Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 9:39:20
lili31
dobro utro na site ...deneska trebase da odam na kontrolla ali nekako ne mi se odese,pak ke mi stavija raka vnatre da vidat kolku sum otvorena pa ke pocekam uste 2 dena do polna 40 nedela,na moj ne mu se izleguva,a i uste mrda,dali i kaj vas e isto?vcera osekav ikanje na edno 2-3 min,pa ze stegnuvase,trebase da ne mrda tolku vo poslednata nedela,,,,,da ne e ova e znak deka ke go nadnosam do 42
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 10:01:39
Ikana
Lili kaj si ma ti? Nema znaci za zal dali ke go nadnosis bebco, ama sto se sekiras voopsto...kako saka taka ke bide! Moze i vecer ke dobies bolki pa ke se porodis do utre! Samo ti opusti se
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 10:10:31
elenak
Добро утро, добар ден! Кај си бе миана, не загрижи И јас уште оваа недела до крај на работа и после дома, перење, пеглање, спремање... Туку и мене стомаков ми расте со брзина на светлината, горни тренерки од мм по дома носам, за два дена моите ми се смалија А што ми е жешко нон стоп, лелее полудувам, нозете и рацете ми се врели цело време, мм ми вика како фурна си Како е кај вас?
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 10:15:46
miana
Eve sum be Elena ...Ne ve ostavam vise vaka - da si milslite sesto u glavava..>Ke vi pisuvam obavezno...Me nervira moeto malo lap-topce mnogu i me mrzi na nego da pisuvam i baska netot nadminat pa spoooor ....tuka sum sega,mi se vrti u glavava doma ne sum pipnala nisto - panika me faka Kako slonce se osekam
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 10:21:30
Cooper
zdr rr...jas sega stanav malku mrzlivka deneska .od denes vleguvam vo 30 sedmica..popladne sme na doktor da ne vidi..najubavoto e shto bev +12 kila pred 3 sedmici i ne kaciv ni kilce od ogash ... bev da razgleduvam za raboti..krevetce kolicka neshto od alishtenca..mn raboti imam od snaa mi a ima uste mn da se dokupat..mi bese mn ubavo koga gi gledav detskite raboti .ke pisam i popladne da vidime shto ke kaze doktorot kolku sme porasnale .pozdr za sega
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 10:24:20
Kockicka
Dobro utro i od mene jas denes sum nekako poveselo i poraspolozeno izgleda do Gevgeliskoto sonce ke e :) Denes gledamsite sme nekao tuka ne e kako vcera koga nikoj nemase :D
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 11:11:27
miana
Denes nesto site ste mi pospani Dorotea ja nema..Ili se guska so bebeto ili ceka da se guska....Mene lele kolku mi se spieeeeeeeeee Neznam kako ke izdrzam ufffff......Kaj ste be mamicki? Ajde neka pise nekoja sto bila na pregled kako pominala??? Jas uste malce ke se javam kaj doktorot i ke vi kazam koga ke odam ...Strav me faka ,mi e strav da ne me zadrzat a nisto nemam spremeno - ne sakam sveki da mi se mesa gore kaj mene u stipki Moram da se fatam za rabota seriozno...
