|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Ловџиски суџук

Автор:
Редакција Рингераја

Ви ја откриваме тајната на вкусот на ловџискиот суџук



Подготовка

Се сечка месото на ситно, се додаваат сол и зачини и добро се промешува. Оставете го да отстои преку ноќ. Наполнете ги со смесата измиените црева, но без да стегате многу. Исечете ги цревата на одделни пократки суџуци. Наредете ги на табла и потиснете ги со друга потешка табла одозгора. Оставете ги да отстојат така 2 дена, по што наредете ги да се сушат на промаја.

Време на подготовка од: 120
Време на подготовка до: 150
Kомплицираност: 5

Состав

свинско месо - 2 кг
говедско месо - 2 kg
сланина - 1 кг
сол - 125 г
црн пипер - 10 г
Јенибар - 10 гц
црвен пипер - 10 г
шеќер - 1 лажица
свински црева за полнење



Анкета

Цуцла.
пеперутка16

До кога вашето дете имало цуцла?