Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Како успеавте да го ишишате вашето дете? 21.8.2009 9:51:51
profesorica
Ова не е прашање за првата коса на бебето туку за втор пат.Ние бевме на фризер и одвај на два-три пати му ја удираа машинката.какво драње беше тоа.инаку после ми беше дечко многу убав.сите слики во мојот албум се од дамјан со долга коса ама еве ке ставам и со кратка.некако ми делува поголем.маже!
RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете? 21.8.2009 10:46:17
mis.
Мартин имаше многу густа и долга црна коса кога се роди па морав на 4 месеци да го шишам.Плачеше и викаше што едвај успеав некако да му направам некаква фризура.Доа траеше до некаде 2 год кога се смири и сам седнуваше кај фризерот да го шиша.За разлика од Мартин Стефан има поретка плава коса но и него го шишав на 8 месеци бидејќи му влегуваше косата во очи а лето,жешко не се трпи па го ишишав и цело време не мрдна.Браво за него.
RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете? 21.8.2009 11:07:57
Еца
Мартина прв па шишавме на 1.5 година и тоа јас и маж ми со машинка, цел ден претходно и зборевме демек е нешто многу важно и интересно и утредента тоа го свати како игра, ние се смееме таа се смее, потоа сакав да ја носам на фризер, но никако не сакасе кај фризерката моја, некако се плашеше, се до завчера кога направивме еден убав другарски муабет и и викам :-Мамичка се подготвуваш за во градинка, таму сите се убави, ишишани, мора и ние малку да ја скратиме косичката.Па нели ќе бидеш принцеза. И за чудо ми вика па ајде да ме шишате, и јас закажав кај физерката и отидовме.Седна и беше толку важна, само и вика на фризерката немој да ме скубеш да не ме боли, одма ке станам да си одам Седеше мирна и ја скрати косичката и сега има и шишки.Ајде да видам дали ја сликаа па да ви поставам слика да ја видите со новата фризура мојата принцеза.
RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете? 14.9.2009 13:52:26
mother 29
jas go potsisuvam Marko ,na banjneto.eve bas vcera..toj si sedi miren i znae deka mama,krc krc... inaku go imam odneseno ednas na sisanje,ama zbesna i tolku od toa.sega jas sum frizerkata:)))))
RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете? 9.10.2009 12:12:59
mother 29
ние сме шишани .онаа вечер, јас кога се фенирав кај мојата фризерка ,дојде Марко со мм .и си го седнав во мене и полека ,полека дури ни беше интересно како зуи машинката се ошишавме! без солза да пуштиме
RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете? 9.10.2009 14:21:13
mis.
За еден месец ќе полниме една годинка и планираме да се ишишаме за роденденот.Откако јас самата го ишишав пред 3 месеци многу му порасна нагло косичката и му се згусти па мораме на фризер. Првиот пат се вртеше само и му беше чудно само радознало но не плачеше.
RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете? 23.10.2009 15:38:43
mis.
Денеска се одржа второто шишање на Стефан но овој пат беше со машинка.Косата му беше многу долга па ножички не вршеа работа.Го ишишавме дома со една комшивка и да ви кажам колку само беше умен.Се вртеше по машинката но мама го забавуваше тој се смееше и се помина како подмачкано. за Стефан
RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете? 24.10.2009 9:36:37
niki
Ние лани секој месец ја носевме на фризер и првите неколку пати малку исплашено делуваше, но потоа се навикна. Годинава ја растеме косата и ги шишаме само шишките дома. Претходно се договараме дека ќе ја шишам и кога ќе се согласи, ја шишам и добива наградно бањање и така без многу перипетии, ама ние сме големи веќе и разбираме се.
RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете? 25.10.2009 15:59:00
Aleksandra
Prvoto sisanje na Luka mu bese doma dodeka se banjavme i sisavme so nozici, posle vikam aj da go odnesam na berber da go isisiaat ubavo, go sednavme i taman pocna berberot da go sisaa so masinka pocna da place i kako sto place so otvorena usta taka mu velguvaat i vlakna vo ustata i izleze neuspesno sisanje. Posle toa mm kupi nova BRAUN masinka za sisanje i sega toj go sisa doma i mnogu mi e ubavo berberot mi e doma a i Luka sedi miren i dava da go sisame.
RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете? 25.10.2009 17:17:43
BEBICA
Eve i jas da napisam nesto na ovaa tema.Se ke pisam ke pisam i nikako da stigna. monika prv pat ja sisavme koga imase 7,5 meseci poradi toa sto imase mnooooogu kosa.I toa bese zanskata na frizer.I od togas si odime na frizer zaedno.Najsmesna mi bese frizerkata koga zakazuvav i koga i rekov deka se raboti za bebe od 7.5 meseci nemozese da veruva i se iznasmeja slatko .Inaku bese mnogu mirna i se smeese i od togas ja imame sisamno uste dva pati poradi letnite gorestini.Sega treba povtorno malku samo da ija podskarti frizerkata poradi oblik na kosata.Inaku mozam repce da i fatam pozadi i toa ubavo.
RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете? 28.10.2009 14:08:30
mama i dete
здравојас сум нова на вашиот форум и сакам да продискутирам малку за оваа тема.Моето синце е 2 додини и 4 месеци јас никако немозам него да го убедам да се шиса.Го водив на разни флизери ама залудно тој само хистерицно плачи и нема шанси да го исшам.Па досега е бил во многу смесни изганија сум го шисала сама на банјане,на тераса да го залазувам и кај фатам таму сечам.... тоа е за чиркус.Еве последните два пати го шисаме со баба му (мојата мајка )на спиене,па така некако го доведима во ред.
RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете? 28.10.2009 14:42:36
vezilka RR
Добре дојде mama i dete..
Јас имам една прикаска за шишањето..кога дојде време да ја шишаат мојата внука Ена прв пат на годинка и нешто сестра ми и зет ми фино лепо се договориле јас да ја шишам, нормално за да имаат кого да окриват ако не испадне убаво..пошто внука ми 1 минута не седи мирно..и нормално така беше, Ена трча низ стан, тете по неа со ножиците, сите се смеат и фризурата испадна си крива шишка..и после еден месец се вртеше муабет по дома како тете не знае да шиша Сега има скоро 2 годинки и уште дома си ја шишаат, ама мислам дека многу бавни и расте косичката, само шишките и ги шишаат..
RE: Како успеавте да го ишишате вашето дете? 28.10.2009 19:37:50
mama i dete
Vezilka ama za devojce e drugo,samo i gi potkratuvaa siskite i sosem e dovolno a moeto e maso i stvarno ne mu stoi ne potsisano navistina izgleda neuredno