|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Грчко гиро

Автор:
Редакција Рингераја

Направете дома



Подготовка

Направете маринада за месото така што ќе ги измешате зачините со маслиново масло, мед, киселина и сол. Кромидот исечете го на полумесечинки. Ставајте го кромидот меѓу месото. Оставете го во фрижидер неколку часа. Кога ќе биде готово, испечете го месото во загреана рерна на 200 степени околу 1 час. Исечете го месото на танки и долги парчиња. Тортиљата свиткајте ја како фишек и ставете месо, помфрит, домати и сосови по желба. Пријатно!

Време на подготовка од: 90
Време на подготовка до: 120
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4

Состав

Свински врат без коски - 500 гр.
6 тортиљи
1 главица кромид
5 лажици маслиново масло
1 лажица мед
1 лажица јаболкова киселина
сол по вкус
зачин за гирос - микс од оригано, кромид и лук во прав, першун, мајчина душица, црвена пиперка, бибер

За сервирање

домат
помфрит
сос - по желба



Анкета

Бременост.
пеперутка16

Кој дел од бременоста најмногу ви се допадна или најлесно?