|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Лазањи

Автор:
Редакција Рингераја

Лазањи ко` лазањи. Но нашите, на Рингераја, се најубави!



Подготовка

Издинстајте го кромидот и лукот, па додадете го месото. ставете гхо да се динста на тивок оган во водата од месото. Додајте ги зачините и добро измешајте. Месото треб ада се динста отприлика еден час со постојано додавање на вода. За бешамел: Во ладно млеко додадете го путерот, брашното и солта. Ставете го на оган и цело време мешајте додека не се згусни. Кога ќе биде готов сосот додадете 1 кесичка пармезан. Намастете го дното на огноотпорниот сад и ставете: 2 кори кои само малку ќе ги ставите во топла вода, 1/3 од месото и неколку лажици бешамел. Направете така три пати. На последните кори само излијте го остатокот од бешамелот. Печете на 180 C околу 20-тина минути.

Време на подготовка од: 120
Време на подготовка до: 140
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4

Состав

Бешамел

7,5 дцл. млеко
3 коцки путер
3 лажици брашно
1 лажица сол
1 пакетче шармезан

Месо
1/2 кгр, мелено месо
1 лажица вегета
1 ловоров лист
1 чепне лук
1 главица кромид
1 лажица црвена пипер
сол
бибер
1 лажица доматен сос
2 лажици маслиново масло

Кори
8 barilla кори за лазањи (не треба да се варат)





Анкета

ime
ivanas

koja ime zensko najveke vi se dopaga

mihaela (31%)

mia (11%)

mila (22%)

eva (15%)

ema (8%)

ina (13%)


Број на сите гласови: 255

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!