|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
14.6.2011 18:18:34   
blond
Помина и ЦТГ. И ништо, немам болки. Се е добро, во сабота да се слушнам само со гинекологот (ако евентуално до сабота немам болки). И така. Се разочарав малку, му мрчев на мм дека сакам да се породам, па ми се развика дека сум претерувала што секој ден што сум така зборела.
Зошто маживе не сфаќаат??? Па секој ден ми е долг 60 часа, а не 24. Нив им е лесно, ќе отидат на работа (колку и да име тешка работата), ќе се вратат дома, оп јадење, кафенце, спиење, ТВ, компјутер и им поминал денот. А ние кутрите user posted image ќе си чекаме и чекаме и чекаме.
Преска искористив ситуација и си купив некои работи за дома што ми фалат, па ми збореа како сум требала да чуцам пари,многу пари ќе ми требале после пораѓајот за да сум дала на докторот и сестрите. Е ова не го сфаќам. Колку пари вие сте дале/планирате да дадете на гинекологот што ќе ве породи и на сестрите? И зошто воопшто МОРА да се дава ? Во ред да ги почастиш благо ова она, ама пак пари бе? Зошто си земаат плата ????? user posted image

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 1651
14.6.2011 21:00:54   
nelaa
i jas se karam za parite so mm mi veli ke mu dam 50 evra na doktorot so ke te porodi i na sestrite po 500 den mu velam nema sansi tolku pari da mu davame user posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1652
14.6.2011 21:19:44   
heba
ostaj blond i mene denes me podbra mazon sum go pritiskala doktoron za pobrzo ama shto da pravam ne se dodrzuva takov chovek sum netrpeliv ama za se ne pa za olku golema rabota ama da ne beshe voolku zeshko mozebi i nemashe tolku da napinjam za pobrzo jas toplinava nemozam da ja podnesam me pobudaluva preeska sum zadremala koga se razbudiv strashno mi  izgledaa racete potecheni i crveni i bolno gi svitkav.....ama koga kje mi tekne deka denes kaj anesteziologot cekashe uste edna devojka isto pred poragjaj kolku beshe otechena na liceto ne se poznavashe sto e  nos sto e usta pa si vikam aj moze i beter da mi bide...
inaku bash denovive zborevme na tema ''nekoj dinar i za dr i za sestrite'' i se iznaslushav sekakvi iskustva ama ne chuv deka nekoj proshol mufte, site na ovoj ili onoj nachin platile. a tarifata najchesto se kazuva direktno taka da ne se sekiraj blond kje ti kazat kolku treba da ''pochastish''!!! dokolku seporagjas na klinika, vo privatnite nema so da  nosish osven epten ako sakash edna bonbonjrka :)))

Непосредна врска до пораките: 1653
14.6.2011 21:41:44   
kikitina
Јас за ова првпат слушам дека требало парично да го почестам докторот и сестрите??? Јас ако имав вишок пари немаше на клиника да се пораѓам!!! Баш вчера кога бев на контрола, таа сестрата на приемно збореше како помогнала таму на некои со вежби па не и однеле ни едно кафе. Мене стварно не ми е јасно до едно кафе ли им е стасано???Или кога лежев на торакална сестрите никаде ги немаше, мајка ми кога им даде кафе и колачи цело време трчкаа околу мене. Не, навистина не разбирам??? user posted image

Непосредна врска до пораките: 1654
14.6.2011 21:51:25   
mamicki
Eh, Kikitina...toa e Balkanov... Prevrabotenost so nefunkcionalni vrabotuvanja na tovar na fondot, mali plati, pa izleguva:"Kolku pari, tolku muzika" i "Mnogu babici, kilavo dete"... A, vamu, zivot i zdravje se vo prasanje, i sto kje pravis... A ne da mi vrie dusata od vakvi raboti!user posted image

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 1655
15.6.2011 0:24:34   
bombica
Jas dokolku bi se poragala na drzavo ne bi gi "pocastila" pari ni dr. ni sestrite.Toa e nivna rabota za koja zemaat plata.Koj nas ne pocastil pari ili nesto drugo za rabotata sto ja rabotime? A ako samiot dr. pobara pari togas neznam dali bi dalauser posted image ustvari ne bi dala zatoa ke odam da se poragam vo sistina posto dr sto sakav da me poraga na moj blizok mu kazal deka tarifata mu e 1000 evra za carski user posted image
Da se pofalam denes kupiv se sto mi treba za bebusot od strana obleka.Za zimanje od bolnica kupiv kompletce pamucno( bermudi so ramki i bluzice ) br. 68user posted image mislam deka ke mu bide mnogu golemo ama toa bese najmaliot broj.Zdravje ako slucajno najdam nesto sto pomalo ke kupam ako ne ke bide kako navrnato bebulevouser posted image Inaku najdov od tie kompleti vo kutii so po 8-10 parcinja imase mnogu ubavi ama site bea so bluzicki na dolgi i pantoloncinja so stapala i zatoa ne zemav.
Blond, Heba, Lidina ajde veke ragajte da ne ve prevaram jasuser posted image
Mamicki ti kako si?Kako se rezultatite ?

