|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
19.11.2011 13:23:53   
Mrs.Tinka
Fiao i mene me bolat zglobovite i na race i na noze. Ne znam ama mojot doktor ne  mi dade kalcium koga se pozaliv.
Inaku koj ima kiselini- nikako kiflicki. Pred nekoj den jadev topli kiflicki i e zdrobija kiselini.
Pozdrav i ubav den!

(Одговор на членот lili31)
Непосредна врска до пораките: 1051
19.11.2011 13:28:59   
vodickata
lelelelle kaj ti tekna kiflicki da spomnis dva dena ruska salata mi se vrti vo glava pa sega i kiflick mhmhmh :))) e pa dobar den mamicki imajte si ubav vikend user posted image user posted image user posted image

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

Непосредна врска до пораките: 1052
19.11.2011 14:10:42   
shambala
dali mozes da mi kazes za kakva streptokoka stanuva zbor i mene mi najdoa 4 mes..tek sega devetiot ke pravam ispituvanja mi dadoa antibiotici ama ne gi piev samo promivki so kamilica i soda bikarbona pa so znam so ke izleze sega?

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1053
19.11.2011 14:47:32   
ana mari
Jasna dobredojde

(Одговор на членот shambala)
Непосредна врска до пораките: 1054
19.11.2011 15:21:49   
zaibi
zdravo mamicki
eve prosetav malce ama kicmata kako da me boli i sinoka ne spievv dobro se razbira 3-4 pati vo wc
pa sega si odmaram kasnav malku makaroni ama kiselini me otepaa
uffffffffuser posted image
a dali nekoj ima problem so otekuvanje na nozete ?

Непосредна врска до пораките: 1055
19.11.2011 15:29:11   
Andrijanaa1
Jas sum 30ned. + 6 dena. Miruvam t.e lezam od 24 nedela.
I odkako pocnav da lezam racete samo sto ke gi spustam nadole venite mi nababruvaat kako da ke mi puknat.Dali nekoj ima slicen problem?

(Одговор на членот zaibi)
Непосредна врска до пораките: 1056
19.11.2011 15:47:06   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: zaibi

zdravo mamicki
eve prosetav malce ama kicmata kako da me boli i sinoka ne spievv dobro se razbira 3-4 pati vo wc

Site  imaat problem so otekuvanje na nozete ! user posted image   E sega prasanjeto e kolku se oteceni? Ako ti se mn oteceni, proveruvaj go i pritisokot, znaci ako imas otoci i ako ti se pokaci pritisokot, moras da se konsultiras so d-r. So prst pritisni na otecenoto mesto-ako ostane dlabnatinkata nekolku sekundi, odi na oktor. Isto taka vnimavaj kolku jades soleno i kiselo. Solta treba max da se odbegnuva.
Inaku otocite se normalna rabota, ako ne se mnogu.

Непосредна врска до пораките: 1057
19.11.2011 15:49:07   
Fiao
Hmmm... Moite grcevi ne se bas takvi kakvi sto vie opisuvate, jas nemam problem vo zglobovite, samo vo gornite muskuli na racete (biceps, triceps...) Tie nekako cudno kao da me peckaat, kako da mi se tresat, kako da sum gi premorila, a ustvari nisto posebno ne sum rabotela. I vo tie momenti celata se osekjam omalaksano, zatoa se si mislam deka ova e maslo na zelezoto...
Inaku i jas vcera pravev kiflicki i vistina e od kvasecot kiselini kolku sakas, zatoa ako epten morate, ksnete po malku, ne preteruvajte kako mene user posted image

(Одговор на членот Andrijanaa1)
Непосредна врска до пораките: 1058
19.11.2011 15:54:10   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: zaibi

zdravo mamicki

Јас пак ќе напишам видете да не ви е од некоја храна или пијалок,мене ми беше од кока кола,немав висок притисок ,немав никакви киселини ,повраќање во текот на бременоста само што отекував некогаш и увидов дека ми е ок Кока кола,затоа пазете што јадете! Не секоја храна е добра за трудница

