
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Направете дома
Направете маринада за месото така што ќе ги измешате зачините со маслиново масло, мед, киселина и сол. Кромидот исечете го на полумесечинки. Ставајте го кромидот меѓу месото. Оставете го во фрижидер неколку часа. Кога ќе биде готово, испечете го месото во загреана рерна на 200 степени околу 1 час. Исечете го месото на танки и долги парчиња. Тортиљата свиткајте ја како фишек и ставете месо, помфрит, домати и сосови по желба. Пријатно!
Време на подготовка од: 90
Време на подготовка до: 120
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4
Свински врат без коски - 500 гр.
6 тортиљи
1 главица кромид
5 лажици маслиново масло
1 лажица мед
1 лажица јаболкова киселина
сол по вкус
зачин за гирос - микс од оригано, кромид и лук во прав, першун, мајчина душица, црвена пиперка, бибер
За сервирање
домат
помфрит
сос - по желба
забава Бремените
Автор: bobik
Отворената комуникација меѓу партнерите е основа за длабока интимност ...
Во денешно време се повеќе гледаме фотографии од „идеални“ фамилии сек...
Детската игра – повеќе од забава. Зошто е важна?
Кога ќе ги видиме како трчаат, скокаат, цртаат, измислуваат светови, м...
Што значат соништата за време на бременоста?
Бременоста носи многу промени: телесни, емоционални, хормонални. Но ед...
Како да играте со вашето бебе додека е будно?
Во првите неколку недели по раѓањето, новороденчето поголемиот дел од ...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: