|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
21.3.2011 14:12:29   
sonjuska
Majki da vi se zdravi i zivi user posted image golemi da rastat 

(Одговор на членот The Lady)
Непосредна врска до пораките: 601
21.3.2011 14:24:40   
Libra
Cestitki za Rina, Davidco i The Lady! Neka vi se zivi i zdravi bebencata. user posted image user posted image user posted image
Se najubavo!

(Одговор на членот The Lady)
Непосредна врска до пораките: 602
25.3.2011 20:12:35   
blond
user posted image РР , како ја убивате болката во грбот??? Јас деновиве едвај преживувам. Премногу ме боли, како промаја да ме фатила (а не ме има фатено).
Уфффф, среќа што не одам на работа, инаку како таму ќе издржев user posted image

(Одговор на членот sonjuska)
Непосредна врска до пораките: 603
27.3.2011 20:51:49   
adrijanalima
i mene mnogu me boli grbov denovive i neznam ni jas sto da pravam. A i po cel den mi stvrdnuva stomakot i me drzi taka edna minuta i pak me pusta i se taka. Svarno neznam sto e toa, a neznam dali stanuva zbor za kontrakcii ili ne, poima si nemam. Inaku sum vo 34 nedela i strav me faka da ne se desi nesto ili e sosema toa normalnouser posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 604
28.3.2011 0:10:05   
maki1
Dobrovecer od mene.Jas imam eden problem i se nadevam deka nekoja od vas ke mi dade uteha ili ke mi kaze svoe iskustvo kako bi mozela da se smiram.Imeno vo petokot bev na kontrola inaku sum 30+6 nedeli,i se bese super se do momentot dodeka dr.ne me pregleda vaginalno t.e da vidi dali e se ok .I sto ke vidi mi kaza deka ne i se dopaga deka kanalot (kolku sto mozev da ja razberam na italijanski) mi e skraten i deka ke mora maksimalno da lezam ,nisto vizicki da ne rabotam i samo da odmaram i mi dade da pijam i lekovi ednite na baza na magnezium dr.neznam spored ona sto go procitav protiv predvremeno poroduvanje.Ve molam jas sum vo strasna panika i neznam sto sve moze da mi se slici,a znam deka e prerano.Ako bilo koj aod vas imalo vakvo ili slicno iskustvo HELP.user posted image user posted image user posted image

Pantai Rai

-Heraclitus

(Одговор на членот adrijanalima)
Непосредна врска до пораките: 605
28.3.2011 0:16:15   
mamicki
Ne se sekiraj, kje lezis, nemas uste mnogu od bremenosta, i se kje bide vo red. Moja drugarka imase operacija, delumno i bese otstraneto grloto na matkata, pa imase cirklaz i lezese 9 meseci. Na kraj, koga i go izvadija cirklazot i i rekoa da se dvizi povekje, bebusot tolku ubavo bese zacvrsten, sto na kraj duri i preku terminot go nadnosi, pa morase da ja bockaat za da dobie kontrakcii.

(Одговор на членот maki1)
Непосредна врска до пораките: 606
29.3.2011 1:24:01   
Anestis
Здраво рингерајки и јас сакам да прашам нешто, можеби ќе е без везе, ама шо е финтата со 8 месец?јас полека се движам на кај 8 а не ми е јасно, зошто е стравот во 8 да не те фатат болки, и едвај да се чека да се влезе во 9 па макар 1 ден, или пак дека може и седмиче да се роди ама во 8.....барем така имам слушано.......знае ли некој нешто на оваа тема?Во смисол ризично е да се раѓа во 8 , дури и невозмоѓно, ради не знам шо...дали ми е ова дезинформација или има нешто?
Фала ви однапред
П.С: се утепав од вода пиење овие денови и се жедна сум, а вие?

