|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Мусака од тиквички

Автор:
Редакција Рингераја

Сезонско јадење



Подготовка

Излупете ги тиквичките исечете ги на тркалца малку подебели од колку за пржење, посолете ги и оставете ги да постојат со солта. Кромидот исечкајте го ситно и ставете гo во сад со маст да се пропржи, потoа ставете гo месото и испржете гo. Посолете го, додајте црн пипер и ситно сечкан магданос. Тиквиците испржете ги а пред пржење валкувајте ги во брашно и редете ги на днoтo на тава која може да се изнесе на маса. Преку тиквичките ставете дел од прженото месo и се така додека не се потрошат и месото и тиквичките. Најгоре треба да бидат тиквички. Изматете ги јајцата, додајте го млекото, посoлете по вкус и прелејте ја мусаката. Испечете ја во рерна oкoлу 1/2 час.

Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4
Kомплицираност: 2

Состав

2-3 тиквички
1/2 кгр. телешко мелено месо
1/4 кгр. свинско мелено месо
3 јајца
1/2 литар слатко млеко
црн пипер
маrданос
сол
2 главици кромид
маст



Анкета

Миење заби.
Admin

Кога почнавте да им ги миете забите на вашите деца?