|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Ленти од лиснато тесто со чоколадо

Автор:
Редакција Рингераја

Декоративно и превкусно



Подготовка

Намачкајте го лиснатото тесто. Половина размачкајте, а ненамачканиот дел да го покрие добро подмачканиот. Со прстите лесно притиснете ги рабовите за да не истече чоколадото. Тестото треба да го исечете на ленти со нож, чија ширина зависи од тоа колку големи сакате да бидат лентите. Откако ќе го исечете тестото на ленти, земете една лента и малку завртете ја. Направете го истото со останатите и наредете ги во плех на хартија за печење. Премачкајте ги со свежо млеко и посипете ги со кафеав шеќер. Се пече во загреана рерна на 180 степени 15-20 минути. Веќе испечените ленти по желба можете да ги посипете со шеќер во прав.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 3

Состав

1 разладено лиснато тесто
течно чоколадо за премачкување
2-3 лажици. свежо млеко за премачкување
2-3 лажици. кафеав шеќер за посипување



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?