Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Цар на трпезата
Шницлите добро истолчете ги, посолете ги и забиберете ги. На секоја шницла ставете по една палачинка во која ќе завиткате виршла и лажица грашок. Во средината ставете ја свинската удина. Наредете ги и морковите завиткајте ролат и по потреба зацврстете го со чечкалици или кујнски конец. Ставете вегета и други зачини по Ваша желба и оставете го во садот во кој ќе го печите. Намастете го садот со маслиново масло. Печете на темпетарура од 200 C, додека ролатот убаво не се зацрвени. По печењето извадете ги чечкалиците, или кујнскиот конец и исечете го. Динстран грашок: Исечкајте ги лукот и першунот и испршете ги на маслиново масло. Кон тоа додадете го грашокот и вода и оставете да се динста. Сервирајте со ролатот.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4
Свинска удина
Шницли од телешко, пилешко и мисиркино месо
2 палачинки
4 виршли
4 лажици грашок
12 парчиња морков
сол,
бибер,
вегета,
масло
вода
За прилог:
400 гр. грашок
1-2 чешниња лук
1-2 лажици маслиново масло
першун
вода по потреба