
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
За подобар апетит
Засечете ги дршките и врвчињата на фиферонките, кој се предходно измиени. Запечете ги на огин сосема малку и вадете ги, и ставајте ти веднаш во длабок сад каде сте сипале оцет, провалкајте ги и веднаш вадете ги во друг сад. Морковите сварете ги и исечете ги на тркала. Магданосот и лукот исечкајте ги. По желба редете ти фиферонките во мали или големи тегли. Ставете прво фиферонки потоа моркови, магданос и лук и тоа повторете го додека не се потроши се. Одозгора во секоја тегла ставете по 1 филџан масло, а налејте ја секоја тегла со разблажен оцет во кој ќе ставите сол по вкус. Заврзете ги убаво теглите и оставете ги каде што стои другата зимница.
Време на подготовка од: 120
Време на подготовка до: 180
1 кгр. фиферонки
1/2 кгр. моркови
1 китка магданос
1 главица лук
масло
оцет
забава Бремените
Автор: bobik
Кожата како огледало на здравјето
Кожата е најголемиот орган во телото, но таа не е само „надворешна обв...
Колаген - тајниот сојузник на кожата, косата и телото
Колагенот е еден од најважните протеини во телото, но често останува „...
Јадете повеќе, а внесувајте помалку калории
Во време кога многумина сакаат да се хранат поздраво и да ја одржат св...
Пред нас е нов ден. Свежа страница што чека да ја исполниме со мисли, ...
Колку треба да јаде вашето мало дете?
Малите деца растат неверојатно брзо, а нивната исхрана игра клучна уло...