Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Готвачууу каде е мојот шишкебап? Оваа реченица сигурно ви е позната од цртан филм. Ако сакате појак вкус, оставете го месото цела ноќ во маринада.
Месото се сече на поголеми парчиња а кромидот на половина, се нанижуваат на стапчињата така да почнува и завршува со месо. Се става во сад и се додава сол, бибер, магдоносот и целерот и изренданиот морков, така да бидат покриени. Се долива вода и се вари на тивко додека месото не стане меко.Пред крајот се додава црвениот пипер.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3
800 gr Јагнешко,
500 gr кромид
120 gr моркови,
сол, бибер во зрна,
црвен пипер,
лист целер и магдонос,
8 дрвени стапчиња.
забава Бремените
Автор: bobik
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...