|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  90 91 [92] 93 94   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
26.6.2011 10:58:16   
eleonorastrumica
Blond ti ja isprakam seta sreka da te sledi ako se poragas deneska se da bide vo red i so tebe i so lepotanot nas cekan,sasha 1 isto i na tebe ti posakuvam golema sreka i zdravje da gi izguras ovie nedeli i site da se raduvame na ovie mali palavkovci 

(Одговор на членот Sasha1)
Непосредна врска до пораките: 2276
26.6.2011 11:07:22   
kikitina
Еве сум и јас цела ноќ не спиена од жешко и киселини. Си викам ако дури сега почнаа киселините и отоците, јас има да си туркам уште три недели user posted image . Со лесно за РР што ќе се породуваат денеска, сите други уживајте во денот. Утре сум на контрола, па ќе видиме до кај сме со user posted image .

Господ постои само ако веруваш во него!

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 2277
26.6.2011 11:23:52   
hoho
Sasha добредојде, ајде брзо ќе поминат неделите, знам како ти е зошто и јас цел бременост со стравови ја терам ама ајде со позитивни мисли и се ќе биде како што треба. Мене докторот ми кажа дека да се дојде до 33 недела не е ништо после страшно. Тоа се бабини деветини со тоа дека осми месец е ризичен за пораѓај.
Ајде Блонд ако не те задржат одма да пишеш што се договоривте.
Поздрав до сите, да си имаме убав ден, денес на шеткање сите, убав ден ќе биде.user posted image

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 2278
26.6.2011 12:06:26   
MMM27
Здраво на сите. Ве читам цело време, ептен сте активни user posted image   Јас утре влегувам во 38 ма недела и прв пат сум на CTG. Ако може некоја од вас да ми каже колку време трае тоа и дали многу се чека за CTG во Чаир. Може ќе се видиме со некоја од вас во Чаир, па ке прашуваме како се викаш и под кое име си на рингераја user posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2279
26.6.2011 12:16:36   
libra.n
MMM27, za eden den sme promasile, jas vo vtornik vleguvam vo 38 -ma nedela i sum na ctg vo Cair user posted image . Moze ponatamu ke se srekavame, Pozdrav

(Одговор на членот MMM27)
Непосредна врска до пораките: 2280
26.6.2011 12:25:49   
kikitina
Еве една убава вест, нашата драга колешка БЛОНД ја задржаа во болница и рекле дека до вечер ќе се породи. Па нека и е со лесно, ќе си имаме уште едно user posted image на форумов.

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 2281
26.6.2011 12:29:05   
eleonorastrumica
ajde neka e so lesno i se neka pomine vo najdobar red,so Gospod napred se da bide dobro i da si se guskat sto poskoro

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 2282
26.6.2011 12:30:45   
libra.n
Gospod neka e so nea, da ne izraduva so ubavi vesti za nekoj den...so lesno neka i e

Непосредна врска до пораките: 2283
26.6.2011 12:50:33   
bombica
E konecno na samiot termin resil bebko da izleguvauser posted image
Blond mila neka e BOG celo vreme so vas i se neka pomine najdobro, skolski.
Jas sum uste domauser posted image Vo 18:30 trgam za Skopje

Непосредна врска до пораките: 2284
26.6.2011 12:58:43   
Annet
нека ве чува Дедо Боже.да си поминете со лесно сите...
ве чекаме да се пофалите..... и пуштаме среќаuser posted image

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 2285
26.6.2011 13:31:20   
lilicka
Да ги чува господ блонд и нејзинотоuser posted image да помине се со лесно.....
многуууuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 2286
26.6.2011 13:33:41   
Luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: MMM27

Здраво на сите. Ве читам цело време, ептен сте активни user posted image   Јас утре влегувам во 38 ма недела и прв пат сум на CTG. Ако може некоја од вас да ми каже колку време трае тоа и дали многу се чека за CTG во Чаир. Може ќе се видиме со некоја од вас во Чаир, па ке прашуваме како се викаш и под кое име си на рингераја user posted image

MMM27 CTG-to trae okolu 10-15 minuti i guzva vo Cair ima mnogu ama sve zavisi i koe vreme ke odis, bi ti preporacala da si odis rano sabajlecki vo 08:00 koga nema nikoj

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 2287
26.6.2011 13:50:58   
MMM27
Фала на информацијата.... user posted image    На сите нека ви е со лесно.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 2288
26.6.2011 16:48:01   
libra.n
Ajde Bombica, i tebe utre ke ti pustame sreka, pa do krajot na nedelata da pisite site kako ste pominale....Dushice ja nema???

Непосредна врска до пораките: 2289
26.6.2011 17:18:59   
SkCura77
Blond, Gospod neka ti dade lesno poroduvanje, da pomine se vo red i bebuskoto da e zivo i zdravo!
Bombica, srekjen pat za SK i tebe neka ti pomine se vo najdobar red i da se gushkas so tvoeto bebence!
Eleonora, mislam deka sme tuka nekade jas i ti so GN.
A kade se izgubi Lara2224, mislam deka i so nea bevme isti periodi user posted image
Vikendov barem se disi, MM po doma dosreduva nekoi posledni detali i sitnici povrzani so montiranje i razmontiranje mebeli, gjoa smislivme nesto poprakticno i popametno.
Ustvari, jas si baram rabota po doma kolku da ne mislam na poroduvanjeto, zasto i mene kako Lilicka i Sasha1 me fakja panika user posted image Izmesani cuvstva eden kup sega vo krajniov period.
Bi sakala da bidam psihicki postabilna i pocvrsta i taman kje dobijam nekoe "cool" raspolozenje, po 5 min. mi teknuva deka toa e najvazniot nastan vo celiot moj zivot i vednas pocnuvam so "lele, lele, sto ako ova, ona.."
Loso e, znam, ama posilno e od mene.

Непосредна врска до пораките: 2290
26.6.2011 17:34:51   
kikitina
Изгледа само јас сум без такви чувства на страв и паника. Се што чувствувам е само возбуда кој ден ќе биде, мислиш на екскурзија ќе одам. Баш кога одев да пазарувам за да ја спремам торбицата така се осеќав user posted image .

Непосредна врска до пораките: 2291
26.6.2011 17:35:49   
eleonorastrumica
i jas se taka se mislam sto i kako ke bide,pa svadba pravev vo 8 mesec i celo vreme pred toa mislev sto i kako ke pomine,kako ke mu bide na bebceto,abe se sokrsiv igrajki i se pomina,za dzabe ne vikat vo takvi momenti Bog dava najmnogu sila,samo verba vo Bog i mislam deka se ke pomine vo najdobar red,pa neli verbata vo nego ni gi podari ovie bebcinja vo nasite mesinja,ti bese li na ctg ili i ti kako mene ust ne si,pa planiram i krv da si proveram ovaa nedela si nemam proveruvano edno 3 ili 4 meseci 

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 2292
26.6.2011 18:06:44   
mami 3.
Eve i jas 32 gn, si naracv od sega sisencinja, cucla,ligavki. Sega uste nesto alistencinja da si kupime iako vec imame dovolno neutralni boi od dadickite drugi zatoa sto ne znaeme sto ce bide, ali mm saka da zememe nesto novo. A i mie strav odvaj cekam 8 mesec da go projdam, samo da ne mi se vrati bolesta sto ja imav so vtorata bremenost, moram na sekoi 2 nedeli proverki na krv da pravam, ginekologot saka da me kontrolira pocesto ako e nesto ne daj boze, da se reagira na vreme. Ali veruvame deka ce ispadne se kako sto treba ovoj pat :)

Непосредна врска до пораките: 2293
26.6.2011 18:47:23   
SkCura77
Eleonora, jas nedelava prvpat kje odam na CTG, a analizi na krv i urina si pravam redovno sekoj mesec, pa mi se fakja ovaa nedela da gi pravam i niv i plus e vreme za nekoj bris za streptokoka. I bidejki cela nedela kje se m'knam po ordinacii, bolnicki hodnici i cekalni, se trudam uste od sega da ne zapadnam vo loso raspolozenie. Verbata vo Gospod mi e golema i pred da doznam deka sum bremena, a vo bremenosta mi stana uste pogolema, poradi odredeni losi nastani sto se slucija paralelno so mojata bremenost, pa zatoa sum rekla deka sto i da se sluci, se e od Boga dadeno i si ima svoja pricina.
I jas bi sakala da sum kako Kikitina "decki, odime denes na ekskurzija" ama nervive nesto mi otkazaa poslusnot. user posted image
Sum pominala se i sesto vo zivotov, ama kako sto sega se plasam, mislam deka malo dete ne mi e ramno

