Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Мирис на есен во вашата кујна
Подготовка: Загрејте ја рерната на 220 степени. Намачкајте плех и обложете со хартија за печење. За полнење: Излупете ги и ситно исечкајте ги јаболката. Можеби на тенки рамни парчиња. Ставете ги јаболката во голем сад и посипете ги со сок од лимон додека не поруменат. Во друг сад посебно измешајте ги шеќерот, циметот и брашното. Додадете ја оваа смеса во јаболката. Додадете ја ванилата. Измешајте сe многу добро. На крај додадете го сувото грозје. Подготовка на штрудла: Во тавата намачкајте еден лист лиснато тесто. Поставете го филот во центарот. Одозгора ставете го вториот лист тесто. Притиснете со прстите на рабовите. Премачкајте со изматено јајце и млеко. Печете 20-30 минути во загреана рерна. Потоа намалете на 190 степени и печете уште 20 минути или додека не поруменат.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
500 гр лиснато тесто
5 големи јаболка, зелени
Сок од лимон
140 гр шеќер
1 лажичка цимет
1 лажица брашно
1 лажичка екстракт од ванила
80 пар. суво грозје
1 јајце, изматено со 3 лажици млеко
Шеќер во прав за посипување
забава Бремените
Автор: bobik
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...