|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Пикантна пајка

Автор:
Редакција Рингераја

Извонреден вкус и мирис!



Подготовка

Посолете ја пајката (претходно исчистена) однадвор и одвнатре. Исцедете ги крушите и кајсиите и наполнете ја пајката со нив. Заврзете и ги нозете и крилата, посипете ја со црвен пипер и мајчина душица. Ставете малку вода во огноотпорен сад со капак и ставете ја пајката во него. Печете 1 1/2 часа во рерна на 225 С. Исечете ја готовата пајка на порции. Во маснотијата запржете брашно, додадете вода, сол и зачини и оставете да се згусне. Сервирајте како додаток.

Време на подготовка од: 120
Време на подготовка до: 150
Kомплицираност: 4

Состав

2 кг пајка
250 гр.круши
250 гр.компот од кајсии
1 ч.л.црвен пипер
1 ч.л. мајчина душица
1 с.л.брашно пченкарно брашно
1 прстофат црн пипер
1 ч.л.сол



Анкета

Цуцла.
пеперутка16

До кога вашето дете имало цуцла?