОРНА ПОРАКА: new york

zdravo padme, eve i jas sum 12 nedela i nekolku dena. Vcera pravev skrining kaj d-r Gordana vo sistina i mi rece deka e ok bebeto. mu merase nuhalen nabor, nosna koska i nekoja venicka. i mene mi rece vo 16 nedela za brisevi. gi zemaat onie standard brisevi, klamidija, vaginalni, ureoplazma i mikoplazma. i eventualno pap test ako ne si zemala odamna. sakav da te prasam, ti rekoa li da go pravis onoj prisca test preku krv, sto se pravi vaka negde poslemerenje so ehotot. Mene ne mi rece da go napravam, samo ok se merkite i toa. A slusam nekoi i preku krv ispituvaat? Aj pisis mi te molam..pozdrav

Доколку се во ред мерките немаш потреба од дополнителни тестирања.
Приска тестот ти е тест заснован врз математичка формула, па затоа не се ни потпираат на него, зошто нормално е само по одредени параметри , бројки да не дава точен резултат.
Уживај си и немој многу да размислуваш user posted image

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 1912
10.7.2012 11:23:00   
padme
new york i jas bev kaj d-r Gordana i kaj mene se vo red parametrite jas imam 36 god. i ne treba dapravam prisca ako parametrite se vo red ne treba da pravis jas ja prasav doktorkata i taa rece ne bidejki e se vo red nema potreba, toa licno ti ako sakas ama mislam nema potreba samo pari da frlas. A dali znaes kolku cinat brisevite vo Sistina? Nesto mi spomnaa deka bile mnogu skapi, neznam dali moze ovie brisevi da se pravat i na maticen lekar ako veke se tolku skapi vo Sistina nesto mi rekoa deka bile okolu 6000 denari?

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1913
10.7.2012 12:04:23   
marijam
Zdravo idni mamicki!!!
Jas ne sum ve pozdravila odamna ,pa eve da se priklucam,na patoloska bremenost sum ,inaku sum 19 nedeli i 5 dena i si sedam doma nema odenje na rabota.
Zacnav so in vitro ,imam golema tezina i od predhodno mnogu vnimavam sega ama isto taka mnogu i otekuvam ...strasno kako balon mi se nozete ,nema lek nema spas.
inaku imam zakazano za skrining vo 2o nedela i 1 den ,vo remedika mi reokoa deka e vo red ama jas si vikam da ne e rano...?
pravev prv skrining vo tocmo 12 nedela ,sega se mislam dali da prezakazam..?
pomos???
pozdrav na site .

Непосредна врска до пораките: 1914
10.7.2012 13:15:23   
new york
fala vi devojki, togas stom ne mi rece doktorkata nema ni da pravam. vo red bea merkite.inaku mene stomakot skoro ic ne mi se poznava, moze samo malku koga ke go dopram ko poduen mi e. kako e kaj vas? a bebceto vcera go izmerija 2-3 dena pogolemko od sto jas si racunav spored prethodnite merenja. doktorkata mi vika toa bilo ok, nemalo vrska. vi go izmerile nekogas bebeto pogolemko za nekoj den ili? inaku padme mislam skapi se brisevite. jas imam praveno i mislam deka onie trite osnosni bea okolu 4000 i nesto, plus i pap ako pravat moze da e 6000

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 1915
10.7.2012 14:30:41   
meU87
Бебето допрва ќе ти варира со мерките. Мене на почетокот ми беше поголемо и за цела недела, некогаш е точно, некогаш е помало, постојано различно, па нема да раѓаме сите исти бебиња, како од калапче user posted image .
Ова ич да не те загрижува.
Инаку мене стомакот во 3ти месец веќе ми се познаваше, не беше труднички, туку разлеан, како подуено. Во 17недела започна трудничкиот облик.

Непосредна врска до пораките: 1916
10.7.2012 15:16:51   
new york
lele jas denes cel den sum vo film zosto e pogolemko nekolku dena, iako doktorkata ne mi rece nisto za toa. trebase da bidam 12 nedela i 1 den, a go izmerija 12 i 4,5 dena, znaci 3,4 dena plus. i sega cel den sum zagrizena za toa user posted image sakav i da ve prasam kade se kupuva dolen ves za trudnici a da ne e mnogu skap. jas gledav vo ramstor i tri para gaki 990 den. sto e mnogu, mnogu

Непосредна врска до пораките: 1917
10.7.2012 17:14:05   
padme
new york i mene bebeto mi bese pogolemo od nedelite jas sto mislev i sekogas koga odam na pregled spored moite racuni sum pomalku a tamu ke mi kazat deka sum poveke ama toa e OK ne gledam nisto strasno vo toa i mene stomakot se uste ne mi se poznava samo malku mi e poduen kako pred ciklus i taka i go osekam i toa vo dolniot del na stomakot do sega ne sum popravena ni edno kilo a veke sum doma tri meseci ne odam na rabota na patoloska sum duri se plasam da ne se zdebelam mnogu.
Marijam pa nivistina tebe te nemase odamna na forumot bidejki ti si 19-ta nedela a si na patoloska kazi mi dali se uste zemas sekoj mesec boleduvanje od komisijata od alomina? Bidejki jas tret mesec od tamu zemam treba na kraj na mesecot da odam za avgust pa neznam do koga se odi tamu a od koga e na klnika? Inaku vo Sistina doktorite mi rekoa deka taa komisija bila mnogu stroga na Klinika i mnogu zeni sto navistina treba da se na patoloska ne im davale boleduvanje gi vrakale na rabota.

