|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27...
6.12.2011 14:34:35   
zaibi
i jas pijam mn voda
uste ne sum otekla ama nasabalje primetuvam prstite na dlankata kako da me stegaat mozebi toa e toa
ne znam zs prv pat mi e i sum kako izgubena user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот vitalis)
Непосредна врска до пораките: 1976
6.12.2011 14:34:39   
vitalis
Podobro ti e so kamilica po koncentrirana da bide nekolu kesicki, i taka da si pravis promivka a ne soda bikarbona zatoa sto moze uste poveke posle toa da se sozdava, pij mnogu jogurt od toj so kultura na bakterii duri moze i so jogurt da napravis promivka i najvazno nikako blago, nosi samo pamucen ves i obleka, i ubavo brisise posle mienje da nema vlaga.

(Одговор на членот zaibi)
Непосредна врска до пораките: 1977
6.12.2011 14:37:26   
zaibi
lele kako blago da nejadam
pa imam momenti koga poludam ako ne kasnam barem edna kockicka cokolado ili edna smokva od slatkotuser posted image
ke se potrudam ama ne mozam mislam stvarno mn mi se prijaduva blagouser posted image
eve duri i sega koga pisuvam mislam na blago taka kinder pingvin 1 mozam da apnam ama samo ednouser posted image

Непосредна врска до пораките: 1978
6.12.2011 14:39:01   
vitalis
Toa e toa user posted image ako otekuvas moze da primetis po gluzdot na nogata, ili koga ke nosis corapi kaj lastikot ako e mnogu zarezan vo mesoto ima kako linija togas znaci deka moze da ima otok i nozete gore. E koga ke se pojavat otoci ne nosete prsteni nikako i nema jadenje sol ke staneme kako user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: zaibi

i jas pijam mn voda
uste ne sum otekla ama nasabalje primetuvam prstite na dlankata kako da me stegaat mozebi toa e toa
ne znam zs prv pat mi e i sum kako izgubena user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1979
6.12.2011 14:43:25   
zaibi
solta se trudam da ja izbegnuvam navistina a ke se obidam i blagoto
fala vitalis za kamilicata ke probam so nejze
a za nozete ne sekogas ama primetv ednas deka taka imase linijka od corapite user posted image
posle nemam primeteno
a za spienjeto i jas ke se budam navecer za vo wc na sabalje ne mozam da se osvestam dremka me fati me ubiva i od tolku vrtenje glavta ke me zaboli

Непосредна врска до пораките: 1980
6.12.2011 14:45:11   
miana
user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28

Da taka vikaat deka prvorotka navodno podolgo go nosi, jas ne veruvam vo toa rekla, kazala..ke vidime. Inace planiram prirodno, spontan poragaj bez anestezii , epiduralna  vo cair pa ke vidime..moze sega taka mislam koga ke me fatat bolkite ke smenam mislenje i ke placam za epiduralna user posted image user posted image user posted image

Mila28 DAJ BOZE da ne pobaras epiduralna,dajboze kratko vreme da imas bolki odnosno brzo da se otvataras..Jas uste sega placam za epiduralna ili za spinalna..Ne se plasam tolku od poragajot kolku sto se plasam od bolkite pred poragajot..Mnogu sporo se otvarav i postojano imav jaki bolki,takada uste sega placam za anetsezija i go molam boga da najdam "luge " sto ke mi ja sredat taa rabota zosto razbrav deka navecer ne ja stavaat zosto nemaat dovolno anesteziolozi sto dezuraat user posted image user posted image user posted image  I sega kako luda samo prasuvam luge i imam eden kup ama se plasam da ne ispadne"na tri babi deteto kilavo"  pa pak da ja krevam bolnicana vo vozduh user posted image  Inaku jas sum i za spinalna..Na taa i pominuva dejstvoto za vreme na poragajot odnosno se gubi dejstvoto koga pocnuva poragajot i si gi osekas naponite najnormalno...Jas od poragajot ne se plasam - isto kako da odis po golema nuzda ama mnogu po jako i zamislete akuserkite ne ne vikaat NAPNI tuku KAKAAAAAJ user posted image      Mene mi stavija spinalna pola cas ptred porAgaj za da me smirat i provokacija i poosle pola cas pocnaa jaki bolki i naponi i taka se porodiv za 5-10 minutki...

