|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
24.11.2011 16:37:13   
ana mari
da bea 2 do 3 bolku prvite 2 bea na 20 min i traea po 2 do 3 sek a 3 bese na 15 i od togas nistouser posted image user posted image user posted image lazni bile sega veke gi nema user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил ana mari -- 24.11.2011 16:38:24 >

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 1376
24.11.2011 16:40:24   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

I jas imam kontrakcii ama ne redovni

mrs.Tika jas znam deka treba da se vo pravilni vremeski intervali t.e. ritmcni ako ne se mislam deka tvoite se lazni sepak treba da se prave ctg za da se vide oti akoo se lazni ctg ne gi registrira

Denes odam na ctg

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 1377
24.11.2011 22:19:30   
vodickata
mamicki mili i dragi sto bevte celo vreme so mene durii i do posledniot moment vi blagodaram mnogu za prekrasnoto druzenje vi go posakuvam ova custvo na site sto pobrzo da si go osetite ANDREJ se rodi 3600 - 51 so carski rez na vtor den andrej bese super si potpisavme i si kidnavme doma jas poleka se oporavuvam i za nekoe vreme ke ja procitate mojata porodilna prikazan guski i baknezi za site happy mama i miliot andrejuser posted image user posted image user posted image

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1378
24.11.2011 22:21:05   
kremco
Zdravo zenski,kako ste deneska?
Koga i da izlezam od doma cel den navecer gledam uste tri stranici ste ispisaleuser posted image
Jas imam pozitivna ureoplazma,zemav rezultati,ja imav na pocetok na bremenosta,i sega pak,neopenotran,eritromicin i sumamed za mene a maz mi nekoj si dovicin mora da pieuser posted image kje zdivne barem 7 dena od mene.

Zosto be zenski na svekrvite im zemate se zdravo za gotovo? jas bi sakala mojata da se interesira,ic ne me prasuva nisto,ne kupuva,sto znam sto i e,nejze rodenden i e utre jas i kupiv tasna i cizmi,a ona ne mora nisto na nasuser posted image   majka e na toj sto go sakam najmnogu na svet i moram da i gledam kroz prsti.
Miana pa neka ja sto ako kupila- kupila napravi i keif obleci go na bebeto golema rabota sto kje nosi,vnuce i e i ona se raduva na nekoj svoj nacin..

se izdepilirav predposleden pat,milina....

Непосредна врска до пораките: 1379
24.11.2011 23:07:59   
lili31
vodicka neka ti e zivo i zdravo bebusot,,,,,vi posakuvam od se srce se ama se najubavo...tolku se vozbudiv od tvoite komentari taa nok,a da te prasam zosto se porodi so carski?,neli ti pukna vodenjakot i imase krvarenje?koga ke imas vreme ke ni raskazes podetalno,cekame nie novo iskustvouser posted image ............

anamari jas mislam deka mnogu blisku si do poragaj,barem taka kako sto gi imas simptomite,,,,,jas nikakvi do sega nesum imala,osven lazni bolki,ne gi narekuvam kontrakciji zs gledam deka ne se takvi.....pozzuser posted image user posted image

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 1380
24.11.2011 23:25:43   
Mrs.Tinka
vodickata, da e zdrav i ziv ANDREJ, gusni go od mene  eve vaka user posted image .

Inaku jas sum rastrevozena, se utepav od placenje 5 saati. Bev na ctg i imam mn cesti kontrakcii, doktorot vika D day e skoro. Ufff kako me uplasi, sega sum 36+4, kojznae koga ke bide ova, nekako ranicko. Takva i mu bese prognozata, deka nema da go docekame krajniot termin. Si vikam aj neka e barem 38-ma nedela ama tesko.... Vo ponedelnik pak na ctg, pa ke vidime.  Inaku primam clexane inekcii, tie treb da se prekinat 24 casa pred poroduvanje, a ova kinisalo da izleguva, brzo potezno user posted image

(Одговор на членот lili31)
Непосредна врска до пораките: 1381
24.11.2011 23:29:29   
Cooper

