|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1] 2 3 4 5   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Како успеавте да го ишишате вашето дете?
21.8.2009 9:51:51   
profesorica
Ова не е прашање за првата коса на бебето туку за втор пат.Ние бевме на фризер и одвај на два-три пати му ја удираа машинката.какво драње беше тоа.инаку после ми беше дечко многу убав.сите слики во мојот албум се од дамјан со долга коса ама еве ке ставам и со кратка.некако ми делува поголем.маже!

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете?
21.8.2009 10:08:57   
mami
не сме биле уште...сеуште не му е толку долга, ама мислам дека нема да прави проблеми

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 2
21.8.2009 10:16:01   
profesorica
Еве една слика од Дамјан со кратко фризурче а има уште две на мојот албум.

http://album.ringeraja.mk/index.php?page=image&ID=4056

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 3
21.8.2009 10:46:17   
mis.
Мартин имаше многу густа и долга црна коса кога се роди па морав на 4 месеци да го шишам.Плачеше и викаше што едвај успеав некако да му направам некаква фризура.Доа траеше до некаде 2 год кога се смири и сам седнуваше кај фризерот да го шиша.За разлика од Мартин Стефан има поретка плава коса но и него го шишав на 8 месеци бидејќи му влегуваше косата во очи а лето,жешко не се трпи па го ишишав и цело време не мрдна.Браво за него.

Непосредна врска до пораките: 4
21.8.2009 11:07:57   
Еца
Мартина прв па шишавме на 1.5 година и тоа јас и маж ми со машинка, цел ден претходно и зборевме демек е нешто многу важно и интересно и утредента тоа го свати како игра, ние се смееме таа се смее, потоа сакав да ја носам на фризер, но никако не сакасе кај фризерката моја, некако се плашеше, се до завчера кога направивме еден убав другарски муабет и и викам :-Мамичка се подготвуваш за во градинка, таму сите се убави, ишишани, мора и ние малку да ја скратиме косичката.Па нели ќе бидеш принцеза.user posted image И за чудо ми вика па ајде да ме шишате, и јас закажав кај физерката и отидовме.Седна и беше толку важна, само и вика на фризерката немој да ме скубеш да не ме боли, одма ке станам да си одамuser posted image user posted image user posted image Седеше мирна и ја скрати косичката и сега има и шишки.Ајде да видам дали ја сликаа па да ви поставам слика да ја видите со новата фризура мојата принцеза.

Професорица синчето ти е многу убавоuser posted image user posted image user posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 5
21.8.2009 11:12:58   
profesorica
Фала еленка ајде цекаме твоја слика од новата фризура на керка ти.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 6
21.8.2009 11:28:25   
mami
еве слика од новата фризура на Мартина  http://album.ringeraja.mk/index.php?page=album&ID=685

Непосредна врска до пораките: 7
21.8.2009 13:15:25   
katence
nie samo na frizer se sisame nikogas ne sme imale problemi duri sega odvaj cekaat koga ke napomenam deka treba da se sisame.user posted image

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 8
10.9.2009 14:50:43   
big_mama817
nie nemavme nikakov problem so sisanjeto user posted image

Децата се најголемо богаство :)

(Одговор на членот katence)
Непосредна врска до пораките: 9
14.9.2009 13:52:26   
mother 29
jas go potsisuvam Marko ,na banjneto.eve bas vcera..toj si sedi miren i znae deka mama,krc krc...
inaku go imam odneseno ednas na sisanje,ama zbesna i tolku od toa.sega jas sum frizerkata:)))))

(Одговор на членот big_mama817)
Непосредна врска до пораките: 10
9.10.2009 12:12:59   
mother 29
ние сме шишаниuser posted image  .онаа вечер, јас кога се фенирав кај мојата фризерка ,дојде Марко со мм .и си го седнав во мене и полека ,полека дури ни беше интересно како зуи машинката се ошишавме!user posted image без солза да пуштимеuser posted image

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 11
9.10.2009 12:22:15   
profesorica
Ептен ми се засвиѓа новата фризурка на Дамјан како мажле е.Сега веќе и му потпораснаuser posted image user posted image user posted image

user posted image

еве го со баба му (мајка ми)

Непосредна врска до пораките: 12
9.10.2009 14:21:13   
mis.
За еден месец ќе полниме една годинка и планираме да се ишишаме за роденденот.Откако јас самата го ишишав пред 3 месеци многу му порасна нагло косичката и му се згусти па мораме на фризер.user posted image Првиот пат се вртеше само и му беше чудно само радознало но не плачеше.