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 1656
15.6.2011 0:31:14   
Lidina
И моето ЦТГ помина неславноuser posted image , бебево збесна а контракции пак сега воопшто не покажа. Сум имала голем стомак и малку повеќе плодова водаuser posted image . А маж ми па сиот срекен се надева дека ќе ме задржат. Се убив од чекање, а што да правам дојде женава со пукнат водењак, гледам тече плус во паника е. Ајде и пуштив ред. Доаѓа друга плаче со контракции во 30 недела, се моли бебето да преживее.И така јас можев до сабајле да дремам на клиникаuser posted image и тоа со врски па ме пикнаа и мене некако.
И да, така е, за жал мораш да фрлиш некоја пара по државниве. Моиве веќе се спремни да дадат пари, живцира сето тоа ама немам намера да се замарам само детето да е здраво и живо. Па навистина некогаш си велам поарно да одев на приватно а не на државниве за едно ЦТГ чекаат сто жени.

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 1657
15.6.2011 0:47:05   
Lidina
Бомбица со здравје да си носи се бебулето, кај најде такви пантолончиња? Мене свеки се ми донесе денес што купила. Две комплетчиња со по 5 и 8 парчиња, од оние со блузе и ѕивриња, капче и плус уште неколку парчиња. А мајка ми купила шпикозни и таа 2или 3 комплети. Јас од пусти мерак што купував и плус планирам некое капче да му прикупам. Само уште да сака побрзо да излези, па да го дотеруваме. Мм влегува и гледа и вели аман има повеќе алишта од менеuser posted image user posted image
Како што тргнала работава сите побрзо ќе се породите од менеuser posted image

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1658
15.6.2011 2:54:00   
bombica
Fala Lidina i tvojot bebus sozdravje da si gi nosi i pobrgu da gi izrasnatuser posted image Gi kupiv od Veles butikot Bambini se vika ama mi izgledaat za pogolemo bebeuser posted image moevo malecko izgleda ke se rodi, vcera 2660gr. go izmerija.Se nadevam nema da ima potreba skoro da go vadat bar do 3000gr. da dojde

Непосредна врска до пораките: 1659
15.6.2011 8:38:40   
blond
Јас синоќа имав лажни болки user posted image барем сега знам како изгледаат породилни болки (од прилика). Се израдував дека на 3-4 пати ме фати за рок од 1 час и си велам е тоа е тоа. Ама после тој час-ништо. Само продолжи малово да лудува внатре, а болките престанаа. И така си легнав разочарана, па еве денес со нова надеж дека ќе се гушкам со user posted image што побрзо.
За среќа и киселините ми престанаа, не се толку лоши како што беа.user posted image Само отоците никако да стивнат ако сум подолго време на нога.

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1660
15.6.2011 10:43:51   
prettygirl
ИЗВОРНА ПОРАКА: nelaa

i jas se karam za parite so mm mi veli ke mu dam 50 evra na doktorot so ke te porodi i na sestrite po 500 den mu velam nema sansi tolku pari da mu davame user posted image
nie ednas go,,pocastivme'' doktorot tolku od mm i + tolku i od moite...abe toa e so da se praj i sega sam me pobara user posted image .Mora da mu dades nesto pod raka za da te gledaat.I da vi kazam posle ona so go slusnav vcera na a1 vestite kosata mi se krena.Vo porodilistata vo MK zgolemen epten brojot na rizicni poroduvanja, deca rodeni so komplikacii i enormen broj na carski rez, pa poarno ke dadam nesto pod raka barem malku od malku ke sum smirena inace koj te gleda

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

(Одговор на членот nelaa)
Непосредна врска до пораките: 1661
15.6.2011 11:02:29   
heba
znamdeka gi ostavaat da lezat po tri cetiri dena so bolki kje vikash kje kukash i na kraj kje vidish ne vidish kje dadesh, a mi kazaa deka vo tetovo vo gradskaa bolnica posle poragjajot site shto uchestvuvale sestri babici doktor izlagaat da kazat deka se porodlia zenata i svekrvata im deli na site po edno plikce i unatre parici za site i toa go pravele site ....neznam sho da kazam delikatna e rabotava ja bidala kolku treba samo da e vo red se bebeto koga se raboti za zdravje pari ne se brojat i znam deka toa ne chini ama ova ne se sluchiva samo vo nashite drzavni kliniki ili samo na balkanot se sluchuva i poshiroko.
na snaami vo klinika i donele dve cokoladi po 200 gr i doshla glavnata sestra i rekla ti nesmeesh ova da jadesh i si gi zemala si gi izele so sestrite :))) mozebi koga bi zimale realna plata bi bile i poljubezni i ne bi doshle do ova deredze bi bile pogospoda,
jasragjam usreda naredna :))) ma da nokjeska imav rascvetuvanje na karlicava si vikam gotovo ova izlaga ...ama nisho,