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 1059
19.11.2011 16:22:20   
ana mari
lili31 ajde ke terame i 39 a.. koga treba da vlezev vo 39 jas od utre ti

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1060
19.11.2011 20:03:19   
jasna_sr
zdr. mamicki eve jas uste sum tuka se e normalno kako i do sega nemam nekoi znaci za raganje pa taka ke si pocekam uste malku pozzz do site rr 

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 1061
19.11.2011 20:09:36   
lili31

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

lili31 ajde ke terame i 39 a.. koga treba da vlezev vo 39 jas od utre ti

anamari mene od ringeraja mi doaga e-mail sekoj ponedelnik deka sum +edna nedela ,znaci vo ponedelnik mi vika od deneska si 39 nedela,a spored mene od sreda e ,tuka sme mnogu blisku0\]user posted image user posted image user posted image
aj ke izdrzime uste malku,ali veruvajmi odvaj se dvizam, ....

Непосредна врска до пораките: 1062
19.11.2011 20:15:08   
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andrijanaa1

Jas sum 30ned. + 6 dena. Miruvam t.e lezam od 24 nedela.
I odkako pocnav da lezam racete samo sto ke gi spustam nadole venite mi nababruvaat kako da ke mi puknat.Dali nekoj ima slicen problem?

Adrijana a zosto ti preporacaa da miruvas os 24 nedela da ne imase nekoj problem?

(Одговор на членот Andrijanaa1)
Непосредна врска до пораките: 1063
20.11.2011 1:20:00   
ana mari
aj ke izdrzime uste malku,ali veruvajmi odvaj se dvizam, ....
lele kuti jas kako budala sega do 4 sabajle ke se vrtam natamu navamu nis stanov i vo 4 ke me fali nekoja dremka pa posle spijam do 12 casot user posted image user posted image user posted image user posted image mn mi e glupavo taka ali toa e ke cuvam straza sega.... ajde vise neka ni doagaat bebinjava neka ne ne macat do kraj user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 1064
20.11.2011 9:21:34   
Ikana
Zenski dobro utro!
Eve me mene, budna od 5 i pol sabajlevouser posted image
Me razbudi silna bolka vo polovinata i grcevi vo nozete i kako jajnici da me bolea. Isto kako da dobivam menstruacija, samo sto me bolese i dolniot del od polovinata. Se uplasiv i vednas ja spremiv pak torbicata za vo bolnica, se napiv magnezium 4 od 250 mg i drugite vitamini i grcevite prestanaa. Sega za sega sum dobra, mi se spie samo, i nema ni traga od bolkata sto ja oset_iv utrovo. Se nadevam vaka ke bide mirno i vo tekot na denov. Gushki za siteuser posted image user posted image
Opaaa vodickata ni otide na poragjaj, sega vidov, pisala vo porodilni bolki, aj so elsno neka i e!user posted image

< Поракaта ја уредил Ikana -- 20.11.2011 9:24:39 >

Непосредна врска до пораките: 1065
20.11.2011 11:41:47   
Kockicka
Dobro utro mamicki !
kako ste ova Nedelno utro se naspavte li :)

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1066
20.11.2011 12:29:29   
DoroteaDj

Dobro utro

eve i jas budna od 5 00....vrtam krugovi niz soba...me boli kicma, preponi i predelot okolu jajnicite
se razdviziv do crkva da si zapalam svekja za zdravje ama od ladnoto mi zamrznaa usite i nosot :-))) pa sega se toplam so cajce od brusnica

vekje stomakot mi se spustii bajagi nAdolu i pocnaa kontrakciite...nokje posebno

doktorot me sovetuvase da brojam na kolku vreme se pojavuvaat i kolku traat

pocnav i jas da si se spremam i torbicka i se...pa pocnaa i solzi radosnici da mi tecat- toa od hormonite ...edvaj cekam da si go gusnam bebusot moj

neka i e so lesno na vodicka i na site sto ke se poragjaat denes

imajte ubav nedelen den

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 1067
20.11.2011 12:48:06   
Kockicka
Bravo Dorotea blisku si stom pocna da se spusta stomakot mene pocnuva veke da me faka nekoja panika se misslama lele kako ke se spremam da ne zaboravam nesto (pa aj si vikam rano e torbata da mi bide uste sega spremna :D ) i sekoj den nekoja nova glupost mi se vrti vo glava inace jas sum 35 nedela i veke pocnuva da me pecka po nekoj grc na jajnici ama so ogled na toa sto nemav nikakvi bolki ni vo kicma ni so otecuvanje eden del mi vika rano ti e a drug me trese so panika :D

