|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
13.11.2011 10:03:30   
Fiao
Dobro utro i od mene! :) e sega mnogu se izraduvav sto doznav deka ima wi-fi na GAK user posted image . Inaku eve me mene po moi presmetki bi trebalo denes da polnam 35 nedeli, a po presmetki na maticnata veke imam posleni 35 nedeli + 5 dena (po proporciite na bebeto). kako i da e po na RR presmetkite utre vleguvam vo 36ta nedela user posted image .
Bolki seuste nemam nikakvi, pa duri nemam ni nekoi problemi so spienjeto (mozebi za toa e zasluzna kilazata, bidejki do sega navistina ne sum popravena nesto premnogu...).
Inaku utre ke si gi zemam brisevite pa edvaj cekam da vidam od toa sto ke iskoci.
Mi stignaa nekoi informacii deka se poverojatno e novata klinika da profunkcionira okolu pocetokot na dekemvri user posted image .
Ajde so lesno na site, gledam nikoj ne se prijavuva deka se porodil na 11.11.11 user posted image

(Одговор на членот lili31)
Непосредна врска до пораките: 676
13.11.2011 10:46:31   
DoroteaDj

Dobro utro i od mene

Ikana i jas si imam na iphonot od T mobile net taka sto nema da ima problem okolu brkanjeto wi-fi po bolnica :p

inaku od 6 00 sum budna...legni stani...mi se koci kolkot uzasni grcevi vo muskulite a moram da lezam stranicno- vrtenjeto mi e tesko ( za razlika od nekoi curki jas 30 kg kaciv za cela bremenost) i vekje sum ko kit na suvo
dupka napraviv na krevetov
i ovie cudni bolki vo jajnici me zbunuvaat
preponite isto ko posle javanje konj

Ama sila ima dovolno za da izdrzime

ja nema Zivka garant uziva so svojot bebus

Ajde na site so lesno a nie tesko da bideme del od novata klinika vo dekemvri
Jas ne znam zosto mi se uvrtel 30 noemvri ko datum za poragjaj :-)))

imajte ubavo nedelno popladne

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 677
13.11.2011 11:51:39   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Поздрав женски,како сте? Ние од денес во 34-та недела, веќе како се ближи крајот се повеќе немам трпение,сакам да ја гушнамuser posted image
Дали знаете за во Ремедика колку време унапред треба да се закаже за породување, колку прегледи таму треба да се направат, бидејќи во Систина прашав и ми рекоа дека бременоста треба кај нив да се следи од 30 недела што значи дека за мене е касноuser posted image
Секаде ли е така?

Mislam deka ne e sekade taka. Na primer znam deka edna poznanicka se porodi vo Sv.Lazar bez da zakazuva. Inaku jas planiram vo Remedika da se porodam i tamu si ja vodam bremenosta skoro od pocetok ama ne znaev deka treba da se zakazuva. Sega sum vo sreda na pregled, pa ke prasam. Mislam deka ne bi te vratile ama sepak ke prasam. Pozz

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 678
13.11.2011 11:55:42   
Mrs.Tinka
Dobro utro! I jas ne spijam kako sto treba user posted image i taka so meseci... Mnogu sum umorna. nesto i pod stres denovive, ne znam sto mi e-izgleda panika!!!! Poz do site

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 679
13.11.2011 12:53:48   
vodickata
spienje 0 panika 0 bolki kontrakcii 0 zelba za guskanje nad 1000000000000000000000.... i toa sega ke odam da go razmrdam malce bebus da mu teknit deka mu e vreme da izlezit hihihihi ... so mm se smeevme sinoka se zamrda maliov cel stomak na edna strana mi go odnese i jezivko ama slatko bese si vikam abe maliov da ne ja zgrsil stranata za izlez ... a vie mamicki kako ste mi ova ubavicko nedelno utro ve gushkam i pozdravuvam i vi posakuvam ubav denuser posted image