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 1662
15.6.2011 11:43:23   
nelaa

ИЗВОРНА ПОРАКА: prettygirl

ИЗВОРНА ПОРАКА: nelaa

nie ednas go,,pocastivme'' doktorot tolku od mm i + tolku i od moite...abe toa e so da se praj i sega sam me pobara user posted image .Mora da mu dades nesto pod raka za da te gledaat.I da vi kazam posle ona so go slusnav vcera na a1 vestite kosata mi se krena.Vo porodilistata vo MK zgolemen epten brojot na rizicni poroduvanja, deca rodeni so komplikacii i enormen broj na carski rez, pa poarno ke dadam nesto pod raka barem malku od malku ke sum smirena inace koj te gleda

znam prettygirl i nie go pocastivme doktorot predvreme oti se nafati za carski rez ama posle poragaj pak nesto kako sakas reci ako mu poddajs nesto na doktorot odma poinaku te gleda i ke ti kazi i ke ti objasni za se so treba

Непосредна врска до пораките: 1663
15.6.2011 11:50:48   
prettygirl
e taka e nelaa zatoa castete i kutete ako sakate ziva glava da spasiteuser posted image koj gleda pari samo da e se vo red.Inace izgleda jas i ti ke se sretnime tamu user posted image ako izdrzi do terminot ova beblaceto.

Непосредна врска до пораките: 1664
15.6.2011 11:52:54   
prettygirl
ИЗВОРНА ПОРАКА: heba

na snaami vo klinika i donele dve cokoladi po 200 gr i doshla glavnata sestra i rekla ti nesmeesh ova da jadesh i si gi zemala si gi izele so sestrite :))) mozebi koga bi zimale realna plata bi bile i poljubezni i ne bi doshle do ova deredze bi bile pogospoda,

abe heba i pogolemi plati da zemaat dzabe pak.Tie ako si se nauceni taka da si podzemaat da gi castat nema sansi da si se odviknatuser posted image Koj ima zijan od poveke?user posted image ne se budali da ne prifakaat.

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1665
15.6.2011 11:59:07   
anedespo
Jas vo GAK nitu pari sum dala, ni kafe. Pa relativno dobro pominavme i jas i bebeto. Za vo drugite gradovi ne znam kako e ama tuka ne treba da im davate nisto. Toa im e rabota

Непосредна врска до пораките: 1666
15.6.2011 14:27:11   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: heba

znamdeka gi ostavaat da lezat po tri cetiri dena so bolki kje vikash kje kukash i na kraj kje vidish ne vidish kje dadesh, a mi kazaa deka vo tetovo vo gradskaa bolnica posle poragjajot site shto uchestvuvale sestri babici doktor izlagaat da kazat deka se porodlia zenata i svekrvata im deli na site po edno plikce i unatre parici za site i toa go pravele site ....neznam sho da kazam delikatna e rabotava ja bidala kolku treba samo da e vo red se bebeto koga se raboti za zdravje pari ne se brojat i znam deka toa ne chini ama ova ne se sluchiva samo vo nashite drzavni kliniki ili samo na balkanot se sluchuva i poshiroko.
jasragjam usreda naredna :))) ma da nokjeska imav rascvetuvanje na karlicava si vikam gotovo ova izlaga ...ama nisho,

takva e rabotata deneska po drazavnite bolnici,no site doktori ne se isti jas pred dve ipol god lezev vo cair na patoloska tamu mi se sluci i abortusot nikoj nisto ne mi potrazi ni doktor ni sestri a stvarno bev gledana bev so vrski od nivna prethodna koleska i ne mi nikoj bukvalno niso potrazi jas samo od kev koga si pojdov na cistackata i dadov eden sok i na sestrite im dadov sok i ovosje sto imav so mene a na doktorot koj stvarno zasluzi ne mu bese nisto pruzeno i zatoa sega sakam tamu da se poragam so istite vrski pa zdravje ke videme,mm me tera vo Stip da se porodam em po blisku ama jas ne sakam tamu