ИЗВОРНА ПОРАКА: vodickata

mamicki mili i dragi sto bevte celo vreme so mene durii i do posledniot moment vi blagodaram mnogu za prekrasnoto druzenje vi go posakuvam ova custvo na site sto pobrzo da si go osetite ANDREJ se rodi 3600 - 51 so carski rez na vtor den andrej bese super si potpisavme i si kidnavme doma jas poleka se oporavuvam i za nekoe vreme ke ja procitate mojata porodilna prikazan guski i baknezi za site happy mama i miliot andrejuser posted image user posted image user posted image

neka ti e ziv i zdrav Andrej i neka ve raduva najmnogu na svet
jas bas prasuvav kaj si..sto stana..zosto so carski ima li veza IVf ili ne..?pozd i pisi kako i shto so carskiot mene mn mi e strav..i me fakaat tahikardii pa taka ti si mi nadesh da se smiram malku user posted image

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 1382
25.11.2011 0:57:05   
Andriance

Inaku jas sum rastrevozena, se utepav od placenje 5 saati. Bev na ctg i imam mn cesti kontrakcii, doktorot vika D day e skoro. Ufff kako me uplasi, sega sum 36+4, kojznae koga ke bide ova, nekako ranicko. Takva i mu bese prognozata, deka nema da go docekame krajniot termin. Si vikam aj neka e barem 38-ma nedela ama tesko.... Vo ponedelnik pak na ctg, pa ke vidime.  Inaku primam clexane inekcii, tie treb da se prekinat 24 casa pred poroduvanje, a ova kinisalo da izleguva, brzo potezno user posted image

ic da ne se sekirash...spremna si za poragjaj i ti i bebe...uzivaj

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 1383
25.11.2011 1:13:16   
maki1
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*

Inace devojki jas cela nok imav bolki vo kicmata i stomakot, i bebusko me pritiska na rebrata pa i tie me bolat, i hemoroidot kako kapak uste ne pominuva, na kiselinite veke ne im obrnuvam vnimanie (rupurut pijam od vreme na vreme). Oficijalno ja pocnuvam 40 nedela, denes mi e 39+1 i malku me faka nervoza.
Dali nekoj ima iskustvo so epiduralna na poraganje i sto mislite za nea?
pozz....

Jas se porodiv pred 6 meseca,so epiduralna i ke kazam samo edno(ona sto i na poragaj go rekov).Blagosloven da e onoj sto ja izmislil,i site zeni sto se porodile bez epiduralna se za mene heroi.user posted image user posted image user posted image

Pantai Rai

-Heraclitus

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 1384
25.11.2011 2:39:46   
ana mari
anamari jas mislam deka mnogu blisku si do poragaj,barem taka kako sto gi imas simptomite,,,,,jas nikakvi do sega nesum imala,osven lazni bolki,ne gi narekuvam kontrakciji zs gledam deka ne se takvi.....pozz
kas mislam deka ima uste vreme ova samo me zaebava sekoj den lazni bolki 5 minuti srekna i posle uff pak bile lazni sekoj den edno isto ajde si vikam utre ke bide utre ke bide i nikako da dojde toj denuser posted image user posted image user posted image user posted image USTE KOLKU LI MI OSTANA user posted image user posted image user posted image ..................... neka e ziv i zdrav andrej pozzz

(Одговор на членот maki1)
Непосредна врска до пораките: 1385
25.11.2011 8:41:07   
miana
Mila28 da mi pises dali ke ti dade Gole bolovanje ....
Inaku dobro utro na site
Dobro spiev nokeska- samo dva pati stanav ....Ako spijam podolgo na edna strana mnogu me boli cela strana user posted image
Inaku hemoroidot ne pominuva i mnogu me plasi user posted image Do sega ne mi traelo toku dolgo user posted image Kiselini ( fala mu na boga ) nemam ili imam malu pa gi reguliram so prirodni preparati user posted image ( bademi,k.voda,koka kola,jabolka) Kako ste vie?Imame li nekoe novouser posted image ???Dorotea ja nema da pise,zigleda ke jademe mekici ...pozdrav do  site

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 1386
25.11.2011 8:45:28   
vitalis
Da e ziv i zdrav Andrej da se raduvate so nego golem da raste user posted image

