|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   (НЕ)Разумни совети од докторите
30.4.2012 9:28:09   
ivoni4ka
Барав ама неможев да најдам никаде ваква тема па решив да отворам бидејќи забележувам низ сите теми преовладуваат прашања, дилеми и сугестии во врска со советите, од педијатрите. Најчесто се советите кои неможеме да ги прифатиме или разбереме во врска со тежината на нашето најмило( дали е доволно и колку е доволно, ако не е сто се советите на докторите), изборот на Ад млеко( како тие одредуваат кое млеко е најдобро за доенчето), воведување на дохрана( од кога и со што се почнува, што е подобро овошје или зеленчук или како што јас најдов на еден форум комбинирано), препорачана козметика, лекарства и слично.
Честопати подцна забележуваме дека некои совети од докторите се покажале како погрешни, а некои во ред.
Какаво е вашето искуство ?

Непосредна врска до пораките: 1
   RE: (НЕ)Разумни совети од докторите
30.4.2012 10:18:39   
niki
Po sovet kaj doktor odam koga se raboti za bolest, vakcini i eventualno ako se somnevam da nekoe odnesuvanje e predizvikano od zdravstveni tegobi koi ne se vidlivi. Sledam soveti za prepisani lekovi i nacin na primena i dosega ete ne sme imale problem da nesto ne funkcionira ili da bila dadena pogresna dijagnoza. Site ostanati soveti gi primam so rezerva, gi razgleduvam i gi prifakam i prilagoduvam na nas i nasite moznosti. Djabe e doktorot da mi preporacuva mleko, hrana ili kozmetika ako nie toa ekonomski ne mozeme da go izdrzime. Djabe bi me sovetuval da receme imunitetot go pojacame so ishrana koga deteto ne mi jade i pred se ke odbere da se izgladnuva otkolku da zeme i da izede nesto sto ne i se dopaga.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 2
30.4.2012 22:37:19   
AndreaS
Najdobro nesto sto moze da ti se sluci e zasluzena doverba vo doktorot. Jas takvo nesto ne sum nasla. Zatoa - zlaten internet, zlatni site vie na forumite!

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 3
1.5.2012 13:47:40   
Viktori
Најнеразумен совет што сум го чула и што константно се повторува кај докторите наши (повеќето но не сите) е: антибиотик за секој случај. user posted image

Аха, има температура, ајде амоксиклав 7 дена.

Или нема температура ама ми шкрипи...

Ти шкрипи ама во главчето, тетке. Се друго може да пројде, ама со стетоскоп антибиотик да дава ми е мнооогу многуу забегано.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот AndreaS)
Непосредна врска до пораките: 4
1.5.2012 15:04:30   
JovanaJ
Do sega ne sum imala problem so sovetite od doktorite. Ne sum dobila nekoj nerazumen sovet. Za sreka, I maticnata na sin mi e super. Sekogas znaela da ja proceni vistinskata sostojba i dijagnoza.
Mirna sum zatoa sto i veruvam mnogu...

You can never make the same mistake twice, the second time you make it it''s no longer a mistake, it''s a choice!

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 5
2.5.2012 20:56:50   
niki

ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR

Најнеразумен совет што сум го чула и што константно се повторува кај докторите наши (повеќето но не сите) е: антибиотик за секој случај. user posted image

Аха, има температура, ајде амоксиклав 7 дена.

Или нема температура ама ми шкрипи...

Ти шкрипи ама во главчето, тетке. Се друго може да пројде, ама со стетоскоп антибиотик да дава ми е мнооогу многуу забегано.

Ova me potseti sto mi e nerazumno kaj doktorive.

Vo Mk za sekoj slucaj antibiotik, analizi na krv, mokraca, stoznam sto.....