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 607
29.3.2011 7:30:24   
Палешка РР
Не плаши се Анестис, сега се раѓаат живи и здрави деца и во 8 месец. Тоа мајките веројатно се нестрпливи да го видат бебето, па затоа така user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Anestis)
Непосредна врска до пораките: 608
29.3.2011 8:26:33   
heba
da anestis i jas non stop se rasprashuvam za istoto i pred nekoj den edna aptekarka mi reche demek toa porano bilo sea prezivuvale i osmachinja sega kako tehnikava naprednata samo zaviselo od deteto i od gospod...ja denovive vlagam vo 7 mesec i neznawete kolku se plasham stomakov me zatega cel den vcera i denes se nekoi kratki bolki od strana i dole...si mislev prvo tromesecie da pomine kje mi pomine i stravot ama vo vtoro duplo se plashev a sega kako vlagam vo tretono nemozam da disham od strav...

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 609
29.3.2011 9:10:07   
mamicki
Anestesis, taa prikazna so osmiot mesec e babina devetina. Kolku e postar plodot, tolku mu se pogolemi sansite da prezivee, ama sto tolku crni misli?! Misli na ubavo, misli kako kje se guskate i sakate, ispolni se so pozitivna energijauser posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 610
29.3.2011 9:17:18   
arh_diz
anestis kako sto rekoa i ostanatite clenki toa se samo prikazni.Sveki mi dade edna kniga uste od vremeto koga taa bila breman i vo taa kniga pisuva kolku plodot e postar tolku podobro

Биди тоа што си

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 611
29.3.2011 13:04:25   
prettygirl
toa nema vrska...i maz mi se rodil osmace pa ete go ziv i zdrav fala mu na gospod i sega si go ceka detetouser posted image

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 612
29.3.2011 14:56:30   
heba
dechki za 27 nedela edno kilce taman li e tezinava na deteto?

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 613
29.3.2011 15:25:10   
adrijanalima
pa kaj mene vo 30ta nedela bese 1150g, a vo 33ta 1680g.Normalno e toa, duri superuser posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 614
29.3.2011 20:28:07   
Anestis
Немам ни страв ни црни мисли, баш и сум некој репер наоколу за позитивна трудница, само сакав да си прашам, да добијам некаква информација за оваа работа, па како си мислев така и ми потврдивте.....Барем ова е место каде еднаш прашуваш а добиваш повеќе одговори, нели мои user posted image .....user posted image .
Фала Ви на сите и со лесно да си ги дочекаме user posted image

Непосредна врска до пораките: 615
29.3.2011 20:31:32   
Anestis
А во врска со килажата, сега сум 32 недела, а бев на преглед во 30 и д-р ми кажа дека малиот е 1.480г.

Непосредна врска до пораките: 616
29.3.2011 21:21:34   
Bubba
Gledam ima novi mamicki , neka im se zivi i zdravi kjerkicki, sinovi..A nie sto ocekuvame sekoj moment, so lesno da si pomineme user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 617
30.3.2011 11:24:07   
Calypso

ИЗВОРНА ПОРАКА: adrijanalima

i mene mnogu me boli grbov denovive i neznam ni jas sto da pravam. A i po cel den mi stvrdnuva stomakot i me drzi taka edna minuta i pak me pusta i se taka. Svarno neznam sto e toa, a neznam dali stanuva zbor za kontrakcii ili ne, poima si nemam. Inaku sum vo 34 nedela i strav me faka da ne se desi nesto ili e sosema toa normalnouser posted image

Тоа што така ти се стврднува стомакот се Braxton-Hicks контракции, ништо страшно, дури и сосема нормално, ако не те болат и не се повторуваат ритмично (во конкретен временски интервал). А грбот те боли од тежината, што е исто така нормално. И мене ме болеше, особено после 33 недела, па секоја вечер мм ме масираше пред спиење и колку-толку ми олеснуваше, пробај и ти со тоа.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 618
30.3.2011 13:42:16   
Lidina
I mene 3 dena me boli grbot i rebratauser posted image  ne mozam da disham. Za masaza ne stanuva zbor mislam poloso mi e. Ne znam kolku se sigurni masti za mackanje? Mi pomagaa prethodno za opustanje na muskulite.I pred toa imav problemi so ukocenost ama sega ne znam. Sto ke pravam do 9ti mesec pa tek sum 28 nedela, imam uste 2 meseci da odam na rabota..