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

Непосредна врска до пораките: 680
13.11.2011 12:58:53   
vodickata
cooper jas mislam deka ne e vazno kakov ke bide porogajot bitno e bebuskite da se zdravi i zivi a nie sme izdrzale do sega pa za najubaviot moment vo zivotot mislam deka brzo ke mine i tebe so les i bez zamarancii se ke si bide vo red pred se doktorite si znaat sto pravat user posted image

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот DoroteaDj)
Непосредна врска до пораките: 681
13.11.2011 14:40:10   
ana mari
deneska dobro si spiev do 13:00 casot.... inace eve vo 38 nedela bolki nema ni pak lazni bar malku da se izraduvav heheh..... ajde uste malkuuser posted image pa ke se guskame so user posted image

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 682
13.11.2011 16:07:59   
kremco
Skoro kaj sekoja problem so spienje,jas ne mozam da zaspijam ama b6 itaminot me uspiva ama sepak ne e toa toa.stanuvam navecer,sinokja samo ednasuser posted image user posted image ama jas posle nemozam da zaspijam e toa mi smeta taka si lezam.user posted image

Jas od tornik ekje 34ta nedela,koga bris da praam sega oaa nedela ili slednata? Leleeee rasipaNA ni e tretata buka od azbukata sto da pra  aam02.

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 683
13.11.2011 16:09:12   
miana
helloooo devojki...eve me i mene...denes mnogu sum vredna.. Cistev se po doma,pustam masini i sl..Inaku dobra sum..devojevo kloca li kloca..Utre vleguvam vo 35 ta nedela i sabajle sum na pregled odnosno na brisevi pa koga ke se vratam obavezno ke vi pisam.Pocnuvaat da me pukaat filmovi..Najveke od se me plasi toa sto znam deka postoi moznost pak da ne mi dadat epiduralna ili spinalna i me faka strav od toa soblakanje na sekoj pregled i cepatenje pred 100 doktori user posted image   Inaku bev vcera na zelen pazar i si kupiv helanki,imase mnogu mideri ama mi preporacaa da ne kupuvam dodeka ne se porodam - zaradi brojot.. i takauser posted image  Prijaten den na site

Непосредна врска до пораките: 684
13.11.2011 16:49:53   
elenak

Поздрав женски,како сте? Ние од денес во 34-та недела, веќе како се ближи крајот се повеќе немам трпение,сакам да ја гушнам
Дали знаете за во Ремедика колку време унапред треба да се закаже за породување, колку прегледи таму треба да се направат, бидејќи во Систина прашав и ми рекоа дека бременоста треба кај нив да се следи од 30 недела што значи дека за мене е касно
Секаде ли е така?

Mislam deka ne e sekade taka. Na primer znam deka edna poznanicka se porodi vo Sv.Lazar bez da zakazuva. Inaku jas planiram vo Remedika da se porodam i tamu si ja vodam bremenosta skoro od pocetok ama ne znaev deka treba da se zakazuva. Sega sum vo sreda na pregled, pa ke prasam. Mislam deka ne bi te vratile ama sepak ke prasam. Pozz

Женска па ние не сме многу разлика во термините, може и ќе се сретнемеuser posted image Јас би сакала малку порано да си закажам царски за да бидеме здравје дома со user posted image за Нова година. А кажи ми кој д-р ти ја води бременоста и како си задоволна?

Непосредна врска до пораките: 685
13.11.2011 18:43:14   
Mrs.Tinka

Поздрав женски,како сте? Ние од денес во 34-та недела, веќе како се ближи крајот се повеќе немам трпение,сакам да ја гушнам
Дали знаете за во Ремедика колку време унапред треба да се закаже за породување, колку прегледи таму треба да се направат, бидејќи во Систина прашав и ми рекоа дека бременоста треба кај нив да се следи од 30 недела што значи дека за мене е касно
Секаде ли е така?