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 1981
6.12.2011 14:53:27   
*Elena*
Aj da vi se pofalam, sega vo 41 nedela ja zarabotiv i prvata strijauser posted image ...neizbezno bese izglea, nemoze da projde bez niv bremenost...u pm

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1982
6.12.2011 14:57:30   
*Elena*

ИЗВОРНА ПОРАКА: vitalis

E zdravo, jas celo vreme pijam mnogu voda i bez sise ne izleguvam od doma, a da ve prasam dali pocnavte da otekuvate.....na tolku voda.I imam mnogu apetit se sum gladnauser posted image , postojano jadam, i pocnav pak mnogu da spijam kako vo prv trimestar ili moze e od vremeto. E deneska odam vo kupuvanje celo vreme vikam ima vreme ama da ne me iznenadi user posted image . Jas so prvoto dete nemozev da nosam nikakov gradnik me stegase, cesase, pa i tie za doenje obicnite , togas se gradite senzitivni. Prasanje : kade moze da najdam aparat za odmolzuvanje ama elektricen ne tie na raka i normalno da ne e skap. Ikana stiskaj zabi jas i ti imame uste za nosenje.....user posted image

Vitalis, Za aparat za izmolzuvanje imas vo enci menci na tommee tippee, chicco i avent, samo sto elektrincnite se poskapi. Jas zemav na Avent manuelna, mm mi ja naraca od ebuy za 1500 den so komplet sisence i cucla, i mi stigna od Anglija za 6 dena po posta so free shipping. Istata pumpica vo enci menci e 3000 den. Taka da ako mozes da si najdes nesto na net poevtino ke te fati...

Непосредна врска до пораките: 1983
6.12.2011 14:59:52   
zaibi
ma super si elena
jas sum 33 nedela i se slakam i navecer i nasabalje so bademovo ulje samo da ne se napukam zs edna moja cimerka od studentskite denovi bogami resto i e stomakot sega posle poragaj a bese edna vitka edna visoka sega veli sram mi e da se soblecam kakov mi e stomakot
ama jas mislam deka goooolema uloga imaat i genite vo toa ??????ama staviv mn prasalnici zs ne sum sigurna user posted image

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 1984
6.12.2011 15:47:42   
@Mila@
Nema aber od moite koleshki so pominat rok deka nekoja se olesnila ahahaha jas vcera vecerta pak imav bolkicki okolu 30 min ama ne porodilni tuku me bolea nozete i preponite ...doktorot vika toa NE se porodilni bolki ke sum si osetela koga ke bile ahahah

Utre sum pak na ctg i ne znam dali na eho ke me gleda ili ke me meri  vo prsti

AAA i da vcera primepiv na brishenje kako ligavka gusta bledo roze kafeavo parcence ne znam dali e toa od pregledot ili e toj cepot a sto mislite vie 2 pati vo cel den se pojavi ?!?!?!?

Непосредна врска до пораките: 1985
6.12.2011 16:01:15   
miana
Luge Ikana ne se pojavi ? user posted image   Ona obicno i od mob pisuva koga e na GAK..Da ne ima nesto novo??? Jas inaku go napraviv rucekot i sega ke si prilegnam malceuser posted image   Ajde i vie nenaspanki - odmorete se po malve...Mila inaku za cepot - nemam poima kako izgleda toa,i mene posle sekoj pregled vaginalen mi e taka..sluz so sukrvica takada neznam kako bi izgledal toj cep iako mi e vtora bremenost ni vo prvata ne sum znaele sto e toa..

