Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Специјалитет од француската кујна
Морковите, лукот и кромидот се сечат на ситно. Магдоносот се сече на ситно. Во тенџере се мешаат двата вида месо, морковите, лукот, кромидот, 1 јајце, павлаката, виното, солта и црниот пипер. Тестото се сучи малку и се дели на два нееднакви дела. Поголемиот се става во сад намачкан со маст. Врз тестото се става филот и се покрива со останатото тесто. Краевите се стискаат и се мачкаат со жолчка. Печете 1 час на 180 степени.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 3
лиснато тесто - 400 г
месо - 400 г телешко + 200 гр свинско
моркови - 1 парче
кромид - 1 главица
бело вино - 100 ml
јајца - 2 парчиња
павлака - 2 лажици
лук - 1 чешне
магдонос - ? китка
сол - 2 штипки
црн пипер - ? лажиче мелено
pumpici za izmolzuvanje
Автор: fetusce
pumpici za izmolzuvanje elektricna Lun
moite najmili
Автор: selvi
Продвижение групп ВК
Автор: prodvijenieVK
Привет! Занимаюсь раскруткой групп ВК!!
Онлайн вакансии
Автор: onlinerabota
Бизнес на дому! Проводите время в сети
moite najmili
Автор: jovanja
забава Бремените
Автор: bobik
Фото: Татковци во породилна сала
Овие скапоцени фотографии кои ја изразуваат возбудата на татковците ко...
Шест волшебни игри на бебето во стомачето
Колку и да е тешко да се поверува, Вашата материца е доста сензорно иг...
Интервју со Небојша Вуковиќ, директор на "Лазар Танев"
Средното училиште „Лазар Танев“ нуди кетеринг за сите заинтересирани п...
Ефикасно слабеење со Кето Диет
Во современата диететика, кетозата е препознаена како една од најефика...
Натусана - 20 години присуство на македонскиот пазар
Оваа година се навршуваат 20 години од присуството на Натусана на маке...
Цуцла.
пеперутка16
До кога вашето дете имало цуцла?