Женска па ние не сме многу разлика во термините, може и ќе се сретнемеuser posted image Јас би сакала малку порано да си закажам царски за да бидеме здравје дома со user posted image за Нова година. А кажи ми кој д-р ти ја води бременоста и како си задоволна?

dr. Jane Stojkovski mi ja vodi bremenosta. Od se srce ti go preporacuvam.
Daj boze da se druzime vo Remedika.
Sto se odnesuva do carskiov, jas mislam deka ne ti e bas dobar izbor ama ti si znaes. Jas sakam spontano so epiduralna. Ako mora carski, togas carski se razbira. Ama kaj carski oporavuvanjeto trae podolgo, sepak e toa operacija. Ti si znaes, i jas ne sum mnogu iskusna pa da solam pamet na drugi user posted image . Ima vreme, ke se dogovorime da se najdeme vo Remedika. Do togas uzivaj si vo user posted image   ako e toa vozmozno- mene veke mi se smaci od se.

Непосредна врска до пораките: 686
13.11.2011 19:02:18   
elenak
Па знам дека нема поарно од природен пораѓај ама кај мене на принцезава и тежи газот и не сака да се сврти, чучната е и ужива user posted image За искуство немам ни јас, така ми кажа матичниот дека ако не се сврти ќе морам на царски. Како и да е без мака не бива, ама нели,се за нашите мили user posted image

Непосредна врска до пораките: 687
13.11.2011 19:44:02   
ana mari
zenski kako cel stomak da me stega povise osekam gore, nekako cudno custvo duri ne znam ni kako da go opisam user posted image user posted image user posted image ima li nekoj vakov problem

< Поракaта ја уредил ana mari -- 13.11.2011 19:48:22 >

Непосредна врска до пораките: 688
13.11.2011 20:05:11   
ana mari
kaj ste zenski ve nema da mi pisete user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 689
13.11.2011 20:22:44   
miana
ana mari - neznam kako da ti pomognam..Znam deka ima zboreno na ovaa tema za onie kontrakciite ( neznam kako se vikaa - sto pravat steganje vo stomakot ) jas nemam takvi no znam deka ako se vratis nekolku strani nanazad ke proicitas - ili eve nekoj neka pise kako se vikaa tie kontrakcii...Mene veke mesto ne me faka.Edna casa voda da se napijam - se izmoruvam kako da sum kopala..Mesto ne me faka.Kicma me boli.Sekretot me polude,pocnuva i da me cesa i pri mokrenje da me pece :( Primetiv i deka mi izleglo edno hemoroidce i toa me seknuva ...Utre sum na pregled i ima da go napnam doktorot :( Mnogu mi stanuva tesko user posted image

Непосредна врска до пораките: 690
13.11.2011 20:24:30   
DoroteaDj
eve sme ne se sekiraj boli nad pupakot, pod zeludnkot?
se zavisi kako e svrten bebsot i kade pritiska i sekako od hranata sto ja jades

mene gore me stiskase non stop dodeka ne pocnav so pozdrava ishrana
isfrliv toa kolacite i bureite
mnogu ovosje, navecer salati ili mleko i keks
jogurt so zitarici
i sega e polesno

samo me zbunuva i pokraj ovaa ishrana jas povrakjam sega vo 9 mesec ( a imav bremenost bez macnini)

kaj mene mnogu me boli i sece vo predelot na jajnici
kicmata kaj ''krstot'' sto bi rekla baba mi i preponite mnoguuu

user posted image

Непосредна врска до пораките: 691
13.11.2011 20:28:22   
DoroteaDj
miana

proba so soda bikarbona da se odmivas za cesanjeto?

hemoroidi imam i jas mi izlegoa vo 7 mesec a sega se vidno izlezeni

i jas sum cela ovaa nedela na pregledi
da vidime dali ke ostanam domce ili na patoloska ke polezime 2 nedeli
user posted image

Непосредна врска до пораките: 692
13.11.2011 20:29:34   
DoroteaDj
Бракстон-Хиксови контракции. Тешко се разликуваат од вистински, породилни контракции, особено блиску до терминот на породување.

