Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 8.11.2011 13:24:35
vodickata
38 +6 i si cekam i si cekam ova mazinjava stvarno ne im se izleguva so mene mislam deka se merka5 i vesnab pa zenicki kako ste do kaj ste kako se custvuvate jas od spienje ni s vcera i denes safri me fakaat mesto ne me drzi imam nekoj pritisok vo dolniot del od stomakov i nekako mi e spusten nadolu a nokeska imav i nekoi silni naponi i taka e pa ajde so lesno neka ni e na site na svet da donesime slatki zdravi i pravi
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 8.11.2011 13:42:32
Fiao
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
I jas vo GAK ke odam i seuste se mislam za apartman... Ajde moze ke se sretneme..Pisete kako se vikate za da se najdeme tamu...Sie sme tuka nekade so terminite valjda ke se pogodime zaedno
Jas sum Tanja i sliki imate od mene sega vo noviot album taka da ako me prepoznae nekoja neka se javi . P.S. Ajde i vie stevete nekoe slikice da znaeme koi sme, sto sme
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 8.11.2011 13:55:10
Merka5
Fiao jas mislam deka te vidov vo Vero Taftalidze(so soprugot),vo sabotata mislam deka bese,ama dodeka mi tekna od kaj te znam veke bevme u Aerodrom ...Vodicka epa ajde i ti udri na 'shumska terapija' i se gledame u GAK,jas sigurno zimam apartman,pa ke cuvam mesto ....Jas sum inace Meri
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 8.11.2011 14:25:16
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao
I jas vo GAK ke odam i seuste se mislam za apartman... Ajde moze ke se sretneme..Pisete kako se vikate za da se najdeme tamu...Sie sme tuka nekade so terminite valjda ke se pogodime zaedno
Jas sum Tanja i sliki imate od mene sega vo noviot album taka da ako me prepoznae nekoja neka se javi . P.S. Ajde i vie stevete nekoe slikice da znaeme koi sme, sto sme
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 8.11.2011 14:26:03
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 8.11.2011 16:31:43
Fiao
ИЗВОРНА ПОРАКА: Merka5
Fiao jas mislam deka te vidov vo Vero Taftalidze(so soprugot),vo sabotata mislam deka bese,ama dodeka mi tekna od kaj te znam veke bevme u Aerodrom ...Vodicka epa ajde i ti udri na 'shumska terapija' i se gledame u GAK,jas sigurno zimam apartman,pa ke cuvam mesto ....Jas sum inace Meri
Aaaaaaaaa da bevme vo sabotata, pazarevme . A jas pa stalno se zagleduvam vo trudnici i se zafrkavame so soprugot "opa uste edna koleska", taka da sigurno sme te "izogovarale" . Ajde ako se sretneme sleden pat pa vikni
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 8.11.2011 16:55:38
taisa
vie site ste se zapoznale pa i jas da vi se pretstavam jas sum Elena od bitola sega vo k.voda imam uste 9-8 dena do kraen termin se nadevam nema da se nadnosuvame.Ete i vrska si najdovme na GAK pa utre popladne ke odime da se vidime.pa malku se opustiv inaku pocnuva da me faka de strav de euforija pa ili placam ili se smejam ama ke se izdrzi uste malku
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 8.11.2011 18:02:01
lili31
zenski,vistina li e toa deka sto poveke "sumska terapija"moze pobrzo da izleze?jas pak sum mislela deka ic ne treba vo 9 mesec da imas odnos...miana i merka 5 cekam odgovor ahhahahah,pa da pocneme da si rabotime poveke za da izleze..... veke brat i sestra sme stanale inace so ana mari sme 37 nedela
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 8.11.2011 18:28:38
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: lili31
zenski,vistina li e toa deka sto poveke "sumska terapija"moze pobrzo da izleze?jas pak sum mislela deka ic ne treba vo 9 mesec da imas odnos...miana i merka 5 cekam odgovor ahhahahah,pa da pocneme da si rabotime poveke za da izleze..... veke brat i sestra sme stanale inace so ana mari sme 37 nedela
Toa e opsto poznata teorija a i praksa...posebno po 36 nedela..slobodno teraj uzivaj..toa e preporaka i od ginekolozi..se razbira samo ako bremenosta se vodi kako normalna - ne rizicna
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 8.11.2011 20:38:44
ana mari
daaa gotovo 37 nedela terame so lesno neka nie na site..... inace mene mi vikaat ako imame sex, jas da sum bila odozgora taka bilo najdobro pa sto vikate vie nema vrska toa ili
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 8.11.2011 21:16:57
lilicka
ana mari ...има врскаа......викаат полесно ќе се отвориш и побрзо да се породиш .....и мене ми викаа во 38недела да имаме секс,ајт одозгора ќе го смачкам мм пробавме еднаш не биваа со толкав стомак ама сепак има ефект да знаеш
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 9.11.2011 8:32:43
Luci
Кај мене немаше ама ич врска тоа, нити имавме секс последните 2 месеци нити се убивав од пешачење нити ништо па пак брзо се породив. Јас не можев да се движам, одма ме заболуваа нозете, од еден до друг крај на Рамстор и толку беше, више душа немав во себе А па позата ти трудна со огромен стомак уште одозгора
ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari
daaa gotovo 37 nedela terame so lesno neka nie na site..... inace mene mi vikaat ako imame sex, jas da sum bila odozgora taka bilo najdobro pa sto vikate vie nema vrska toa ili
