
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Предлог за неделен ручек
Месото се сече на парчиња и се динста. Во тава малку се пропржуваат компирите исечени на коцки, ситно исечканиот кромид и пиперката, а потоа се става месото. Во тоа се додаваат свинска маст, црвен пипер, сол, црн пипер и се прелива со бело вино. По потреба се додава и вода. Се става во рерна да се пече и пред крај јадењето се прелива со изматените јајца и павлаката. Сe тоа уште малку се запекува.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 120
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
- 500 гр свинско месо;
- 600 гр компири;
- 4 лажици свинска
маст;
- 1 главица кромид;
- 1 пиперка;
- 1 дл бело вино;
- црвен пипер;
- 2 јајца;
- 3 дл павлака;
- сол;
- црн пипер.
забава Бремените
Автор: bobik
Подлабоки разговори меѓу родителите
Во секојдневната бркотница меѓу работа, домашни обврски и грижа за дец...
Во време кога деновите минуваат брзо, а обврските се редат една по дру...
Што ги прави коските цврсти? Тајните на здравиот скелет
Коските не се само „рамка“ што го држи телото исправено. Тие се живо т...
Магнезиумот во исхраната на мало дете
Кога станува збор за исхраната на малите деца, најчесто се зборува за ...
Боровинките и мозочната функција
Во потрагата по подобра концентрација и остра меморија, многумина се с...