(Одговор на членот DoroteaDj)
Непосредна врска до пораките: 1068
20.11.2011 13:05:42   
DoroteaDj

rano ti e uste ...jas 37 nedela sum pa doktorov vika samo da vlezeme vo 38 i ragjaj :-))

gotovo se spusta i pocnuvaat bolki i znaes kolku i da boli i se....sega stanuvam nestrpliva

vecer sum na mekici kaj sto sme kumovi...ima kjerkicka i si vikam leleeee ajde i jas pobrzo.....iskreno prvo dete e u moja familja i site samo vrtat na tel...kako si, do kaj si...koga mekici :-))))

jas vikam da go izbutkame noemvri i taman da si se rodi na vreme

Непосредна врска до пораките: 1069
20.11.2011 13:14:44   
Mrs.Tinka
Uzivaj si Dorotea, znaes deka posle 36-ta nedela e sosema ok da se porodis, celiot razvoj na bebceto zavrsuva do 36-ta. A ti si 37-ma. Se razbira deka e poubavo da si posedi ama ne se voznemiruvaj i ako resi da izleguva.Ajde uste malku, ke si go resis i ti problemot pa ke ni pises kako si pominala user posted image

I stiskam palci na vodickata, se nadevam deka se porodila i deka veke si se guska so user posted image

(Одговор на членот DoroteaDj)
Непосредна врска до пораките: 1070
20.11.2011 13:17:13   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

Dobro utro mamicki !
kako ste ova Nedelno utro se naspavte li :)

Hahahah 90% ne spiele. I jas vo niv. Lelelele celi nokji setam, do wc, pa do kujna po voda, sok. Se pravam samo ne spijam.

Непосредна врска до пораките: 1071
20.11.2011 13:34:49   
Mrs.Tinka
Inaku od vcera 36 polni nedeli , denes 36+1. Uf uf sto ubavo, uste malku pa ke se guskame so user posted image

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1072
20.11.2011 14:49:02   
kremco
Eve jas sum od retkite sto se naspani legnav vo 10 okolu 4 stanav za wc,mm bese stanat i on ("nesto" se slucuvase okolu pola saat) neznam sto mi e sekoj den se budam i moram user posted image  user posted image
posle spiev do 8 ipol.
Sin mi bese celo sabajle kaj baba mu,jas po doma dorucek spremav i cistev,a sega ednostavno odmaram.
nego ve molam za pomos itno...UPROPASTIV 2 BLUZI NA SIN MI NA 30 GI PEREV VO MASINA BELA SO CRNO I BELO SO TEGET I SEGA TOA BELOTO E SIVO,MOZE LI STETATA DA SE POPRAVI,SO VARAKINA I KAKO? USTE SE MOKRI VE MOLAM ZA SOVET!!user posted image

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1073
20.11.2011 15:30:34   
ana mari
kremco
jas isto taka si upropastiv edna bluza samo sto mojata bese bela i posle stana plava, pa ja staviv vo topla voda staviv prasak od vanish i cekav ja ostaviv dolgo vlreme vo topla voda porobaj ako sakas. mene mi ja vrati belata boja

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 1074
20.11.2011 15:56:47   
Andrijanaa1
  • Ivoni4ka na pregled mi kazaa deka  grloto na matkata mi e skrateno i edinstveno sto mozese da se napravi e da lezam za da se spreci da mi se skrati epten. Sega vo vtornik sum na kontrola pa ke videme sto ke mi kazat.

Непосредна врска до пораките: 1075
Страница:   <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Koj?
Jana9

Dali se pogolemi davackite za dete sto odi vo gradinka ili za dete sto e doma?

Dete vo gradinka (33%)

Dete doma (67%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!