Anonimen
|
Fala vi na site za sovetite, ima nekoi konstruktivni koi kje gi prifatam. Pricnitata sto mu ja spomnav bivsata bese potsvesno ili svesno ( ne znam ) zatoa sto toj odbiva da prima teparija za negovata sostojba. I ne e deka problemot go gledam kaj nego, kako sto kaza niki tuku sega kaj nego a od sekogas kako nas problem, iako kaj mene e se vo red. Ovie 4-5 godini jas trcam po doktori, toj onaka lefterno si go sfakja rabotite. Do seg agi pominavme site bolnici vo Makedonija za sterilitet, eve pak sme na kontrola slednata nedela t.e toj e na kontrola, a ja prekina terapijata. Namerno (najverojatno)go kazav toa za da mu kazam deka tvojata bivsa ( koja se omazi pred nekolku meseci) vekje ima dete. Negovata bivsa na ja spomuvame za prvapat vo nasiot brak, taa mi se javuvase i mi isprakjase poraki preku drugarki,do pred da se omazi, kaj majka u se javuvase, ne ne ostavase na mira, inaku ne im vletav jas vo vrska, tuku tie bea raskinati vekje 8-9 meseci pa pocnavme nie vrska, i po nekolku meseci se zedovme. Zatoa me iznenadi negovara reakcija za prvpat, ama ete mi pouka za drugpat voopsto da ne ja spomnam. Vinovna sum i jas, ama i toj treba da se iskontrolira, pa zar na sekoj koj kje me isprovocira da krevam raka i da go udiram. A i mene me ubiva faktot sto so mene e se vo red toj ima problem, a jas trcam po doktori i dremam na internet, poracuvam lekovi za nego, a toj nezainteresiran voopsto. Se izmoriv od doktori i sl. Skarani sme uste, ne mu zboruvam, toj gledam saka da komunicira, ama jas ne mozam, celo vreme mi se vrti slikata vo glava od vcera. Kje vidam kako kje se odvivaat rabotite, a za dete kje pravime natamu pak IVF, pa ako ne bide razmisluvam so donor, ako go prifati toa, ako ne prifati togas zdravje...
(Одговор на членот Ikana)
|