|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
27.11.2011 13:53:16   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

Zdravo zenski,sto pravite...Utre pravam polni 35 nedeli,znaci vtornik vleguvam vo 9 mesecuser posted image user posted image
Sinokja imav ostra bolka grc nisko dole me stegna i ne pustase edno 10-15 min bas bese grozno,vrska nemam sto e...

Sega malku me zdoboluva taka ostro KAKO MENSTRUALNI pa me pusta,dali se toa lazni bolki? so prvoto vooopsto nemav takvi...
mozebi samo treba da se odmoram.

Magneziumot mi rece ginekologot da ne go pijam od koga kje vlezam vo 9ti, a jas bez nego imam mnogu bolki vo grbot,kicmata sto znam smeam li da go pijam bar do 37ma nedela?????

Sto se slucuva so Miana i Ikana
?????

Mozes i do kraj da go pies magneziumot. Doktorot mene mi rece da si go pijam do kraj. Jas sum 37+1 pa pijam. Ako imas grcevi pocni da go pies i nemaj gajle. Nema nisto ni stetno ni loso, ne e toa lek, mineral e.

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 1501
27.11.2011 13:54:57   
@Mila@
eve me i mene setam po gosti da me fatat bolki ama jok navecer preponite ama nisto.uste 5 dena do termin uf ne mozu vise.po

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1502
27.11.2011 13:55:25   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Kremco magneziumot sprecuva predvremen poragjaj i kontrakcii, odnosno da nemas grcevi. Znam nekade procitav deka nekoja zena prestanala da go pie i za 10 dena se porodila...neznam kakva i bese situacijata tocno, dali na termin ili predvreme!
Miana retko se pojavuva za vikendi, garant uzivka so familijatauser posted image Obicno od rabota pisuva!
Ne se plasete, sigurno e dobra, samo setka i se sprema polekauser posted image
Mene dorotea me zagrizuva serioznouser posted image
Na anamari i e termin pa sigurno vekje se poragja ako ne zavrsila vekje i e zaedno so bebuF!
Mene mi rekoa vcera da sum izlegla malce na vozduh, ama strav mi e da stanam, pa si sedam domce, lezam i brojam denovi user posted image

Ikana, nemoj samo na vozduh da izleguvas, imase apel hronicno bolni i trudnici da ne se setaat. Index-ot na zagadenost na vozduhot bil plafon user posted image

Непосредна врска до пораките: 1503
27.11.2011 13:58:55   
elenak
Абе изгледа сите само од работа пишуваат, во работен ден на темава не можам да стигнам се да прочитам, а еве вчера и денес нешто многу малку дружба имаuser posted image
Ми фалат позитивните коментари на Доротеа...што ли прави?

Непосредна врска до пораките: 1504
27.11.2011 14:11:06   
Mrs.Tinka
jas denes i vcera spijam kako vo bunilo, izgleda od inekciite sto mi gi stavija, za smiruvanje. Pa volku cela bremenost ne sum se iznaspala.
Miana uste ja nema. Dorotea poveke denovi ja nema. 

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 1505
27.11.2011 15:47:00   
Mrs.Tinka
Moze li sovet?
Stomakot me boli postojano, i kicmata... Kako menstrualni bolki, ne se ni jaki, ni slabi. Ne cuvstvuvam kontrakcii. Ne znam sto da pravam, normalno li e da boli?

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1506
27.11.2011 16:28:18   
Ikana
ti se povtoruvaat tinke? zapisuvaj na kolku vreme ti doagaat...i kolku ima period megju ednata i drugata!!! Ako ti doagaat na 10 ili 5 minuti togas odi vo bolnica!

Непосредна врска до пораките: 1507
27.11.2011 16:45:33   
fanicka
Tinka, ti kako da se podgotvuvas za raganje, ako prodolzat bolkite odi vo bolnica, veke si vo 9 ne se sekiraj porano ke ti zavrsat makite i ke si bides souser posted image . Mene mi dadoa kleksani da primam dimerite mi se na granica. Ima li nekoja od vas sto prima kleksani i do koga se primaat dali do kraj na bremenost.

Непосредна врска до пораките: 1508
27.11.2011 17:09:56   
Mrs.Tinka
fanicka, fala za odgovorot.
Jas primam Clexane, mi gi prepisaa ute od 30-31 nedela i uste gi primam, sporo pagjaat d- dimerite. Kaj mene ne bea mn visoki ama problemot bese postelkata, pocnala da staree, pa gi primam. Koja nedela si ti? Obicno toa trae, barem taka mi rekoa na transfuziologija. Probaj da naucis nekogo da ti gi stava, lesno e, zosto e dosadno 2 pati na den da odis na lekar. pozz

(Одговор на членот fanicka)
Непосредна врска до пораките: 1509
27.11.2011 17:11:20   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

ti se povtoruvaat tinke? zapisuvaj na kolku vreme ti doagaat...i kolku ima period megju ednata i drugata!!! Ako ti doagaat na 10 ili 5 minuti togas odi vo bolnica!

ne se povtoruvaat, onaka samo kako menstrualna bolka, postojano bolat i ne jako, tuku samo tistat.

Непосредна врска до пораките: 1510
27.11.2011 19:57:21   
Ikana
lele ne sum doktor niti pak sum strucna nit sum rodila da znam, ama mene taka koga me bolea otidov vo bolnica sega vtoriov pat i me zadrzaa...znaci nemase otvaranje nisto takvo niti pak kontrakcii na ctg....samo me bolese, me tishteshe bas ko tebe...javi mu se na doktorot ili na dezuren prasaj tinke, te mislam segauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1511
27.11.2011 20:07:00   
Kockicka
Lelel RR nikogas ne velete nisto ne mi e :( jas celo vreme si velev nisto ne mi e i eve od sinoka kicmata ne mozam da si ja priberam a zgora na se pa denes se pravev i mnogu jaka cistev i prasmukvav so pravosmukalka i sega sum kako zdrvena neznam kako da se namestam kako da sednam kako stara baba sum so sal vrzena na kicmata :(

Непосредна врска до пораките: 1512
27.11.2011 21:54:02   
funny
zdravo jas sum nova ustvari ne sum zosto non stop ve pratam ama retko skoro ic ne ni pisuvam taka da nznam kade da napisam pa resiv tuka .Inace sum vo 39 nedela i sekoj moment si go cekoam user posted image no imam problem cel den me cesa teloto od maloto prste na nozete do glavata mislam deka ke poludam dali e normalno ili imam nekakov problem .Ako prodolzi i vaka do utre ke moram da se javam na doktor pa zatoa sakav prvin tuka da pisam za da ne mi se smee doktorkata :) ima li nekoj vakvo iskustvo so cesanje na teloto :)

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 1513
27.11.2011 22:03:31   
Ikana
funny zdravo...so lesno neka ti e poslednive nekolku dena pred doaganjeto na bebeto...inace bas vcera citav za cesanjeto na eden angliski sajt, e sega toa jas sto citav e nekoe poremetuvanje so crniot drob ili zolckata... taka da ti javi si se na doktor pa i nisto da ne e, ke ti kazat barem da se mackas so nesto da ne te cesa....inaku ne sum medicinsko lice, i stvarno neznam...
se nadevam ne e nisto
znaci jas toa sto citav dolg period treba da te cesa, ne samo 1 den pri kraj, togas moze e samo reakcija na hormoni!
Pozzz

< Поракaта ја уредил Ikana -- 27.11.2011 22:04:52 >

(Одговор на членот funny)
Непосредна врска до пораките: 1514
27.11.2011 22:11:49   
funny
tnx ikana za sigurno ke si se javam na doktor se nadevam nisto strasno.

Непосредна врска до пораките: 1515
27.11.2011 22:49:33   
lili31
mila i jas isto ne mogu veke,ali otide golemoto,da ne se predavame za 5 do 15 dena,ke izdrzime......a kicmata normalno da boli,osobeno koga rabotime nesto,pa zamisli drzime minimum 8 kg vo stomakot,na pr moeto bebe tezese pre edna nedela 3300+3300 postelkata
+1 do 1.5kg amnionska voda znaci ufffffff neznam kako ne ni teskouser posted image ova go procutav vo edna kniga

Непосредна врска до пораките: 1516
27.11.2011 23:31:01   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: funny

zdravo jas sum nova ustvari ne sum zosto non stop ve pratam ama retko skoro ic ne ni pisuvam taka da nznam kade da napisam pa resiv tuka .Inace sum vo 39 nedela i sekoj moment si go cekoam user posted image no imam problem cel den me cesa teloto od maloto prste na nozete do glavata mislam deka ke poludam dali e normalno ili imam nekakov problem .Ako prodolzi i vaka do utre ke moram da se javam na doktor pa zatoa sakav prvin tuka da pisam za da ne mi se smee doktorkata :) ima li nekoj vakvo iskustvo so cesanje na teloto :)

Normalno deka kje te cesa....mislis deka nemozes da se istegnes povekje??? deka ne moze uste da ti raspuka koza i da ti raste stomakot?? mozeeeeeeee i kje te cesa i kje ti raspuka..ne se sekiraj

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 1517
28.11.2011 1:57:46   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Па ние од денес официјално во 36-та недела, и  се некако рано ми е, уште оваа недела сум на работа и од другиот викенд планирам да почнам со перење, пеглање и се што треба...  да не го брзам user posted image
А дали и покрај тоа што ќе се пораѓам со царски ќе ми ги прават тие болни вагинални прегледиuser posted image Јас едвај издржувам последниве два-три пати кога ми прави тоалета со тоа едно плаво што тече после цела недела. Стискам и нозе и раце, се препотувам, а можам да замислам како е цела рака да ја брца, аууу. 

Sto e toa elenak? kakvo plavo, kakva toaleta? Jas prv pat slusam za vakvo nesto?
Hmmm miana da ja nema cel denuser posted image

Mlslam deka mislis na stapceto namacko so jod??? ama ne bi trebalo sega toa..

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1518
28.11.2011 7:17:20   
fanicka
Dobro utro trudnici, povelete na user posted image kakao. Tinka, jas do dnes na vrsuvam 27 nedela od utre 28 pocnuvam. Kleksanite mi gi prepisaa 1 na den, a za stavanje nema problem , mm e zadolzen za toa. Ti denes kako si.Me boli i kicmata od vcera i leviot jajnik, samo nesto ne boli ova treto tromesecje izgleda ke si go pomineme pomacno.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1519
28.11.2011 7:59:17   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

ej stvarno kade e Miana???? mene me fakja panika oti nea ja nema....

Dobro utro na site
Ehehehe bas se iznasmeav koga go procitav ova user posted image Vi falam a ???/
Srcki doma mi e nadminat netot i mnogu mi e spor i nekako nemav ic vreme da sednam vikendov na pc da vi pisam..Mnooogu se izvinuvam ...Imav krstevka i takvi stvari - po gosti i ic nekako ne mi tekna da sednam ..
Inaku srekna sum -denes vleguvam vo 37 ma nedela - yesssssssssssss
Denes treba da se javam kaj doktorot na GAK da mi kaze koj den da odam na pregled nedelava..Inaku ke si odam i na pedikir ( si kupiv vaucer od popustive ) i konecno do 1 vi sum na work pa posle ( i doma nema da mi bide nadminat netot ,ke vi pisuvam od doma) doma ke si peglam bebeski raboti i ke se spremam psihicki - zosto znam sto me ceka...Inaku vcera imav teska nok,mnogu loso spiev...Hemoroidceto se povlece poleka ,poleka ..Znaci so nekolku dnevno mackanje hemero protect - pominuva...Srcki Vi posakuvam prijaten den na site ...Se citame user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 1520
28.11.2011 8:51:24   
Ikana
Ajde dobro utro zenski!!!
Ponedelnik denes, samo labavo za da cela nedela bide opustena user posted image
Miana znaev ke se pojavis stom dojdes na rabota hahahahha
Sto nosese nakrstevkata se snajde ili kupuvase?
Ja citav porodilnata prikazna na Zivka, lele se izmacilauser posted image Bitno se e dobro koga dobro ke se zavrsi!
Castam kafence!!!user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1521
28.11.2011 8:54:35   
miana
hehhehe epa mojata e slicna kako na zivka user posted image
Se snajdov za garderoba ...Imam edni pantaloni od matura sto mi se user posted image takvi sveceni celi lastik ( malce zvonasti - ama nema veze ) i si imav edna trudnicka kosulka od prvata bremenost i taka proterav...Sega kako ke tram na rodendenot na kerkami,na slavata doma - neznam user posted image

Непосредна врска до пораките: 1522
28.11.2011 8:59:24   
Ikana
e pa isti pantaloni druga kosulka...
lele mene kolku mi e porasnat stomakot, auuuuu za 3 dena majka mi sto me nemase videno, doaga vcera i mi vika pu masala si porasnala user posted image
imame misija...da go zgoime bebco!!!
Nemam ni maica sto mi go pokriva stomakot pa se grebam od maz miuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1523
28.11.2011 9:09:02   
miana
Mene ni od mm ne me zbiraat user posted image Inkau luge imam vrtoglavici i zvezidcki pred oci mnogu cesto....user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1524
28.11.2011 9:14:19   
Ikana
nizok ti e pritisokot...probaj tecnosti poveke, sokovi prirodni i blago da jades...koka kola isto dobro e...
a ako ne mozes blago togas soleno nesto i voda!

Непосредна врска до пораките: 1525
Страница:   <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?