|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Битолски сирења од пастеризирано млеко за поздраво уживање

БиМилк, 25.10.2016
За поздраво уживање, Битолските сирења содржат и 20% помалку сол, богати се со многу хранливи материи, протеини, калциум и витамини, а воопшто не содржат конзерванси, растителни масти, емулгатори и вештачки бои.

image
/11


Сирењето е еден од најраспространетите прехранбени производи. Постојат над 500 видови сирења во целиот свет, но во зависност од начинот на разликување на видовите таа бројка се зголемува и до неколку илјади.
Иако постојат многу различни начини за производство на сирења низ целиот свет, општиот заклучок е дека сирењата произведени од пастеризирано млеко се далеку побезбедни и поздрави во однос на оние што се произведени од непастеризирано млеко. При традиционалното производство на сирење во индивидуалните земјоделски стопанства и помалите млекарници,млекото не се пастеризира со што постои ризик за пренесување на микроорганизми кои може да предизвикаат одредени болести кај консументите.
Безбедноста на сирењата е далеку поголема преку пастеризацијата, која вклучува загревање на млекото со цел елиминација на патогените и останатите непожелни бактерии кои можат да го нарушат вкусот или во најлош случај здравјето на консументот.
Бимилк е еден од производителите на сирења кои при процесот на производство секогаш го пастеризира млекото со што се уништуваат сите ризици за пренесување на непожелни микроорганизми.
Бимилк преку индустрискиот начин на производство на сирењата врши бактофугација и деаерација на млекото при што се отстрануваат непожелните мириси, механичката нечистотија во млекото, како и бактериските спори. 
За поздраво уживање, Битолските сирења содржат и 20% помалку сол, богати се со многу хранливи материи, протеини, калциум и витамини, а воопшто не содржат конзерванси, растителнимасти, емулгатори и вештачки бои.
 
Мисијата да вложува во модернизација на технологиите на производството, во функција на здравјето на консументите, останува долгорочна и примарна стратешка определба на Бимилк.
За повеќе информации за „Бимилк“ посетете ја нашата веб страна: 
www.bimilk.mk или Фејсбук страната на Бимилк.

Сирењето е еден од најраспространетите прехранбени производи. Постојат над 500 видови сирења во целиот свет, но во зависност од начинот на разликување на видовите таа бројка се зголемува и до неколку илјади.


Иако постојат многу различни начини за производство на сирења низ целиот свет, општиот заклучок е дека сирењата произведени од пастеризирано млеко се далеку побезбедни и поздрави во однос на оние што се произведени од непастеризирано млеко. При традиционалното производство на сирење во индивидуалните земјоделски стопанства и помалите млекарници,млекото не се пастеризира со што постои ризик за пренесување на микроорганизми кои може да предизвикаат одредени болести кај консументите.


Безбедноста на сирењата е далеку поголема преку пастеризацијата, која вклучува загревање на млекото со цел елиминација на патогените и останатите непожелни бактерии кои можат да го нарушат вкусот или во најлош случај здравјето на консументот.


Бимилк е еден од производителите на сирења кои при процесот на производство секогаш го пастеризира млекото со што се уништуваат сите ризици за пренесување на непожелни микроорганизми.

Бимилк преку индустрискиот начин на производство на сирењата врши бактофугација и деаерација на млекото при што се отстрануваат непожелните мириси, механичката нечистотија во млекото, како и бактериските спори. 


За поздраво уживање, Битолските сирења содржат и 20% помалку сол, богати се со многу хранливи материи, протеини, калциум и витамини, а воопшто не содржат конзерванси, растителнимасти, емулгатори и вештачки бои. 


Мисијата да вложува во модернизација на технологиите на производството, во функција на здравјето на консументите, останува долгорочна и примарна стратешка определба на Бимилк.

За повеќе информации за „Бимилк“ посетете ја нашата веб страна: www.bimilk.mk или Фејсбук страната на Бимилк.

 

Ти се допаѓа статијата? Кликни “Like” и додај свој коментар:

Контактирајте не
Сакате посебна понуда за огласување наменета за Вашата компанија, сакате да испратите текст за објавување до нашата Реда...
4
Италија
Италија е една од ретките земји кои знаат да пленат и да го освојат срцето на секој кој ќе ја посети, кој ќе ја запознае...
3
Што се’ ќе може да се види, чуе на FLE
Под мотото #воншаблон, за вечните етузијасти за нови и несекојдневни нешта, оваа година решивме да ви понудиме содржина,...
3
РОШ Македонија добитник на награда
Компанијата Рош Македонија со две национални награди за најдобри општествено одговорни практики
3




Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?