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 619
30.3.2011 15:13:36   
gaga
zdravo na site,jas sum 34-ta nedelauser posted image i sakam da prasam dali imate praveno ispituvanje za GBS,toa go doznav vcera i bas ne sum zapoznaeta,mu se javiv na mojot ginekolog mi rece deka se raboti za zimanje bris i go narekuva bakteriolosko ispituvanje...bas ne mi e jasnouser posted image ....pa ako ima nekoja bilo kakvo iskustvo neka mi pomogne.pozdrav do site idni mamickiuser posted image i cestitki do veke sreknite mammickiuser posted image

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 620
30.3.2011 22:29:46   
heba
deneska bash sum hipohondrichki nastroena aj ova epidemijava so me vadi od pamet jadev sabajle jajca od prepelica demek mn ja jacale krvnata slika i cel den mi e losho ....eptnse zeznav sea umiram od strav nesho da ne zakacham

(Одговор на членот gaga)
Непосредна врска до пораките: 621
31.3.2011 14:36:25   
Gorde J
ИЗВОРНА ПОРАКА: gaga

zdravo na site,jas sum 34-ta nedelauser posted image i sakam da prasam dali imate praveno ispituvanje za GBS,toa go doznav vcera i bas ne sum zapoznaeta,mu se javiv na mojot ginekolog mi rece deka se raboti za zimanje bris i go narekuva bakteriolosko ispituvanje...bas ne mi e jasnouser posted image ....pa ako ima nekoja bilo kakvo iskustvo neka mi pomogne.pozdrav do site idni mamickiuser posted image i cestitki do veke sreknite mammickiuser posted image

toa se pravi vo 36 nedela i se zema bris od anus i vagina
vazno e da se napravi na pr. vo Remedika ne te poragaat bez toa. vo sekoj slucaj toa e za tvoe i za dobroto na deteto

(Одговор на членот gaga)
Непосредна врска до пораките: 622
31.3.2011 14:45:01   
Gorde J
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anestis

Здраво рингерајки и јас сакам да прашам нешто, можеби ќе е без везе, ама шо е финтата со 8 месец?јас полека се движам на кај 8 а не ми е јасно, зошто е стравот во 8 да не те фатат болки, и едвај да се чека да се влезе во 9 па макар 1 ден, или пак дека може и седмиче да се роди ама во 8.....барем така имам слушано.......знае ли некој нешто на оваа тема?Во смисол ризично е да се раѓа во 8 , дури и невозмоѓно, ради не знам шо...дали ми е ова дезинформација или има нешто?
Фала ви однапред
П.С: се утепав од вода пиење овие денови и се жедна сум, а вие?

dezinformacija definitivno
normalno e da di se rodi posle 36 nedela no nekogas ne odi
Jas na primer sum porodena 35 den i 6 dena. Imav tromboza na postelkata i nemase dovolno dotur na krv do deteto pa nastana zastoj vo rastot a snema i plodova voda. Mi napravija ispituvanje za toa kolku e zrelo bebeto so zemanje na plodova voda stignaa rezultatite i morase da se odi na carski. Rodiv zdravo pravo dete samo sto tezese 2.690 so crveni obravcinja i ne bese niti 1cas vo inkubator.
Nemoj da se plasis odi si redovno na kontrola i na CTG i se ke bide dobro
pozdrav

Непосредна врска до пораките: 623
31.3.2011 15:41:31   
gaga
fala ti Gorde J,pozdrav

(Одговор на членот Gorde J)
Непосредна врска до пораките: 624
31.3.2011 18:06:11   
Anestis
Tnx Gorde, takai si mislev

(Одговор на членот gaga)
Непосредна врска до пораките: 625
Страница:   <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

maticn kletki
maja jovanoska

(84%)

(16%)

Број на сите гласови: 67

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!