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 11:33:28
Kockicka
Miana ti bese 37 nedela isto so mene ako ne sum greska :) jas spremav nesto no suste sum vo dilema dali da kupam nesto pocakano za izleguvanje od bolnica ili da izlezeme so pliseni spikoznicki sto veke gi imam kupeno i ispeglano pa dali da stavam nesto pod spikoznite se razbira imame i pliseno kebence plik i korpicka za iznesuvanje koja e celata zatvorena :D
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 11:35:34
KRISTIJANA*
Zdravo na site , jas vcera bev na praegled i uste nema nisto ... mislam nema kontrakcii nema bolki a vo sreda mi e kraen termin ... vaginalno seuste ne sum pregledana ...doktorkata mi rece vo petok na vtori da dojdam....inace vcaera mn me bolese kicmava i sabajlevo mi potece mn golemo kolicestvo na sekret nekako belo mlecno.... neznam sto e ......moze nbekoja poiskusna mamicka da mi objasni kako e so mukozniot cep....? da ne e toa .... nemozam veke nestrpliva sum stvarno ... i dali nekoj znae kako e procedurata otkako ke se pomine termin odnosno kolku e maksimumot na nadnosuvanje? celatya sum vo dilemi
pozzzzzzzzzzzz
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 11:39:12
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka
Miana ti bese 37 nedela isto so mene ako ne sum greska :) jas spremav nesto no suste sum vo dilema dali da kupam nesto pocakano za izleguvanje od bolnica ili da izlezeme so pliseni spikoznicki sto veke gi imam kupeno i ispeglano pa dali da stavam nesto pod spikoznite se razbira imame i pliseno kebence plik i korpicka za iznesuvanje koja e celata zatvorena :D
Da da denes vleguvam vo 37 ma nedela.....Jas imam plisani spihozn za bebusot i taka i ke ja iznesam..neka i bide potoplo..Ne se izlozuvaj na trosoci dopolnitelno.... Ubavo ke ti bide kako i da go obleces..By the way kaj ke se poragas? Jas vo GAK
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 11:41:48
Ikana
kristijana ako ti e mukozniot cep togas za 48 do 72 saati bi trebalo da se porodis! tecelo kako silikonsko nesto pomesano so rozevko, kafeavo ili zolto....aj so lesno neka ti e, a za nadnosuvanje na lekar ke ti kazat sto i kako! Pozdravce!
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 12:10:21
ivoni4ka
zdravo RR mamicki kako ste mi eve jas sum dobro spremam se da odam vo carsija da se razodam oti skisnav doma veke tuku sto son soniv vecerva kako preubav slatko devojcence koe go drzam vo race vo dvorot doma vo belo fustance i rozevi kondurcinja i rozevi pandelki drzam vo race me gledase milno i slatko se smeskase ne sakav da se razbudam za da ne si otide devojceto
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 12:12:43
*Elena*
ИЗВОРНА ПОРАКА: KRISTIJANA*
Zdravo na site , jas vcera bev na praegled i uste nema nisto ... mislam nema kontrakcii nema bolki a vo sreda mi e kraen termin ... vaginalno seuste ne sum pregledana ...doktorkata mi rece vo petok na vtori da dojdam....inace vcaera mn me bolese kicmava i sabajlevo mi potece mn golemo kolicestvo na sekret nekako belo mlecno.... neznam sto e ......moze nbekoja poiskusna mamicka da mi objasni kako e so mukozniot cep....? da ne e toa .... nemozam veke nestrpliva sum stvarno ... i dali nekoj znae kako e procedurata otkako ke se pomine termin odnosno kolku e maksimumot na nadnosuvanje? celatya sum vo dilemi
pozzzzzzzzzzzz
Dobar den devojki:) I jas istata sudbina kakoi Kristijana, sabajlevo bev na pregled, dva dena do termin, bebus e namesten ama kontrakcii nikakvi. Postelkata mi e zdrela i plodovata voda namalena. Mene nokeska me bolese kicmata i stomakot, ama ne se povtoruvase, samo traese i si pomina posle nekoe vreme. Sekretot mlecen:) i jas go imam, doktorkata mi rece deka toa e normalno, belo pranje koe se zgolemuva na krajot na bremenost. Ako ne se porodam do cetvrtok doktorkava mi rece da idam na pregled vo drzavna pa tamu da resat so kako ponatamu:( Mislam deka max na nadnosuvanje e 2 nedeli, t.e polni 42 nedeli. Duri se staviv vo depresija sto uste nema aber ova, a kako trgna mislev deka porano ke izleze. pozz...
