Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 11:05:24
kremco
Sakav duri da vi pisam deka sum otisla da se porodam Se pocna mnogu cudno,veruvajte mnogu sum zbuneta!! da ima nekoj so slicno iskustvo da mi kaze... Go uspav maloto i osetiv kako da kje se pomokram,si mislam voda nadoagja lelee stanav go preplasiv maz mi pocnav da panicam gi soblekov gakjite i op TECE VODA mnogu voda!!! istiot mlaz kako prviot pat koga prsna mu vikav na maz mi sAlfetki brzo!! donese cel kup i tie odma utop stanaa
Vednas se javiv na majka MU a toj celiot glumi smiren zosto majka mi a jas velam neznam da mi rece sto da pravam odma zolva mi dojde kaj sin mi da spie ,sveki ne isprati,jatrvami dojde so nas,se spremiv i vo re medika pravo...
Jas sega imam tocno 35 nedeli i 5 dena (,Nepolna 36ta nedela eej )
Me pregleda dr Efremovski i imam vodenjak,otvorena sum 2 prsta ,na ctg,kontrakcii nema...Nekakvi grcevi osekjav,bolki nepravilni,,,Sto e rabotata? od kade taa voda,doktorot veli moze nekoja tecnost od cerviksot da bide,ima nekoj svoj naziv ili e perforiran vodenjak pa poleka istekuva.. . Dojdov doma,na uloska nisto pomalku kje istece nekoja kapka ama mislam deka ne e nisto... Malaksano se cuvstvuvam... Treba sega da odam na pregled...
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 11:29:34
Cooper
kremco tvojata situacija me zacuduva ...vaka kako shto kazuvash bi rekla ti puknal vodenjakot..no stom te pregledale tia znaat podobro ...ne li kazaa da receme da si cekash moze vo slednite 24h da se porodish?
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 11:44:09
miana
Ej zdravo zenski...Posle raat ke ve citam samo pisete mi na kratko kolku kilogrami vo bremenoista odat vkupni na bebeto,na vodata i sl...se merev sabajlevo i ne mi se veruva + 16 kg samo kaceni ( a posledniot pat bea + 19 ) e sega se mislam kolku od ovie 16 se vo bebeto voidata,placentata i sl a kolku vo mene????
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 11:56:52
lili31
pozdrav do site vas mamicki,,,,da ve izvestam:vo 28 noemvri se rodi najubaviot sin na mama,dojde mojot angel na svet....po nekolku casa bolki,se porodiv prirodno u GAK. i jas sme ok pa sega se gusneme doma... Vi posakuvam se najlesno i najubavo da si pominete,,,,,,
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 12:09:31
*Elena*
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
Ej zdravo zenski...Posle raat ke ve citam samo pisete mi na kratko kolku kilogrami vo bremenoista odat vkupni na bebeto,na vodata i sl...se merev sabajlevo i ne mi se veruva + 16 kg samo kaceni ( a posledniot pat bea + 19 ) e sega se mislam kolku od ovie 16 se vo bebeto voidata,placentata i sl a kolku vo mene????
Miana, Вкупно добиената тежина се состои од: 9 % постелка 38 % дете 22 % крв, останати течности 20 % матка, гради, задник, нозе 11 % вода на плодот
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 12:42:00
Kockicka
Lele Rr neznam kako se custvuvate vie ama jas nesto poslednite denovi nemam nikako energija jadam mnogu vitamini a se custvuvam nekako iscrpena analizata od krv mi e super a zgora na se vecer sum i na svadba
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 15:09:04
Ikana
Liliiiiiiiiiiiiii bidna konecno rabotava!!!! eh jas pako so solzite na oci hihihihihih, neka ti e ziv i zdrav sinot i mnogu da te raduva i da se gordees so nego!!!!
ИЗВОРНА ПОРАКА: lili31
pozdrav do site vas mamicki,,,,da ve izvestam:vo 28 noemvri se rodi najubaviot sin na mama,dojde mojot angel na svet....po nekolku casa bolki,se porodiv prirodno u GAK. i jas sme ok pa sega se gusneme doma... Vi posakuvam se najlesno i najubavo da si pominete,,,,,,
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 15:11:11
Ikana
kremco sigurna si deka ne bil vodenjakot?? I mene ova na toa mi lici, ama aj doktorive si znaat...lele aj so lesno samo neka ti e, pa drugoto ke se sredi!
