|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Печен чизкејк од ванила

Автор:
Редакција Рингераја

Необичен, но прекрасен вкус



Подготовка

Загрејте ја рерната на 180 степени. Подмачкајте кружен калап за чизкејк. Во поголем сад издробете ги бисквитите и измешајте ги со путерот. Ќе се добие леплива смеса. Притиснете го на дното на формата, рамномерно распоредувајќи ја основата. Во друг поголем сад изматете го крем сирењето со шеќерот додека не се изедначи. Додадете ги млекото и јајцата едно по едно. Убаво изматете со миксер. Додадете ја павлаката, ванилата, брашното и повторно матете додека не се изедначи многу. Префрлете ја формата во садот. Печете 1 час. Потоа исклучете ја рерната и оставете го чизкејкот да се излади на затворена врата 5-6 часа. Ова го спречува пукањето. Послужете откако целосно ќе се излади.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3

Состав

225 гр. бисквити, мелени
30 гр стопен путер
900 гр крем сирење
300 гр шеќер
175 мл свежо млеко
4 јајца
225 мл кисела павлака
1 лажица ванила
4 лажици брашно



Анкета

Што да дознаете.
пеперутка16

Кога би носеле тројки, што би направиле?