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 9.11.2011 8:40:07
DoroteaDj
se e relativno
jas i mojata prijatelka sme so 1 nedela razlika bremenost jas otekuvam ko balon, imam problemi so disenje i dvizenje ama sepak pesam kolku mozam a ona e ko devojcica ,samo meseto napred i siba
no koga stanuva zbor za poragjaj kaj mene ginekologot veli - tvrdam so 3 napona ke go rodis a kaj nea se uste se molat da se spusta nadole a 37 nedela e
sexot e isto relativna rabota...znam mnoguuu zeni sto od bolka ne ni pomisluvaat na sex....a kaj mene e obratno
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 9.11.2011 9:16:03
Ikana
zenski zdravo i od mene, kako ste mi denes vo ova noemvrisko utro? (obozavam esen hihi) Nego vaka...vcera i se javiv na doktorkava moja i j aprasav za toa sto mi nateznuva malce bebuF na besikata i non stop me tera na mockanje, i mi rece da odam vo cetvrtok do GAK da ispitame mokraca slucajno nekoja infekcija da ne sum zakacila. Isto taka, kandidava e takvo prokletstvo, luge nejke da si otide, ne znam sto ke pravam, pak imam sekret! Dzabe nystatin ne mi pomogna Za pesacenjeto, mene posle toj rizicniot period na pocetok, odma me teraa sto poveke da se dvizam. Jas pak si kaciv kilaza ama sekoj den setav do skoro, sega tri pati nedelno, ladnicko mi e
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 9.11.2011 9:32:22
DoroteaDj
dobro utro nazdravje utrovo so duri 2 saati spieno- super
istiot problem go imam mila, ni vaginaleti pomagaa ni nisto
i na kraj si najdov lek...mnoguuuu caj od brusnica,mnoguuuu vnimanie okolu higienata ( dolen ves 100 % pamuk) i zdrava hrana od vitalia
ginekologot me premackuvase 3 pati nedelno ( vnatresno) i se smiri sekretot i ja snema kandidata
toj veli mladive denes 75 % imaat kandida, demek ne e tolku strasno ama.. podobro na vreme da se spreci
jas tocno 30 kg kaciv i maz mi na poslednoto merenje mi rece ke moral zelezna spalna da kupuva ( a on kutriot ima 67 kg ....jas sega imam 96 ) pa doktorot me terase sekoj den po najmalku 30 min da pesacam, da jadam samo zdrava hrana i ete 3 kg simnuvam nedelno iskreno pesacenjeto e tesko ama pa mene dobro mi doagja iako Dorotea so glavceto e namestena za izleguvanje i pritiska mnoguuuuuuuu
samo si velam aj uste 4 nedeli max i se ke bide super...glavceto togas ke i bide na moeto ramence i site problemi ke isceznat ubavini
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 9.11.2011 9:57:17
Ikana
lele kuti so spienjevo i jas nokeska slabo, mi tezi bebuF a vidis za caj od brusnica ne mi teknalo deka moze za kandida da se upotrebi...bas ke si kupam denes!!! inaku piev hemovit do pred edno 2 nedeli (zelezo) i sega pak nekako slaba se osekam...? Izgleda pak ke treba da gi pijam, ke ispitam i krv taman utre.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 9.11.2011 10:08:25
DoroteaDj
jas pijam i hemovit i pregnazon complete ama najubavo zemi seme od kopriva vo tegla so med i sekoe sabajle po 1 lazica zelezoto ke ti se popravi i cel imunitet ke ti ojaca
a brusnicata od vitalija kupija mene ginekologot mi ja preporaca i extra mi e otkako ja pijam
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 9.11.2011 10:18:00
Ikana
receno storeno za brusnicata!!! Vaka od vitamini jas uste od pocetok pijam: magnezium 250 mg 3 pati na den; C vitamin gram na den; posle mi gi uhodaa zelezo ampulite na tot hema (10) pa hemavitot edno na den, 2 meseci, i posledno bese B6 vitamin 3 pati dnevno. Za ishranata, sto poveke proteini, zelencuk i ovosje, jajca, mlecni proizvodi, dodeka jaglehidrati da svedam na minimum ( kaciv 15 kg, ne sum se merela sega skoro 1 mesec, strav mi e)...i to je to Bas ke te poslusam i ke ti kazam rezultati
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 9.11.2011 10:28:49
DoroteaDj
Kolku sto znam jas vo 9 mesec ke moras da go prekines Magneziumot i jas go piev koga mi se pojavi kontrakcijata na matka ( cel meur koj go stesnuvase prostorot za razvoj na bebufot moj) inaku jas od 1 mesec imam komplikacii i se borime za se da bide ok zacnati bili 2 bebufcinja ama bidejki gospodata od Adrialab mi kazaa deka HCG mi e negativno ( a 9 ipol nedeli sum bila bremena) jas letav so avionce i bev vo Sweden pa za zal samo edniot bebuf se odrza vo zivot i od momentot koga doznav deka e kriticno mnoguuu se pazev se otvoriv vo 5 mesec 2 prsta ama ne mi pravese cirklaz doktorot zosto veruvase se ke se sredi mnogu magnezium, vitamini i odmaranje rezultiraa so pozitiven ishod vo 7 mesec pravev svadba i mi vikaa da sedam, da ne mrdam jas bev na stol celo vreme i ete Gospod bebufot se pomesti se namesti kaj sto treba i poleka se normalizirase se!
iskreno PREGNAZON complete sodrzat se i mojata krvna slika se popravi i zelezoto mi e super a od brusnicata se regulirase i sekretot i cudnata mirizba na urinata
ti posakuvam da ti deluva i tebe super a ako mozes seme od kopriva so med da mckas po 1 lazica nasabajle- ke vidis kolku ke ti bide bolji zelezoto
a za kilazata..don't worry ke si reguliras se po poragjaj! samo se da pomine so lesno
Секој сака коса која блеска, изгледа здрава и полна со живот. Но што к...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?