|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Кожни промени
22.7.2013 14:45:34   
Felly RR
Вчера забележав дека на М, на рачињата кожата на прстињата и се лупи. Само на врвот на прстите, од внатрешната страна, значи не од страната на ноктот - туку од другата страна. Вака местото не и е воспалено - нешто да е црвено или отечено - само и се лупи. И нејзе не и смета - не ја чеша или нешто слично.
Не знам од што може да биде - си мислам дали дека сега (пред една недела) се вративме од одмор, па нешто од тоа - од солта, од сонцето... Стварно не знам - не сме имале до сега вакво исуство. АКо некој знае што може да биде, пишете.user posted image
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Кожни промени
22.7.2013 14:51:04   
Еки82
Мене како мала ми се лупеа прстите на рацете околу ноктите од недостаток на витамини.
Доколку не е околу ноктите, можно да е егзема, да и се пренела габична инфекција од некаде, на плажа многу лесно се фаќа и тоа на кожен лекар обично препорачуваат антибиотска крема неколку дена максимум 1 недела.

Видете некој ден нека помине, ако продолжат да се лупат и се појавува благо црвенило може да е егзема.

If you can dream it you can do it. Always remember that it all started with a dream and a mouse! Walt Disney

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 2
22.7.2013 15:02:36   
Mihaela 2010
Felly pred izvesno vreme i nie go imavme istiot problem,na nekolku prstinja i se lupese kozickata,prvo na ednoto prste mi se zalese,pa si pomisliv deka koga sum i gi secela noktite nesakajki sum ja potfatila ama posle pocna i na dve drugi prstinja..i ja prvo sto pomisliv bese nedostatok na nekoj vitamin,arno ama komsika koja raboti na detska klinika dojde na gosti i mi kaza deka i na kerka i i se pojavilo toa,i deka navodno se rasprasuvala kao bilo nekoja virozauser posted image
I taka samo od sebe i iscezna

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

(Одговор на членот Еки82)
Непосредна врска до пораките: 3
22.7.2013 15:41:12   
AnnaMolly RR
Фели исто и на Филип! Кога видов колку му се излупени прстите на нозете, од памет се извадив. Го мачкам со кантарион и еве трет ден откако го мачкам бајаги подобро му е.

Live and let live

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 4
22.7.2013 16:07:07   
miana
леле мамички како порачана темава..Баш сега пишав во темата брза помош- за ноктите,а покрај тоа што пагаат нокти на два прста и кожата и се лупи околу прстите на рацете и нозете ..Била некоја од вас на кожен лекар за ова? Уф аман веке дева,нека се живи и здрави и нека растат побрзо веке

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 5
22.7.2013 16:11:20   
Mihaela 2010
miana neznam sto da ti kazam,ete i na M i se pojavuvase taka kaj noktinjata ama i isceznaa sami od sebe,jas i ne obrnav mnogu vnimanie ama i komsikava rece deka ne e strasno sepak se konsultirala so doktorka,ete demek nekoja viroza bilo
ama ispitaj si da si bides mirna,pojdi na kozen pa ke vidis sto ke ti kazat
samo bez panika,ne e nisto strasno

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 6
22.7.2013 20:25:58   
rina13
Некогаш знае тоа лупење да настане како резултат на внесување на конзерванси и емулгатори.Особено се јавува во текот на летото поради зголемено конзумирање на тетрапак сокови кои изобилуваат со нив.

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 7
23.7.2013 9:13:45   
Yummy Mammy
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

Вчера забележав дека на М, на рачињата кожата на прстињата и се лупи. Само на врвот на прстите, од внатрешната страна, значи не од страната на ноктот - туку од другата страна. Вака местото не и е воспалено - нешто да е црвено или отечено - само и се лупи. И нејзе не и смета - не ја чеша или нешто слично.
Не знам од што може да биде - си мислам дали дека сега (пред една недела) се вративме од одмор, па нешто од тоа - од солта, од сонцето... Стварно не знам - не сме имале до сега вакво исуство. АКо некој знае што може да биде, пишете.user posted image

I nie zimata go imavme ovoj problem, i pola nasi drugarcinja. Sami go izlecivme so Eucerin so urea 10%.
Na dr ne otidovme, taka da ne znam da vi kazam sto go predizvikuva. A od razgovor so majki site razlicno vikaat - nedostatok od vitamini, ama zarazno bilo, se prenesuvalo so dopir. ?!?!?! Ne moze nedostatokot na vitamini da bide zarazen! user posted image
Nie familijarno imame problemi so razlicni egzemi, suva koza, pukanje, i ovoj problem bas na toa me asocirase. So urea go resivme mnogu brzo, sekoja vecer pred spienje mackanje vo debel sloj, i preku den po potreba, koga se moze.

< Поракaта ја уредил Yummy Mammy -- 23.7.2013 9:14:19 >

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

Непосредна врска до пораките: 8
23.7.2013 10:29:19   
Felly RR
Ви благодарам на советите мамички! Ќе пробаме или со еуцеринот или со кантарионово масло, па ќе пишам резултати. А може рина13 што викаш и од тоа да е. Таа обично не пие многу тетрапак сокови, ама на одмор редовно по едно или две сокчиња пиеше (200/250 мл) user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 9
23.7.2013 11:29:07   
Yummy Mammy
Kerka mi uopste ne pie kupecki sokovi, ni tetrapak, ni vo sise. A pak ni se pojavi ova. Taka da, ne bi go povrzuvala jas so toa.

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

Непосредна врска до пораките: 10
5.8.2013 15:11:31   
deluxe
Feli go procitav tvojot post (malku so zakasnuvanje) i kaj kerka mi se javuva ovoj problem najcesto koga podolgo vreme se slapka so voda,Ili koga igra so pesok.takva. I e kozickata posuva I vednas reagira se lupi.Jas ja premackuvam na mestoto so Pantrxol kremot I mnogu ni pomaga,vednas zarasnuva ostetenata koza.

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 11
5.8.2013 17:30:41   
Felly RR
Не сум пишала и јас, ама за брзо ни помина, ја намачкав два пати со кантарионово малсо, и почна да и поминува.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 12
2.12.2013 21:15:43   
miana
Девојки ајде ве молам за искуство и совет..
керками поголемката прележува сипаници..Надвор од ова,денес таа забележа дека има некакво поткожно топче позади увото,малку подоле према вратот. Топчево се чувствува на допир и многу не исплаши. сега и да сакам да ја однесам на кожен лекар, неможам бидејки веке 10 ти ден како е со исфрлени сипаници и не е бањата ( во косата е страшна од пудрата )
Ајде ве молам ако сте имале искуство со нешто вакво пишете ми ...
Има ли место за паника...? Преплашена сум [sm=smiley19.gif Ке се јавам уште утре кај др.Анчевски па таман додека ми закажат веројатно ке можам и да ја избањам па и да ја однесам.
Ве молам за совет!!!

Непосредна врска до пораките: 13
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali preferirate da odite da gledate balet?

Da (50%)

Ne (50%)

Ponekogas (0%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!