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 1387
25.11.2011 8:46:33   
miana
lele pa jas ne sum ja videla poslednava strana - sme imale novo bebeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neka e  ziv i zdrav Andrej ,goleeeem da raste i mnogu sreka da go prati vo zivotot.user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1388
25.11.2011 8:49:38   
vitalis
Stom si vlezena vo 9ti disi slobodno bebeto e bezbedno i ke bide kako treba da bide sega nema nisto strasno, sekako poubavo e da se donosi uste malku ama i vaka moze UZIVAJJJJJJJ I BEZ PLACKI samo user posted image

Непосредна врска до пораките: 1389
25.11.2011 8:51:07   
miana

vodickata, da e zdrav i ziv ANDREJ, gusni go od mene  eve vaka user posted image .

Tinka i jas imav so prvata bremenost mnogu rano kontrakcii i mnogu cesto odev na ctg pa se porodiv vo 40 ta denela bas na termin...Ne se sekiraj i mene me plasea deka bebeto ke izleze porano ( pa jas doma gi plasev - ne bea spremni,pa se spremaa ) i na kraj ispadna da se rodi vo 40 ta nedela. Mene prvata bremenost iste od pocetok me bolese meseto ( kako da imam pms) i uste vo 8 mi pocnaa da me pratat i vikaa - ova ke se rodi porano...Pa ctg sum pravela i po dve na den i op bebe si se rodi na termin..Takad nemoj da se grizis i da places..Moeto se rodi 40 ta nedela 2650gr,49cm apgar 8/9 takada icda ne se sekiras..Eve moevo vo 35 ta mi kazaa deka e 2200gr pa jas cela vo paika vcera zboram so edna drugarka i mi vika : de be pa i ja s mojava ja rodiv so 2400gr izlegovme od bolnica so 2300gr ic ne i se sekiraj i taka me utesija malce....Mozno  e porano da se  porodis - ama ne  e strasno i ne e 100%  sigurno

Непосредна врска до пораките: 1390
25.11.2011 8:53:05   
Ikana
Vodickata, bravo!!! Cestitki i da e ziv i zdrav maliot angel Andrej!!!
user posted image

Непосредна врска до пораките: 1391
25.11.2011 8:57:08   
Ikana
Tinke stom si vlegla vo 37 nedela, poragjajot ne e vekje predvremen, doktorot toa treba da ti kaze da ne panicis i da ne se rastrevozuvas bas na kraj sega koga treba da si najsozemena!!!! Te molam priberi se i uzivaj ovie nekolku dena sto ti ostanaa od bremenosta, se sto e po 36 polna nedela ne se smeta za predvremeno poroduvanje i e sosemanormalno i nema potreba od strav! Clexanot ke ti gi prekinat, ke te stavat malce da lezis valjda a moze i odma ke te porodat, posto ne e predvremeno, vlezena si vo 37 nedela srcke!!! Ic da ne se plasis!!!

Непосредна врска до пораките: 1392
25.11.2011 8:58:53   
fanicka
Vodickata, neka ti e ziv i zdrav Andrej, uzivajte si sega, Isto kako Cooper i jas sum VTO user posted image i me interesira dali te pravea CR poradi toa sto si VTO ili imase indikacii za toa. Jas mnogu sakam ako se moze da se porodam prirodno bez epidural i CR ama toa ne e po zelba.

(Одговор на членот vitalis)
Непосредна врска до пораките: 1393
25.11.2011 9:01:06   
fanicka
Mrs Tinka i jas mislam deka stom si vo 37 nedela nema da se smeta kako predvremeno poroduvawe, znaes deka stom vlezes vo 9 mesec posle nema problem. Ne smees sega da se trevozis i nerviras i nema procina za toa.

(Одговор на членот fanicka)
Непосредна врска до пораките: 1394
25.11.2011 9:02:59   
Ikana
Zenski good morning!!!user posted image
Daj kazuvajte sovet zenski ja ke treba vo skoro vreme da se depiliram, pa malce ne mi e jasno kako da go izvedam toa, koga ne smeam da stanuvam i da setam...? Sram mi e da otidam nesredena, posto ne ni znam koga ke resi malava da iskaca, a od druga strana strav mi e i nekoja infekcija da ne zakacam na kraj sega koga ic ne mi treba...davajte pamet!!!user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

Zdravo zenski,kako ste deneska?
Koga i da izlezam od doma cel den navecer gledam uste tri stranici ste ispisaleuser posted image
Jas imam pozitivna ureoplazma,zemav rezultati,ja imav na pocetok na bremenosta,i sega pak,neopenotran,eritromicin i sumamed za mene a maz mi nekoj si dovicin mora da pieuser posted image kje zdivne barem 7 dena od mene.

Zosto be zenski na svekrvite im zemate se zdravo za gotovo? jas bi sakala mojata da se interesira,ic ne me prasuva nisto,ne kupuva,sto znam sto i e,nejze rodenden i e utre jas i kupiv tasna i cizmi,a ona ne mora nisto na nasuser posted image   majka e na toj sto go sakam najmnogu na svet i moram da i gledam kroz prsti.
Miana pa neka ja sto ako kupila- kupila napravi i keif obleci go na bebeto golema rabota sto kje nosi,vnuce i e i ona se raduva na nekoj svoj nacin..

se izdepilirav predposleden pat,milina....

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 1395
25.11.2011 9:08:55   
miana
Zemi so ogledalo i bric sama sredi se..A nozete so lenti moze bilo koj da ti gi sredi...Jas prirodno nemam vlakna na noze i race i nemam problem ,a sakav da odam na kozmeticar ( za dole)  i majkami me predomisli da ne zakacam nekoja infekcija i sega sama so ogledalo i so bric se sreduvam...Malce sme of topic a??

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1396
25.11.2011 9:15:15   
Ikana
Fala Miance, i jas istoto go mislev, ama pusto od meov ne mozam da se dofatam do dole, ke ima smeenje user posted image
Daj boze samo tolku da se makite!
I kakov problem imam so prefrlanje od 1 na druga strana koga lezam, lele me gmeci bebuf, pu masala neka raste samo!
Sega sme vo faza na naglo debeleenje, taka mi rece doktorkata, da jadam da go zdebelime bebufceto sto povekje da dobie na kilaza, pa jadam po 7 pati dnevno, blago, meso, mandzi, spageti, ovosje, ama bukvalno sto mi dojde pri raka!
Inaku da vi se pofalam denes vlegov vo 34 nedela!!! Bas sum si srekjna kikikikuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1397
25.11.2011 10:03:19   
Fiao
Dobro utro! Cestitki za maliot Andrej da e ziv i zdrav! user posted image
Iskreno veke pocnuvam da se sekiram, normalno li e do sega da nemam nisto pocuvstvuvano?! vo 38ma vleguvam nitu znam sto se lazni kontrakcii, nitu bolki, ima li vakov nekoj zaskitan kako mene user posted image
Gledam site pisuvate deka ste gi osetile kontrakciite pa makar i lazni bile, jas samo si zamisluvam kako bi mozele da izgledaat...
Sega veke mnogu normalno spijam i za vo wc ne se budam povekje od ednas vo vecerta, a nekogas i mirno si spijam do sabajle...
Znam deka sekoja bremenost e individualna ama ima li nekoj vaka kako mene?
P.S. Go napisav jas moeto iskustvo za depilacija tuka: http://www.ringeraja.mk/forum/m_25197/mpage_2/key_/tm.htm
Vo sekoj slucaj jas nikogas ne preporacuvam bric, ali ako bas toa vi e posledna opcija...

Непосредна врска до пораките: 1398
25.11.2011 10:03:50   
miana
Neka ti pomogne mazeto user posted image
Mene mi se ponudi majkami da mi pomogne ama mi e sram i glupo mi e i zatoa ke moram sama user posted image
Lele ke izdrazm uste denes na rabota pa posle uste tri dena i op domceeeee...

Непосредна врска до пораките: 1399
25.11.2011 10:09:51   
vitalis
Vo vrska so depilacijata jas prasuvav dr. se mislev i na kraj sama osetiv deka mozam i bev na depilacija pa ako ima moznost ke odam uste ednas ama i vaka e dobro. Na tebe poradi sostojbata ne ti sovetuvam depilacija nikako barem ne dodeka ne vlezes vo 9ti mesec, a i nikako ne sum za kremi, ostanuva samo bric poleka i vnimatelno i so lesnouser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1400
Страница:   <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?