|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Француска пита со телешко месо

Автор:
Редакција Рингераја

Специјалитет од француската кујна



Подготовка

Морковите, лукот и кромидот се сечат на ситно. Магдоносот се сече на ситно. Во тенџере се мешаат двата вида месо, морковите, лукот, кромидот, 1 јајце, павлаката, виното, солта и црниот пипер. Тестото се сучи малку и се дели на два нееднакви дела. Поголемиот се става во сад намачкан со маст. Врз тестото се става филот и се покрива со останатото тесто. Краевите се стискаат и се мачкаат со жолчка. Печете 1 час на 180 степени.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 3

Состав

лиснато тесто - 400 г
месо - 400 г телешко + 200 гр свинско
моркови - 1 парче
кромид - 1 главица
бело вино - 100 ml
јајца - 2 парчиња

павлака - 2 лажици
лук - 1 чешне
магдонос - ? китка
сол - 2 штипки
црн пипер - ? лажиче мелено



Анкета

Цуцла.
пеперутка16

До кога вашето дете имало цуцла?