(Одговор на членот mami 3.)
Непосредна врска до пораките: 2294
26.6.2011 19:20:36   
jana81
Blond ti posakuvam lesen poragaj se da pomine vo najdobar red i sto poskoro da se guskate so bebceto
isto i tebe Bombica ti posakuvam utre da ja imas celata sreka na svetot i da si go rodis najubavoto bebce i da ni pisete vednas stom si dojdete domce so bebuskite

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 2295
26.6.2011 19:45:59   
eleonorastrumica
jas go pravev toj za streptokoka i bese negativen,na mene taj ginikolog kade sto odam na privatno mi rece pred edna nedela da go napravam i go naparaviv,sega samo analiza na krv i mokraca pak da napravam i toa ,pa da cekame da ragame veke oti ovie zestini ne se izdrzuvaat pozzzzzz

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 2296
26.6.2011 20:34:42   
light
Zdravo
I jas mnogu se plasam jas pak imam problemi so mokracata mi se pojavuva bakterija a na mikrobiologija ne izleguva nisto dr ovoj pat mi dade da pijam antibiotik se plasam da ne mu steti ne bebceto nesto pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2297
26.6.2011 21:12:42   
mami 3.
I jas moram na sekoi 2 nedeli krv i mokraca da proveruvam. Zatoa sto so vtorata Bremenost dobiv Preeklampsija vo 31 GN. i morase pod hitno da go izvadat bebceto i se rodi so samo 1000 kg. Sreka mm insitirase da ideme na Ginekolog koga mi se pojavija simtomite, poteceni noze,race,vrtoglavica, visok pritisok i belkovini vo mokracata. Ja se rasprasuvav, site vo Makedonja mi vikaa "normalno e pa bremena si" i jas si cekav, ali ednas cel noc imav vrtoglavica i mm me natera na hitno kaj mojot ginekolog i ete sto se desi. Sega koga ostanav pak Bremena, ginekologot mi rece deka moze da se vrati pak Preeklampsija, on rece ne e sigurno deka ce se vrati ne mora da znaci ako sum imala deka 100% ce dojde ali za sekoj slucaj da si znaeme deka postoi rizik. I zatoa sega ginekologot saka na sekoj 2 nedeli krv i mokraca da proveruva. Ako ne daj boze nesto odma na vreme da se reagira. I zatoa nekako mie strav milsim normalno malku Trauma mi ostana od prosliot pat, se trudam da ne mislam na toa. Ali i veruvam deka ce bide dobro, samo da mislime pozitivno.

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 2298
26.6.2011 21:23:10   
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: light

Zdravo
I jas mnogu se plasam jas pak imam problemi so mokracata mi se pojavuva bakterija a na mikrobiologija ne izleguva nisto dr ovoj pat mi dade da pijam antibiotik se plasam da ne mu steti ne bebceto nesto pozdrav

Light, i kaj mene e slicna situacija samo sto mene ne samo bakterii vo mokracata tuku i na mikrobiologija mi e najdena koja ja tretirame so antibiotici. Momentalno zemam eritromicin i veke sum pri kraj ama ne se sekiraj ne mu stetat na plodot. Isto i vo 25-ta nedela zemav antibiotici zatoa sto imav problemi so zabite (nepcata mi bea vospaleni premnogu i zagnoeni). Ne se sekiraj za antibiotici posle 3-4 mesec ne se stetni samo mene doktorkata mi rece deka vo najlos slucaj ako zemas prmnogu moze da se rodi so pomala tezina i toa ne koj znae kolku za da mu steti na bebeto. Pozdrav i ne se plasete samo verba vo Gospod kako sto kaza SkCura77.

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 2299
26.6.2011 21:23:40   
Calypso
Рингерајки, само да ве известам дека Блонд се породи, има синче! Па нека и е живо и здраво и со лесно да ви е на сите што допрва ќе се породувате!

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот mami 3.)
Непосредна врска до пораките: 2300
Страница:   <<   < Претходна страница  90 91 [92] 93 94   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  90 91 [92] 93 94   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?