Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Подобро е ако меленото е само од свинско месо
Меленото месо го ставаме во еден поголем длабок сад. На даската за сечење на младиот кромид му ги отсекуваме перцата. Потоа кромидот го сечкаме на парчиња и го додаваме во садот со меленото месо. Посолуваме и зачинуваме со мелен црн пипер. Потоа месото убаво го месиме со раце и го формираме во една голема топка. Лентите сланина ги редиме на даската за сечење. Од подготвеното месо за ќебапи земаме од садот, и ги формираме ќебапите. Потоа секој од ќебапите го виткаме во лента од сланина. Вака подготвените роловани ќебапи ги редиме на чинија. Скарата ја попрскуваме со масло за јадење и на неа ги редиме ролованите ќебапи. За време на печењето ќебапите ги вртиме на скарата за да бидат рамномерно печени од сите страни. Испечените ќебапи ги тргаме од скарата и ги ставаме на чинија. Чинијата за сервирање ја украсуваме со парче зелена салата,а потоа во круг ги редиме ролованите ќебапи. Помеѓу ќебапите украсуваме со перца од млад кромид,а на средината на чинијата со ротквица засечена во форма на цвет.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3
- 600 гр. Мелено месо
- 200 гр. Сланина
- млад кромид
- масло за јадење
- сол и црн пипер
забава Бремените
Автор: bobik
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...