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 1986
6.12.2011 17:03:06   
Kockicka
A da ve prasam od koga pocnaa so toj vaginalen pregled sto go zborite mene uste nemat mi go napraveno a sum 38 nedela. Utre sum na Ctg i da go odredime datumot za carski pa da se spremam psihicki ako mi e dojdeno vremeto za toj tolku bolen pregled user posted image

Непосредна врска до пораките: 1987
6.12.2011 17:42:58   
lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28

Da taka vikaat deka prvorotka navodno podolgo go nosi, jas ne veruvam vo toa rekla, kazala..ke vidime. Inace planiram prirodno, spontan poragaj bez anestezii , epiduralna  vo cair pa ke vidime..moze sega taka mislam koga ke me fatat bolkite ke smenam mislenje i ke placam za epiduralna user posted image user posted image user posted image

Најпаметно ти е тоа спонтано да си се породиш,секој болка се издржува а викаат дека господ дава посебна сила да издржиш во тие болки!
Со лесно да е само!!!

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 1988
6.12.2011 17:51:52   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

A da ve prasam od koga pocnaa so toj vaginalen pregled sto go zborite mene uste nemat mi go napraveno a sum 38 nedela. Utre sum na Ctg i da go odredime datumot za carski pa da se spremam psihicki ako mi e dojdeno vremeto za toj tolku bolen pregled user posted image

Stom ke odis na varijanta carski, ke kurtulis od pregledot user posted image . Inaku toj pregled go pravat koga ke otides so bolki, da vidat dali si otvorena. Vo tvojot slucaj ne vazi toa.

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 1989
6.12.2011 17:56:02   
Kockicka
Uf fala bogu sto ne vazi za mene :) od edna starana super sto ke go nemam toj pregled a od druga starana zal mi e sto sum carski ali sto e toa e se za nasite user posted image

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1990
6.12.2011 18:54:47   
cece81
dragi rr-ki, bi sakala da ve prasam ponedelnik sum na pregled i ke bidam 28 i 3 dena, dali osven krv i mokraca i gledanjeto na eho ke treba da se ispituvaat dodatni raboti. I dokolku znaete da mi kazete do koja nedela bebeto ima moznost da se vrti vo stomaceto, mene na sekoj pregled mie e svrteno karlicno, pa se plasam dali ke imam vreme da zafati pravilna polozba , zosto ako e karlicno neli ke bide moralno samo so carski da se porodam .user posted image

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 1991
6.12.2011 18:59:01   
Kockicka
cece za drugi ispituvanje nemozam da ti odgovoram najcesti se krv i mokraca a za karlicno svrteno bebe velat deka bebeto se zavrtuva 3 pati vo tekot na bremenosta i ima sansi do posleden moment da se zavrti no eve licno kaj mene od 25 nedela nekade si e svrteno karlicno i nikako da se zavrti.Porogajot za karlicno svrteni bebinja e najbezbedno da bide carski za da ne te izmacat tebe i bebeto a osobeno ako se raboti za prva bremenost

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 1992
6.12.2011 19:22:38   
fanicka
Cece, jas sum 28.1 nedela znaci samo 4 dena sum pred tebe. Mislam deka treba da odis i vo trnasfuzija da gi proveris d-dimerite jas gi proveriv i iako bea vo red, mi dadoa clexane poradi pobrza koagulacija na krvta.

Непосредна врска до пораките: 1993
6.12.2011 19:24:32   
fanicka
I kaj meneuser posted image e svrteno karlicno, no toa ne znaci deka taka ke ostane se vrti toa i vo 36 -37 nedela ne se sekirajte za toa.