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 12:40:50
mila28
Zdravo mamicki..kako ste..denes vremeto e super...denovive e bas rascisteno ne e tmurno i maglivo, pa i jas s um poraspolozena. Od denes sum 37 polni..letna vremeto..nekako od 30ta nedela pa do sega mi pomina dur trepnam, neznam dali i na vas taka. Vo sreda ili cetvrtok sum na ctg i ke pobaram i na eho da me vidat..mnogu me interesira kako napreduva so kilaza. A za od bolnica i jas imam spremeno plisani shpihozni beli so nezno plavo i zolto kebence plik, nekako mi e zal tolku malecko da go stiskam i oblekuvam vo farmerki, kosuli itd... ima vreme za toa
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 12:47:26
miana
mila 28 ako odis na drzavno za pregled mislam deka i samo eho ke ti pravat a za ctg ke vidat ako ima potreba ..Taka e vo GAK a vo cair neznam...Bas vi pisav i mene upatot mi bese za ctg ,pa me gledaa ne eho i koga vidoa pomalo bebe me stavija na ctg....Inaku drugi sto doagaa za ctg gi gledaa na eho i i m vikaa nema ppotreba od eho..Inaku jas utre ke odam da si zemam boleduvanje i od zadutre - doma...Mila28 jas i ti epten vo isto vreme so bebinjava..Do den cekorime isto..I jas nedelava odam pak na pregled a od denes sum 37 ma polna nedela....
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 13:42:24
*mika*
Dobro utro trudnicki :) ubav den i denes :) jas eve 39ta teram, bas sakav da ne idam do termin, da bide porano, ama kako sto trgnalo izgleda ke si pocekam. Inaku Kristijana, i mene taka vo nedelata, pogolemo kolicestvo na sekret mi istece dur miev sadovi, i bas si rekov eve go cepot, ama koga otidov da vidam, taka belo bese, ne zelatinozno, niti pak so krv.. taka da izgleda sepak bilo samo sekret na CTG duri u cetvrtok.. se nadevam dr nema ne eho da me gleda, kolku se nabutav torti, baklavi, i cokoladi denovive, ke me zadrzi taa u bolnica buckava ako ne e 4kg stanata... lele za tepanje sum... nemozam da se sopram so blagovo, a cela bremenost bev tolku disciplinirana... a sega na mm mu se isturam, mu vikam ti si kriv so mi dozvoluvas.. a on kutriot saka da mi udovoli.. dusice..
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 13:42:54
miana
denes ic ne ste druzeljubivi..Sto vi e ? jas zaspav veke - nema koj da me druzi..Inaku mu vrtev na dokotrov ne mi krena ( izgleda e na operacija ili sl) ke mu vrtam posle pak i ke znam koga ke odam nedelava...Ajde kaj ste ?? Pisete po nesto...
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 13:49:59
KRISTIJANA*
lele Mika i jas isto so blagovo .... cela bramenost kolku se kontrolirav sega poslednive nedeli nemozam da se vozdrzam denov ne mi pominuva bez blago .... mene mm me kara :))))) istoto mi go vika bucko go napravi ama sto dea pravam koga nemozam da se kontroliram :)))))))))
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 13:54:03
miana
Jas mnogu jadam snikersi..Kako manijak sum stanata Sekoj den jadam po eden - do dva..... Bog da cuva sum stanala Bas sega mu pisav sms na mm da mi kupi pak snikers...Vcera mnogu orevi izedov
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 13:55:13
*mika*
Miana sedni malku poraboti tamu, uste 2 dena si Se nadevam nema nesto mnogu belja da napravam so blagovo, moram da namalam, ko nenasitna sum, samo na toa mislam.. Aj od onie zitarskina cokolatca da jademe barem samo.. kolku tolku pozdravi se.. epten ako nemozeme da izdrzime.. ama pustoto pa cokolatce mi bara dusava edvaj cekam da se porodam, posle ke si kupam edno Milka paketce samo za mene
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 13:58:40
miana
Abe ide nova godina ,znaeete li kolku paketcinja ke imame od bebufkite??? Jas prvata ja rodiv nedela dena pred n.godina i imav 15-20 paketcinja doma ( za mene i mm ) sega pak treba da se porodam pred n.godina i baska vtoro dete pa ako sme imale 15-20 sega ke imame 30-40 Pa sega videte ...tesko mene Leleee jako ke bide
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 28.11.2011 14:03:00
Ikana
ako ako jadete blago od toa se debeleat bebufite!!! Eve sega posto spomnavte onaka pred rucek ke se zablazam malce, a i posle rucek pak bogami huhuuhuhuh
Бременоста е прекрасен период, но носи и низа предизвици, од кои болка...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?