Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Нека не Ве буни името, изматете јајца и почнете
Во полудлабок сад го загревата маслото, го додавате кромидот и го пропржувате додека не омекне, ја додавате ситно-ситно сецканата пиперка. Кога пиперката ке се пропржи го намалувате оганот и ги додавате матените јајца. Јајцата се матат со млекото, павлаката и ја додавате солта, црвениот пипер, сичуанот и/или црн пипер и исцедениот эелен лимон (лајм). Сето тоа го ставате во садот со кромидот и го покривате со капак. Го оставате да се суши (да крчка), на тивок оган неколку минути додека сето тоа не добие текстура на пудинг. Се јаде со леб.
Време на подготовка од: 10
Време на подготовка до: 15
Број на лица: 1
Kомплицираност: 1
1 кромид, ситно сецкан
1 пиперка, ситно сецкана
1 павлака
2 јајца (изматени)
1/2 шоља млеко
црн пипер
црвен пипер
сичуан (sechuan)
1 цеден зелен лимон
маслиново масло
забава Бремените
Автор: bobik
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...