Доколку контракциите не доведуваат до скратување и проширување на цервиксот се нарекуваат лажни контракции. Додека вистинските породилни контракции стануваат се подолги, појаки, со правилен образец и се јавуваат се почесто, лажните контракции се:

* Неправилни: Лажните контракции се спорадични, немаат предвидлив образец и обично престануваат со одмор или промена на позиција.
* Ги чувствувате околу стомакот: Вистинските контракции, за разлика од лажните, ве обвиткуваат од грбот до стомакот. Доколку лажните контракции ви предизвикуваат неудобност, легнете во топла бања или земете течности.

Непосредна врска до пораките: 693
13.11.2011 20:32:15   
ana mari
ufff fala mn... ova ne se izdrzuva ni da lezam ni da sedam nikade ne me sobira se plasam dane e nesto so bebusot kako nis cel stomak da mi setaat nekoi linii i me stegaat

Непосредна врска до пораките: 694
13.11.2011 22:44:20   
ivoni4ka
ana mari a koja nedela si?
jas takvi steganja na stomakot osekam od minatata nedela ama na mene cel stomak mi se grci posebni od papok nadolu bukvalno kako grc i si mislev deka se onie braxton kontrakcii ama si vikam neli mi e rano 29+6 dena sum ama mi e malku strav bidejki mi e skrateno grloto i sum na odmaranje i na magnezium.
ikana ti na GAK li si primana?  ne te razbrav tocno ako si tamu so koja pricina?

< Поракaта ја уредил ivoni4ka -- 13.11.2011 22:46:04 >

Непосредна врска до пораките: 695
13.11.2011 23:10:57   
ana mari
38 nedela

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 696
13.11.2011 23:37:22   
Cooper
jas sum citala za braxton kontrakciite koga ke imash da se napiesh edna dve cashi voda i da legnesh na leva strana..pomagalao..ana mari da ne e debeloto crevo neshto..user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 697
14.11.2011 0:21:10   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

Секаде ли е така?

dr. Jane Stojkovski mi ja vodi bremenosta. Od se srce ti go preporacuvam.
Daj boze da se druzime vo Remedika.
Sto se odnesuva do carskiov, jas mislam deka ne ti e bas dobar izbor ama ti si znaes. Jas sakam spontano so epiduralna. Ako mora carski, togas carski se razbira. Ama kaj carski oporavuvanjeto trae podolgo, sepak e toa operacija. Ti si znaes, i jas ne sum mnogu iskusna pa da solam pamet na drugi user posted image . Ima vreme, ke se dogovorime da se najdeme vo Remedika. Do togas uzivaj si vo user posted image   ako e toa vozmozno- mene veke mi se smaci od se.

Devojki nema potreba od nikakvo zakazuvanje ama fino bi bilo barem ednas pred poragjaj da pojdete i da se vidite so nekoj doktor ili ako sakate nekoj posebno da ve poragja i taka pregledite vo 9-ti mesec vi vlaguvaat vo cenata...eve jas bev casrki i majstor za carski e doktor Efremovski...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 698
14.11.2011 0:32:49   
ana mari
jas sum citala za braxton kontrakciite koga ke imash da se napiesh edna dve cashi voda i da legnesh na leva strana..pomagalao..ana mari da ne e debeloto crevo neshto..
lelel sega me isplasi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 699
14.11.2011 0:48:04   
ana mari
ej zenski ovde vo 39 nedela pisuva Во деновите пред породувањето може ќе приметите некои знаци, кои не треба да ве збунат, бидејќи не значи дека породувањето ќе започне веднаш штом тие ќе се појават. Во тие знаци влегува: крвав вагинален секрет, зголемен апетит, пролив... ne mi e jasno zasto proliv moze nekoj da mi objasni

Непосредна врска до пораките: 700
Страница:   <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16

Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?