
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Интересен Охридски специјалитет! Декоративен и мошне вкусен!
Ги мешаме брашното и водата со миксер. Од прилика треба да добиеме каша слична како кашата за палачинки. Кога ќе ја добиеме потребната каша посолуваме ( и ги додаваме јајцата ако веќе ѓомлезето го правиме со јајца). Земаме тепсија и ја мачкаме со масло. Над маслото ставаме каша (потенок слој). Вака приготвената тепсија ја ставаме во рерна (доколку немаме вршник). Цело време треба да бидеме во близина на рерната за да гледаме кога ќе биде готов слојот од кашата (кога ќе поцрвени знајте дека е готов) Од како ќе поцрвени кашата ја вадиме тепсијата, над веќе печениот слој ставаме масло и повторно слој од каша. Ова го повторуваме се додека не ја потрошиме цела каша Рецептов е напишан за правење ѓомлезе во рерна.. ама ѓомлезе се прави под вршник (сач)
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 120
Kомплицираност: 5
• 100 милилитри Масло
• 2000 милилитри Вода
• 1500 грама Брашно
• 1 Јајца/це
• малку Сол
забава Бремените
Автор: bobik
Да станеш мајка е едно од најдлабоките и најмоќните искуства што може ...
Куклите во животот и растењето на девојчињата
Куклата е едноставна, тивка и често потценета играчка која останува ва...
Важноста на гинеколошките прегледи
Во современото општество, грижата за здравјето станува сe поактуелна, ...
Сојата како суперхрана. Што содржи и зошто е здрава?
Во клубот на намирници со висок статус на хранливост, сојата веќе со д...
Отворената комуникација меѓу партнерите е основа за длабока интимност ...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: