|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Јајца на прилепски начин

Автор:
Редакција Рингераја

Вкусни се, нели?



Подготовка

Излупете ги јајцата Поделете го меленото месо на 6 дела; Ставете го брашното во чинија и испрпелкајте ги јајцата, а потоа сролајте ги јајцата, едно по едно, во порција мелено месо. Ставете ги матените јајца, медот и лебните трошки во длабока чинија и измешајте ја смесата внимателно. Потоа, јајцата, кои претходно се набрашнети и смотани во меленото месо внимателно ставете ги во смесата на матени јајца и лебни трошки. Во меѓувреме загрејте го маслиновото масло во средно длабок сад или тава на 175-200 степени целзиусови. Пржете ги јајцата, индивидуално, околу 4 до 5 минути. Повремено превртувајте ги, за рамномерно да бидат приготвени или додека не потемнат еднакво од сите страни.

Време на подготовка од: 10
Време на подготовка до: 20
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3

Состав

6 тврдо варени јајца, изладени за да се стврдат).
1/2 кг мелено месо
1/3 кафена лажичка цветен мед
Жалфија (по желба)
Бел пипер (по желба)
Сол
вегета
1/2 шоља брашно
2 јајца (изматени)
1/2 шоља лебни трошки
Маслиново масло (ладно цедено)



Анкета

Koe ime e poubavo?
Axel

Koe ime e poubavo?

Samoil (29%)

Aleksandar (71%)


Број на сите гласови: 214

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!