(Одговор на членот fanicka)
Непосредна врска до пораките: 1994
6.12.2011 19:33:52   
miana
Vaginalniot pregled ne go pravat samo ako kazes deka imas bollki tuku i vo drugi slucaevi...Dokolku postoi bilo kakov problem proveruvaat za sekoj slucaj da znaat dali si otvorena odnosno dali ima sansi naskoro da se porodis..mene so prvtoto bebe na sekoj pregled me gledaa za sekoj slucaj zosto bese malecko... A sega minatiov pat koga bev kazav deka denta dva pati mi potece nekakva vodicka vo gakite i zatoa mi rekoa da se soblecam da me vidat..ianku bebeinjata obisno se vrtata posle 30 tata nedela a nekoi i mnogu pokasno takada mislam deka nema mesto za panika kaj vas....Ikana ne se pojavi???

Непосредна врска до пораките: 1995
6.12.2011 19:39:22   
Ikana
Zenski zdravo! Eve jas pak kaj drugarcinjata na GAK, so mala izmena, sega sum vo predporodilna kacena. Me primija so kontrakcii jaki i tri prsta sum otvorena od sabajle ama samo tolku, cel den cekam da me fatat bolki ama nisto, pa si ceksm. Na ctg ima redovni kontrakcii... Vodenjakot ne mi e prsnat... Zdravje so lesno samo neka e, pa ke pisuvam kako ide:) gushki za site!!!

Непосредна врска до пораките: 1996
6.12.2011 19:46:33   
miana
lele ikance ti posakuvam pobrzo da si se olesnis i da si se guskas so bebenceto.....uffff ajde ti pustam srekicka user posted image user posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1997
6.12.2011 21:58:16   
miana
аииии каква штама..Кај сте бре мамички??Ве нема,што ли правите??? Јас се досадувам,мм си работи,керками си заспа ,па си реков ај да видам што има тука ама тука ништо немалоооо...Икана незнаеме како е .... Штом ја качиле горе во предпородилно и  не смее ,многу да алува со телефонот ..Икана кога и да си во можност пиши ни како одат работите таму...Леле мене кичмава ме уби..Инаку да Ви кажам дека киселини немам веке 5 дена и приметив дека ми  беаљ од лебот..Свеки има нова машина за месење и печење леб и некако секој ден по ред печеше и јас после лебот полудував..Се случи два три дена да купуваме леб и ОП јас немам киселиниии..Е сега за мене има купеечки леб а другиве си јадат топло крцкаво домашно лепче..Инаку за бебето се ми е спремно,испрано,испеглано....За мене торбата е спремна само уште папучи ми требаат некои гумени за мокрење и готова сум....Сум си купила ВИР 80 влошки и од искуство ви кажувам дека тие се најдобри влошки од оние какви што треба да носите во болница..хигиенски....На долнот крај имаат како мушамче и не портекуваат а додека оние другине се обичен памук со мрежа...И така..Ајде пишете нешто- досадно е user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1998
6.12.2011 22:41:11   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Zenski zdravo! Eve jas pak kaj drugarcinjata na GAK, so mala izmena, sega sum vo predporodilna kacena. Me primija so kontrakcii jaki i tri prsta sum otvorena od sabajle ama samo tolku, cel den cekam da me fatat bolki ama nisto, pa si ceksm. Na ctg ima redovni kontrakcii... Vodenjakot ne mi e prsnat... Zdravje so lesno samo neka e, pa ke pisuvam kako ide:) gushki za site!!!

Me potseti na mene. I jas taka cekav ama me vratija domce user posted image . So taa razlika sto jas imav bolki redovni ama ne bev ic otvorena.
Kako i da e, mnooooooogu srekja ti posakuvam!

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1999
6.12.2011 22:46:35   
miana
 jas pa sekoe odenja na GAK se plasam da ne me zadrzat..Tuu znaci tolku sum placka i tolku hororisticno si go svakam toa ostanuvanje tamu - nemozam da vi opisam...Uffffffff zosto sum vakva??????Placi biiiiiiip....

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 2000
Страница:   <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?