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 15:12:31
Ikana
Viktori RR
E pa i ja po cicko Erik se vodev, zatoa Leila mi e mnoogu ubavo ime...i da toa znaci...rodena nokje ili temnokosa ubavica... Kakvo i da e potekloto, imeto e mnogu ubavo... Mozebi ke ziveam vo stranstvo pa nema tolku da bide vazno ili izrazeno deka kaj nas Leila go smetaat za isklucivo muslimansko ime... Od druga strana, Marina isto taka ne e makedonsko ime, a uste poveke se zacudiv sto koga vidov za moeto ime, imase hebrejsko poteklo?!?! A bi trebalo bas pravoslavno da e
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 16:18:06
humana
Женички да ве прасам несто,до вчера ми беше терминот,ама овие неколку дена многу ми тече како белопранје денеска посебно многу,имам некои тапи болки во долниот дел на стомакот,ама тоа не се породилни мислам дека.Има ли некој ваков пороблем
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 16:30:30
fila
humana i jas gi imam istite bolki denes cel den vo dolniot del na stomakotm nekoi tapi bolki se bez vrska ama mislam deka tie nemaat vrska so porodilnite mene mi e uste rano 25-ti mi e termin ama voopsto ne mi e dobro vaka ne se custvuvam dobro a i sabajlevo imav edna doste stresna situacija doma i mislem deka mi e od toa
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 18:01:06
fetusce
Ke bide i toa ke se porodime za eden mesec. No Vi se slucilo li koga go duvate nosot mrsulite da Vi se polni so krv. Prakticno kazano. Mene veke dve nedeli mi e taka. Vo toj slucaj sto pravite? Inaku od nosot ne mi tece krv , ama sekretot mi e poln so krv.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 18:11:05
miana
Elena
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
Miana, Вкупно добиената тежина се состои од: 9 % постелка 38 % дете 22 % крв, останати течности 20 % матка, гради, задник, нозе 11 % вода на плодот
Elena a vo kg znaes li toa da mi go kazes...Na primet 10 kg odat bkupnop vo takvi raboti a na tebe se fatile 5-6 kg...???? Znaete li da mi kazete vo kg kolku odat vo bebeto i tie raboti/??/\\ Inaku jas sega se vrativ od setanje...bve malce vo ramstore - go razmrdav gazot...Zamislete mm preska mi gi oblekuva kondurite bidejki jas od stomakot nemozam a sveki mi komentira: sto ne vezbas nesto??? Ja poglednav i i vikam - kolku i da vezbam stomakot nema da go namalam a mene toj mi preci... Epten me iznervira izgleda maka i bese sto sinceto mi gi oblekuva cizmite Inaku si dokupiv se sto mi treba za vo bollnica,mi ostanaa samo peleni za bebeto i ad kapki za koga ke izlezam....Inaku si zemav kantarion,bivacin sprej,vloski vir 80 , purelan 100 - za bradavici i maramici... I taka Sega moze i vodenjak da puka - jas sum spremna...Peleni moze i mm da kupi i donese otkako ke se porodam,mada i tie ke si gi kupam denovive jas :) Vie kako ste denes?
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 18:19:59
kremco
kremco sigurna si deka ne bil vodenjakot?? I mene ova na toa mi lici, ama aj doktorive si znaat...lele aj so lesno samo neka ti e, pa drugoto ke se sredi!
Ne,bebeto pritisnalo tolku silno taka da ne sum imala oset da stegam i sum se izmocala najverojatno nekoj specijalen slucaj na pritisok bidejkji voopsto nemam problem so zadrzuvanje na mokraca ,bas dolgo mozam da trpam,i vezbi pravev,vtorpat mi e lele bruki...
Mnogu glupavo mi bese denes vo re medika... Bebeto mi e 3 do 3,200 kg...Ajde kje cekame,a jas otvorena dva prsta,stalno imam bolki menstrualni i se osekjam glupavo...
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 18:22:46
Ikana
Izvini vaka, ama da i kazes na svekrva ti deka si trudna so dete od sin i, i ne konduri, ke te banja ako treba poso on e odgovoren za tvojata situacija...ufff i mene me iznervira svashta!!!
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 3.12.2011 18:25:30
Ikana
I mene mi e taka fetusce, normalno e da ti tece krv od nos, isto i nasiov slucaj...mene do 5 mesec redovno mi tecese krv od nosot i toa bas vo mlazevi...toa e od zgolemeniot volumen na krv vo teloto, ic da ne se sekiras
ИЗВОРНА ПОРАКА: fetusce
Ke bide i toa ke se porodime za eden mesec. No Vi se slucilo li koga go duvate nosot mrsulite da Vi se polni so krv. Prakticno kazano. Mene veke dve nedeli mi e taka. Vo toj slucaj sto pravite? Inaku od nosot ne mi tece krv , ama sekretot mi e poln so krv.
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?