Ovde antibiotik nikogas, analiza na krv posleden pat sme pravele koga bese bebe vo Skopje, mokraca nikogas ne sme ispituvale. Segauser posted image mozebi deteto mi e ekstra zdravo , neznam, no nikogas nikakva kontrola ni preventivnouser posted image
Ja nosam na lekar posle nedela dena mrsulavenje no ete ne dignala temperatura i ke mi recat: aaaa nisto nema ke i pomine. po mesec dena otkako ne i pominalo pak jas tamu za da me docekaat so odgovor: pa site deca se takvi eden den im pominuva drug gi faka...posle tri meseci mrsulavenje odgovorot im e: eve sega ke se zatopli i se ke im pomine.
jas sum vo prasalnici???????zosto nekade za senesto sesto davaat, a nekade nisto... dve krajnosti.... i nie roditelite treba da pravime sto? da staneme kvazi pedijatri i da najdeme nekoja sredina informirajki se na net???

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

Непосредна врска до пораките: 6
2.5.2012 21:59:10   
Viktori
Ники некаде амбулантите/болниците трошат материјали од економски причини (приватно испитувања за се и сешто и родителите презадоволни оти нели за здравје не штедат)
Некаде штедат од истите економски причини (државно)
Мислам дека треба да има некоја средина или протокол во кој случај како да се постапи.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 7
2.5.2012 23:08:37   
Ikana
Превентивно антибиотик, тоа ми е хит исто како и лежење во болница за апсолутно ништо, ете од претпазливост, тоа поише ќе се истрауматизираш и дома ем поболен ем попотресен ќе си отидеш....леле има многу лапсузи што сега не ми текнуваат ама ќе се сетам па ќе пишам! user posted image

Непосредна врска до пораките: 8
3.5.2012 9:46:18   
ivoni4ka
a na mene mi e hit apcinja za imunitet bre sto pazar se napravi so ova e ako taka bese nemase nikoj bolen da bide user posted image site ke bea zdravi

drugo antibiotski surupcinja ajde be samo gi klukame decava i reuzltat jaki lekarstva a deca pak bolni poarno bese porano so injekcii barem minese se za 2-3 dena

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 9
3.5.2012 10:36:42   
SkCura77
Ако кака зелено - значи гладно е! (Опција 1)
Ако кака зелено - млекото на мама е сиромашно со витамини и минерали, давај АД млеко (Опција 2)
Ако кака зелено - вироза на меше, пази што јадеш деновиве, го доиш уште, лапни антибиотик мамо (Опција 3)

user posted image user posted image user posted image

Сите три реченици се кажани од педијатри!!!

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 10
3.5.2012 11:07:26   
kikicka
Донт спик поминав ова што си гонапишала,среќа се свестив на време си го извадив детето од болница,ризик не ризик ми оздраве дома детето.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Превентивно антибиотик, тоа ми е хит исто како и лежење во болница за апсолутно ништо, ете од претпазливост, тоа поише ќе се истрауматизираш и дома ем поболен ем попотресен ќе си отидеш....леле има многу лапсузи што сега не ми текнуваат ама ќе се сетам па ќе пишам! user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 11
3.5.2012 11:36:05   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Ако кака зелено - значи гладно е! (Опција 1)
Ако кака зелено - млекото на мама е сиромашно со витамини и минерали, давај АД млеко (Опција 2)
Ако кака зелено - вироза на меше, пази што јадеш деновиве, го доиш уште, лапни антибиотик мамо (Опција 3)

user posted image user posted image user posted image

Сите три реченици се кажани од педијатри!!!

hehhe ima i opcija 4 kaka zeleno ako e na majcino mleko sigurno majkata jadela nesto zeleno ( bog da cuva mlekoto po boja togas zeleno da ne e )
opcija 5 kaka zeleno ama ako e na hipp combiotic e normalnouser posted image

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 12
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

aj pomos za ime na moeto bebence :D
Seleni

ve molam da pomognete za bebushlakusot :D

Damjan (22%)

Bojan (12%)

Nikola (23%)

Andrej (26%)

Nino (6%)

Dario (10%)

Број на сите гласови: 562

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!