|
Yummy Mammy -> RE: Кожни промени (23.7.2013 9:13:45)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR Вчера забележав дека на М, на рачињата кожата на прстињата и се лупи. Само на врвот на прстите, од внатрешната страна, значи не од страната на ноктот - туку од другата страна. Вака местото не и е воспалено - нешто да е црвено или отечено - само и се лупи. И нејзе не и смета - не ја чеша или нешто слично. Не знам од што може да биде - си мислам дали дека сега (пред една недела) се вративме од одмор, па нешто од тоа - од солта, од сонцето... Стварно не знам - не сме имале до сега вакво исуство. АКо некој знае што може да биде, пишете.[sm=zmeden.gif] I nie zimata go imavme ovoj problem, i pola nasi drugarcinja. Sami go izlecivme so Eucerin so urea 10%. Na dr ne otidovme, taka da ne znam da vi kazam sto go predizvikuva. A od razgovor so majki site razlicno vikaat - nedostatok od vitamini, ama zarazno bilo, se prenesuvalo so dopir. ?!?!?! Ne moze nedostatokot na vitamini da bide zarazen! [sm=smiley36.gif] Nie familijarno imame problemi so razlicni egzemi, suva koza, pukanje, i ovoj problem bas na toa me asocirase. So urea go resivme mnogu brzo, sekoja vecer pred spienje mackanje vo debel sloj, i preku den po potreba, koga se moze.
|
|
|
|