blond
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka ИЗВОРНА ПОРАКА: blond Илјада и еден пат се преиспитав, ја слушав мајка ми како ми кажуваше да си ќутам за да има мир. Е па јас да си притрајувам понекогаш, а дотичната на секој збор капаче да стави е не може така. Или и она ќе се прилагодува на фактот дека има снаа и дека не може да биде нејзиниот збор последен или и кажав и нејзе, не ви се мешам, не ми се мешајте. Толку. А за тоа атер правење, не можам ни јас. Кога бев сега една недела излезена од дома мајка ми ми вика јави и се на свекрва ти, кажи и како е малото. Молам? Ако неа толку ја интересира внук и нека се јави она, а не јас ке ѕвонам ќе правам лице: Ало мамо ние сме добри. Мачки да ме јадат и мене, колку се нервирам кога ќе и го слушнам само гласот ИСТО! (додека беше 3,4 месеци сеуште бевме МК) мм кога доаѓаше кај нас т.е кај неа и беше незгодно сепак друга куќа али за можеше се,а она кога одеше кај мајка ми додека беме на гости само ке седни и ај на баба оно многу ми плаче,и испадна дека јас не сум ја давала.и не го давав а ја зема она рика шо треба да седам и да гледам како помодрува а она само фу фу ја дува демек ако ја дувне нема да зајде ,ни да плачиш ни да се смеиш...и јасно и кажав дека се гледа кој е помил,ништо му нема купено само вика јас пари ќе ви дадам купете што сакате незнам што да и купам се има,а за др.внуче знае нели.....уште ми држе лутината брееееее па и јас ,тешко заборавам нешто што ме заболело и кога ставам црта тешко ја бришам може ја игнорирам ама си стои.....уште неродено јас ја прешкртав. Колку и да се добри сепак многу грешат и не ни размислуваат дека со ситница која за нив е небитна можат да повредат човек толку што ќе памти секогаш. ИСТО Не знам на другите внуци колку купувала бидејќи се големи имаат по 16 год. Но ако купувала како што купува сеа на овој внук, срамота. Можеби навистина немаат пари, ама 9 месеци го носев во мене, се знаеше дека ќе има внук, толку да не соберат некоја паричка да му купат нешто? Му има купено само едно јорганче со перниче и два пара чорапчиња. Толку. А да не набројувам мајка ми што има купено, колку пари има потрошено. Најмалку 800евра. Од алиштенца до релаксатор и креветче, се му купија моите. Плус пари што му даваат секој викенд за да сум купела што му треба. Ајде нели кој колку има толку и ќе троши, ама срамота е бидејќи пред да се роди малиот договорот беше едната баба да купи креветче другата количка. Креветчето го купија моите, а изговорот потоа на другите беше: е па еве ќе помине летото што ќе му е количка, нема кога да го возете. Не ми е материјалното на прво место АМА криво ми е, не е ова дете внуче само на моите... Ај доста тупев овде, одам да превземам акција П.С пред 5 мин и го оставив малиот да идам до вц и само што влегов: Блоооооонд ајде излегувај имам јас работа Аххх свекрвинска љубов.Па да крстам дете по неа-НИКОГАШ пу пу пу пу
< Поракaта ја уредил blond -- 14.11.2011 12:30:38 >
|