
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Иако корите Ви се чинат премногу тврди, кога ќе омекнат ќе ја пробате највкусната торта досега.
Брашното се замесува со маслото, 0,5 дл. вода, медот и содата, за да се добие тесто кои се сучи со сукало. На превртен калап се печат околу 5 кори. Крем: 300 гр. шеќер се топи со 1 дл. вода и на тивко се вари додека се добие густина на шербет. Се додаваат мелените ореви и 50 гр. чоколадо. Се филуваат сите кори освен последната, која се прелива со чоколадна глазура. Чоколадна глазура: 100 гр. чоколадо се растопува со 1 дл. вода, 100 гр. шеќер и непрестано се меша додека постане изедначена и густа смеса. При крај се додава 20-30 гр. путер и веднаш се прелива тортата.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 120
Број на лица: 6+
Kомплицираност: 3
1.5 дл масло за јадење
2.5 дл. вода
1.5 дл. мед
1 лажичка сода бикарбона
150 гр. чоколадо
400 гр. шеќер
300 гр. ореви
200-400 гр. брашно
20 гр. путер
забава Бремените
Автор: bobik
Прва помош при потешки повреди
Тешко надворешно крварење, гушење, давење, труење......
Родители како го пофалувате вашето дете?
На прв поглед, пофалбата изгледа како најдобар начин да се мотивира де...
Прва помош при полесни повреди на игралиште
Модринки, отоци, мали гребнатинки, мали исекотини......
Кога секојдневието мириса на љубов
Денес ќе зборуваме за едно чувство што сите го разбираме, но тешко го ...
Почетокот на секоја промена е едно „зошто“
Некои луѓе ја бараат смислата на своето битие цел живот. Други мислат ...