Непосредна врска до пораките: 13
23.10.2009 15:38:43   
mis.
Денеска се одржа второто шишање на Стефан но овој пат беше со машинка.Косата му беше многу долга па ножички не вршеа работа.Го ишишавме дома со една комшивка и да ви кажам колку само беше умен.Се вртеше по машинката но мама го забавуваше тој се смееше и се помина како подмачкано.user posted image user posted image user posted image user posted image за Стефан

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 14
23.10.2009 15:39:24   
mis.
Имаме нова фризура за дружењето со рингерајките утре.user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 15
24.10.2009 9:36:37   
niki
Ние лани секој месец ја носевме на фризер и првите неколку пати малку исплашено делуваше, но потоа се навикна. Годинава ја растеме косата и ги шишаме само шишките дома. Претходно се договараме дека ќе ја шишам и кога ќе се согласи, ја шишам и добива наградно бањање и така без многу перипетии, ама ние сме големи веќе и разбираме се.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 16
25.10.2009 15:59:00   
Aleksandra
Prvoto sisanje na Luka mu bese doma dodeka se banjavme i sisavme so nozici, posle vikam aj da go odnesam na berber da go isisiaat ubavo, go sednavme i taman pocna berberot da go sisaa so masinka pocna da place i kako sto place so otvorena usta taka mu velguvaat i vlakna vo ustata i izleze neuspesno sisanje. Posle toa mm kupi nova BRAUN masinka za sisanje i sega toj go sisa doma i mnogu mi e ubavo berberot mi e doma a i Luka sedi miren i dava da go sisame.

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 17
25.10.2009 17:17:43   
BEBICA
Eve i jas da napisam nesto na ovaa tema.Se ke pisam ke pisam i nikako da stigna.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image monika prv pat ja sisavme koga imase 7,5 meseci poradi toa sto imase mnooooogu kosa.I toa bese zanskata na frizer.I od togas si odime na frizer zaedno.Najsmesna mi bese frizerkata koga zakazuvav i koga i rekov deka se raboti za bebe od 7.5 meseci nemozese da veruva i se iznasmeja slatkouser posted image user posted image user posted image user posted image .Inaku bese mnogu mirna i se smeese i od togas ja imame sisamno uste dva pati poradi letnite gorestini.Sega treba povtorno malku samo da ija podskarti frizerkata poradi oblik na kosata.Inaku mozam repce da i fatam pozadi i toa ubavo.user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Aleksandra)
Непосредна врска до пораките: 18
28.10.2009 14:08:30   
mama i dete
здравојас сум нова на вашиот форум и сакам да продискутирам малку за оваа тема.Моето синце е 2 додини и 4 месеци јас никако немозам него да го убедам да се шиса.Го водив на разни флизери ама залудно тој само хистерицно плачи и нема шанси да го исшам.Па досега е бил во многу смесни изганија сум го шисала сама на банјане,на тераса да го залазувам и кај фатам таму сечам.... тоа е за чиркус.Еве последните два пати го шисаме со баба му (мојата мајка )на спиене,па така некако го доведима во ред.user posted image

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 19
28.10.2009 14:13:05   
mother 29
добро ни дојде!

user posted image  твоето дете сигурно е секогаш со супер флизура!user posted image јас така сум и правела на мајка ми како мала!
убава дружба,сигурно ке најдеш решение!

(Одговор на членот mama i dete)
Непосредна врска до пораките: 20
28.10.2009 14:14:19   
BEBICA
Dobre dojde mama i dete

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

Непосредна врска до пораките: 21
28.10.2009 14:42:36   
vezilka RR
Добре дојде mama i dete..

Јас имам една прикаска за шишањето..кога дојде време да ја шишаат мојата внука Ена прв пат на годинка и нешто сестра ми и зет ми фино лепо се договориле јас да ја шишам, нормално за да имаат кого да окриват  ако не испадне убаво..пошто внука ми 1 минута не седи мирно..и нормално така беше, Ена трча низ стан, тете по неа со ножиците, сите се смеат и фризурата испадна си крива шишка..и после еден месец се вртеше муабет по дома како тете не знае да шиша user posted image Сега има скоро 2 годинки и уште дома си ја шишаат, ама мислам дека многу бавни и расте косичката, само шишките и ги шишаат..

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 22
28.10.2009 19:37:50   
mama i dete
Vezilka ama za devojce e drugo,samo i gi potkratuvaa siskite i sosem e dovolno a moeto e maso i stvarno ne mu stoi ne potsisano navistina izgleda neurednouser posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 23
27.12.2009 13:38:07   
mother 29
вчера го шишавме Марко..сега за во вторник да биде убав и среден кога ке се сликаат со Дедо Мраз во градинка!колку ли е само убав!!!!!!!!user posted image

Непосредна врска до пораките: 24
5.1.2010 15:48:35   
profesorica
Damjan стасал за шишање ама некако се мислиме дали да го шишаме, ладно е user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 25
Страница:   [1] 2 3 4 5   Следна страница >   >>
Страница: [1] 2 3 4 5   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali im pomagate na svoite deca vo domasnata zadaca?

Da (100%)

Ne (0%)

Ponekogas (0%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!