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1667
15.6.2011 16:09:20   
heba
kako sto te razbrav znaci ne se raqbotelo za poragjaj tuku za spontan??? pa nema so da ti zemat be mamicka77 za taa rabota. i ako si spremen za poragjaj bebeno iskachaso kje prai kje go vadi ama ako ne ide raboata e togash se jade stapot ima nekoj kje dojde so bolki za 2 saata kje se porodi ama ima zeni kje im pukne vodenjak i kje gi fatat bolki ama ne se otvaraat dva dena taka da tuka e momentot i tuka  ima prostor za castenka! pa nema valjda da lazat zenive shto im se desilo ili da me lazat deka plakjale a ne platile....
inaku pritiskov mi e 90 so 60 i nemozam nido wc  da otidam se mavam po sidovi bozem dremnav malce ama nishto., mazov vlaga preeska doma od rabota i mi vika se porodi li ??? ahhaahahah

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 1668
15.6.2011 16:32:36   
Elce
I mene od tak me vadat vestine,kaj najdoa bas sega da kazuvaat,koga treba da ragame.Ama izgleda toa e realnosta kaj nas,da se nadevame na najdobro,sekako najzaebana situacija e da imas bolki so puknat vodenjak a da ne se otvoras,samo ke cekaat i ke te macat i na kraj da zavrsis na carski.Neznam od sto mi e poveke strav dali od priroden poragaj ili od carski.Utre sum na CTG,pa kje vidime do kade sme.Blond imam i prethodno pisuvano i mene mi s eslucija laznite bolki i toa 10 dena pred termin,sega za 2 dena vleguvam vo termin,togas bev pospremna kako na spremen ispit koga odis,sega na odlozen ispit nekako mi e bezveze cuvstvoto.Pozdrav do site

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1669
15.6.2011 16:38:57   
Lidina
Какво лажење Хеба, не те лажеле жените вистина е, а посебно по малите градови во болниците, некни ми раскажуваше еден другар како поминала сопругата. Е сега кај Мамичка77 се работело за спонтан абортус уште пари да и земаат или честало. За Државна во Скопје не знам, еве некои мајки тврдат дека не честеле и добро поминале и нив им верувам.

Остај отоците вчера што се изнагледав отоци кај жени на клиника јас се исплашив си реков доста, ќути и не жали се.user posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1670
15.6.2011 16:51:23   
Elce
Da vidite kakvi mi se nozete ke se uplasite,sto se drpam na sekoe od alegrijava krv pustam,plus otoci nevideni,da stegnam na edno mesto dlapka mi se pravi,mm se uplasi rece so e vaka?kozava mi e kako na stara baba posebno na prstive od raceve, i sega pocna da mi se lupi,malku da gi podrzam dolu nozeve spusteni modri mi se pravat.Lidina koga si pak na CTG?

Непосредна врска до пораките: 1671
15.6.2011 17:20:08   
Lidina
Леле Елче издржи уште некој ден, ми рекоа за 1 недела пак освен ако не ми пукни водењакот а имам плодова вода малкуцка повеќеuser posted image Е ако го надминам терминот мислам на 2 дена или секој ден се оди на ЦТГ. Ни болки регистрираше вчера ни бутур. Труди се сол ич да не јадиш, и лади се така мене ми потспаѓаат ама ми се смачи пак солено јадамuser posted image Ич не сум дисциплинирана.

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1672
15.6.2011 20:04:06   
heba
eee Elce kaj te fati toa cheshiloto mn mi e zal mene nekogas kje me zachesaat pa mi teknuva tebe kuznae kako ti e od koza vadi toa svrbenjeto ti posakuvam najbrzo shto moze da si se porodish i so lesno pa dosta istrpe denovive, a za kozata  ne se sekiraj kje ti se vrati pak starata!! dechki stomakov mi se izmeni skroz na skroz mi beshe sshpic aq sega se rashiri na dvete srtani i od napred se spleska kako tepsija mi e :)) bozem mi vikaat doma kako malce da se potsimnal ama ushte me mavaat kiselini u nos. utre na ctg popladne !! sea demek na dva dena kje idam a sho mi e nezgodno za lezenje na grb pffff

Непосредна врска до пораките: 1673
15.6.2011 20:34:59   
eleonorastrumica
јас до пред некој ден немав стрии,сега ггледам стрии по стомакот и одма нервоза ме фати зш баш сега на крајте,се повлекуваат ли после пораѓај или си остануваат,ама се грозниииииииииии нервоза ме убива

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1674
15.6.2011 20:52:37   
lilicka
Денес бев на ехо си го видов user posted image супер напредува....и сум многу среќна се свртело со главчето надолу....уффф ми олеснааа!!user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 1675
Страница:   <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?