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 1918
10.7.2012 18:33:19   
nadbet
Zdravo!
Eve i jas da Vi se pridruzam ovde! 12.5 gn. Napraviv skrining na GAK i prisca. Tamu bez razlika ne merkite site gi prakaat na prisca. Brisevi ke pravam kaj maticen ginekolog. Padme, Newyork super sto pak sme zaedno, blisku ni se i terminite za raganje. Inace sum ok, konecno mozam i da stanuvam i shetnuvam po malku. Krvarenjata zavrshija fala bogu.
Padme i jas sum na boleduvanje eve veke 3ti mesec posledniot pat go prodolziv so konzilijarno mislenje od Sistina koe mi vazzi 60 dena. Neznam posle toa, koja e taa komisija na klinika?
Inace super deka ne ste zdebeleni, jas ne sum se merela ama sum mnoogu zdebelena od lezzenje i jadenje i stomakot mi e kako 6ti mesec golem :DDD
A sto da se pravi???
Ve user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1919
10.7.2012 19:33:47   
meU87

lele jas denes cel den sum vo film zosto e pogolemko nekolku dena, iako doktorkata ne mi rece nisto za toa. trebase da bidam 12 nedela i 1 den, a go izmerija 12 i 4,5 dena, znaci 3,4 dena plus. i sega cel den sum zagrizena za toa user posted image sakav i da ve prasam kade se kupuva dolen ves za trudnici a da ne e mnogu skap. jas gledav vo ramstor i tri para gaki 990 den. sto e mnogu, mnogu

Јас не купував специјален долен веш. Си купив нови градници , поголеми два броја(конечно user posted image ), и гаќи памучни огромни (за жал )user posted image . Зошто мора да е специјален долен веш???

Непосредна врска до пораките: 1920
10.7.2012 20:31:32   
marijam
Zdravo na site
Prvo ke ve zamolam za odgovor na predhodnoto prasanje od pogore...?
Padme mila eve veke nekolku pati prodolzuvam boleduvanje na komisujata.znaci odam vo remedika na redoven pregled i bez problem mi davaat konzilijarno mislenje potpisano od trojca doktori i direktorot,navistina sum patoloska ,otekuvam mnogu a 5 mesec sum t.e 19 nedela ,proteinite mi se lom ,i mnogu nisko e postaveno bebeto.
taka da bez problem mi davaat patoloska .so toj dokument se odi kaj maticniot da ti dade izvestaj i so dvata si odis kaj komisijata blizu alimina.
tamu potvrdno ti davaat komisisko koe go vrakas kaj maticniot i na rabota sekako ,i potoa so izvestajot i komisiskoto odis vo fondot da si podneses baranje za sredstva. toa e se
se nadevam ti pomognav. nemas potreba od klinika konzilijarno mislenje mora da ti dadat i vo sistina ako navistina ti e potrebno neli...?
se nadevam ke uspees da zemes znam deka e tesko.srekno na site

Непосредна врска до пораките: 1921
10.7.2012 20:37:41   
sanja.des
zdravo MAMICKI jas sum ovde nova postojano gi citam ovie forumi ,inaku denes bev na lekar veke sum 12 nedela i 3 dena bebovo moe e akrobat celo vreme si plivkase i se vrtese,jas odam na pregled kaj d-r Nadica Geroska i mnogu sum zadovolna,megutoa denes mi kaza deka veke ne sorabotuvala so fondot i da si najdam nov maticen lekar za da moze da mi dade boleduvanke i upati :( pa ke moze nekoja od vas Mamicka da mi predlozi doktor sto raboti so sini kartoni

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 1922
10.7.2012 20:46:24   
new york
meU87 i jas mislev na obicni golemi gaki. Kade da si baram, da mi kazete predlog od kade ste kupile?

(Одговор на членот sanja.des)
Непосредна врска до пораките: 1923
11.7.2012 9:35:12   
padme
new york za dolen vesh za gaki golemi vidi vo struzanka jas od tamu si kupiv ubav e pamukot epten se meki a i ne se mnogu skapi, inaku Marijam fala za iscrpniot odgovor jas seto toa vek go pravam ama mislev deka posle nekolku pati odobruvanje deka komisijata od alomina te ispraka na komisija na klinika toa ne mi bese jasno, ama ti cim si veke 5-ti mesec a ti davaat od tamu izgleda tamu e do 9-ti mesec, Nadbet i mene bas mi e drago sto sme pak tuka site zaedno ke si razmenuvame mislenje do kraj mene mi e termin 17 januari , Sanja des jas odam na maticen lekar vo Mlinbalkan kaj Tanja Hadzievska mnogu e super samo za upati i recepti odam kaj nea ama super e zenata.

(Одговор на членот Nade)
Непосредна врска до пораките: 1924
11.7.2012 10:37:43   
meU87

meU87 i jas mislev na obicni golemi gaki. Kade da si baram, da mi kazete predlog od kade ste kupile?

Јас да ти кажам мајка ми ми земала некои турски ама ич не ми се погодија, многу ме потата. Дома имав од порано од оние во различни бои 5 за 100 што ги продаваат, ми стое така, за кога добивам ако ми требаат по широки и стари, да бидам искрена ги ставив за проба и сега се со нив сум, ќе треба уште да си докупам, многу ми се погодени, а и материјалот ми е супер.
Исто имам и едни од зелено пазарче ги земав многу убави 70ден се, без рабови многу практични.

Непосредна врска до пораките: 1925
Страница:   <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?